ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 17

• 94 801
  • 800
  •   1
Отговори
# 765
  • густо майна Филибето
Ново куче ли си имаш? А старото? Нали не му се е случило нещо? Sad

# 766
Страхотна тема!

Любознателна,чудесно и приказно местенце! Признавам, че гледах няколко часа красотите в блога ти!
много си се потрудила и резултатите са впечатляващи  bouquet

Ние миналото лято се занимавахме с ремонти и строежи и застроихме половината задна градина и не ми остава много място за развихряне. Другата част пък я застилахме с камъчета за лесна поддръжка и имам само няколко бордюра и един голям сандък отпред и отзад за цветя.

Избрах предимно храсти заради климата, лесната поддръжка и нямането на нужда от  сериозно зазимяване и ще видим резултати в идната година, две.

Скрит текст:
Отначало само изкоренявахме, режехме и почиствахме градината ,а тази година посяхме малко неща, сложихме капково напояване и събирач на дъждовна вода, застлахме с камъчета, изкореняваме в момента глухарчетата в предната градина, наторихме като изцяло подменихме почвата с топ почва с тор и ще чакаме резултати.

http://s1012.photobucket.com/user/tanyatais/Garden/story

# 767
  • В един копнеж!
Ех, това не е в България. Много ми хареса ограждението до къщата с месечинката. На фона на червеникавия мулч, много красиво изпъква.  Heart Eyes
Ще се получи хубаво, само имайте търпение. Дворът Ви е хубав, средно голям. Изглежда слънчев. Такъв ли е?! Simple Smile

# 768
  • густо майна Филибето
Контеса, перфекционист както винаги Hug Най-важното е направено, сега само търпение! Ажурната оградка изглежда прекрасно като завършек на фасадата.
Имам същия люляк, става чудесен малък храст.

# 769
Айвелин, благодаря!

Дворът е средно голям- отпред и отзад двора заедно с къщата е общо декар.

Не е голяма, много е слънчева -западно изложение , но със строежа на гаража (сивата сграда до бялата ограда), който е около 80 кв м та задната градина е около 400 кв.м. само.

Червеникавия мулч го сложихме и за подхранване и за естетика Simple Smile Мерси.
Любознателна,  мерси!  Blush Не мога да се доближа даже до вашия перфекционизъм  bouquet

Люлякът тук вирее много, а и ми е любимо цвете.
Реално засадихме 2 боровинкови храста, 3 малини, 3 ягоди засега, 4 люляка, 3 розови храста, сандъчета с подправки, лавандула и липово дърво. От цветята имам само два зюмбюла и няклко луковици в земята на цветя, които тепърва ще растат. Това е засега.

Ще вземем и домати и още зелении Simple Smile

# 770
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
за седмица тревата стигна над коляно, косихме, рязахме клони, правихме пътеки но защо ли?
охлювите са изяли всичко  Confused няма вече краставички, грах, тиквички... даже декоративния слънчоглед на детето е останал само на жилки и стъбло.

на ръба съм да се предам Cry

# 771
  • густо майна Филибето
Аз си купих половин кило гранули за охлюви и пръснах там, където ядат най-много - дребни цветя, ириси, хости , марули и ягоди. 17лв. е половинката, а пакетче 25г е около 2,50лв.
 Големите голи охлюви и черупчестите изчезнаха от миналата година, но като оправяхме навеса, за да редим дървата, видяхме миши леговища с много черупки вътре.
Ето, че имало полза от мишките Simple Smile
Обаче малките голи охлюви са страшна напаст! Колкото и да не обичам отрови, ще се наложи още два пъти поне да разхвърлям гранулките.

# 772
аз все се въздържах от използването на отрови в градинките, но сега май ще се наложи  Confused нищо не смея да засадя.
не са изяли само розите и латинките  ooooh!

за гранулите вениш пишете, нали?

# 773
  • густо майна Филибето
Вениш май били спрени, нещо с Л беше. Утре ще погледна.

# 774
 Hug с домашнит его мислим от снощи.
ще опитаме още веднъж, този път с мулч и ако пак не стане ще се купуват препарати  Confused

не стига, че тревата е с 20 годишен стаж в двора и не се предава, а и охлювите  ooooh!

# 775
Имам такива петна по едната роза:
Скрит текст:
Какво е според вас?

Любознателна, приказно е в градината ти!

Контеса, много ми хареса откритото огнище и масичката от пънчета.
В началото и аз исках такова огнище, но така и не му дойде редът.

Последна редакция: вт, 24 май 2016, 09:20 от Пролетен дъждец

# 776
И при мен има такива петна по едната роза и, доколко разбрах, е гъбична зараза. Купих универсален спрей с широко действие против гъбички и започнах да пръскам. newsm78

# 777
За черните листни петна - Фалкон или Превикур.
За превенция е трябвало бордолезов в ранна пролет, преди вегетацията.
Такива черни петна може и да са от липса на калий. Купи си един кафяв кристалон, дай им на розите една поливка с него и напръскай с някой от гореспоменатите препарати рано сутрин или вечер, поне 2 часа да няма валежи след третирането.

# 778
Благодаря ви много!
Ако е гъби, дали не ги докарах от един мулч за рози  Thinking  Само тази роза мулчирах и само тя е с такива петна.
Един път са пръскани с бордолезов разтвор, но не помня дали е било вегетация тогава Tired

# 779
7/8, аз не живея в България и тези препарати нищо не ми говорят. Освен имената им, може ли да кажеш и какви проблеми третират? Разбрах за възможната липса на калий.
Благодаря! bouquet

Общи условия

Активация на акаунт