Животът в България

• 96 463
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 120
Е аз това казах, че езика в случая не значи нищо, но така е, някой се хване за думата и стане тема в темата.

# 121
В тема за живота в България се коментират надълго и нашироко нивата на владеене на чужди езици.
Това май изчерпа темата.
Да не мислиш, че можеш да изметеш добре пода на банката, ако не го направиш на пИрфектен английски? Mr. Green

# 122
Тъкмо си мислех, че само двама-трима разбират какво говоря. И още двама-трима като wishmaster (която аз иначе харесвам)  Mr. Green ми сипят от 9 кладенеца вода и се чудя за какво аджеба говорехме?  newsm78

# 123
"Англичаните" бяха със среден, дори нисък стандарт. Живееха под наем, не знеха езици, последно работеха в заведение и фабрика. Нямат висше образование.
..., а за другото емиграцията е почти задължителна.

Абсолютно не бих посъветвала необразовани хора да емигрират в Австрия. Не зная защо на първите хора не им провървяло, но толкова са ниски заплатите на работниците по фабрики, че хората тук ще си мизерстват. Но с разликата, че ще се и и изолират социално. А и има толкова много "свои" слоеве от едновремешните бежанци от Югославия, които няколко поколения си дълбаят там, че не знам новодошъл българин как ще се уреди с място. Смятайте за нормален живот по 3000 евро месчено за четричленно семейство.

Между другото не си мислете, че биха могли и боклук да събират. Това е държавен пост и МА48 събира само австрийци. Заплатата е висока, рано се пенсионират.. Знам го точно от сърби, които са опитали да идат там.

По въпроса с езиците само ще кажа, че имам приятелка, която ОМВ покани от друго място и тя не знае немски, но е менаджерка. Та кадърните хора и само с английски явно им трябват.

ПП За да го "вържа" малко с темата на темата, ще кажа, че, ако ще си работник във фабрика навън, по-добре остани работник във фабрика в България. Там и стените помагат, знаеш езика, имаш приятели, най-вероятно и покрив над главата си...

# 124
В тема за живота в България се коментират надълго и нашироко нивата на владеене на чужди езици.
Това май изчерпа темата.
Да не мислиш, че можеш да изметеш добре пода на банката, ако не го направиш на пИрфектен английски? Mr. Green
Да, ама хората не щат метене на подове, а искат управител на хотел в Сл.бряг  Laughing

Не знам и аз, за различни неща ли говорим, нивото ни на майчин език ли е различно, или както обичайно темата е лично терапевтична за повдигане на самочувствието.

# 125
Не, проблемът е, че хората не искат управител в Сл. бряг. Те просто си искат-но не знаят какво. Laughing

# 126
Не знам какво е това иронично отношение към примера, който дадох, но както и да е.
Рокси, пожелавам ти да си жива и здрава.   bouquet

# 127
Радостина, харесването е взаимно.  bouquet Аз казвам само, че B1 е ниско ниво и тези, които са с него мъцат или говорят като пакистанци. Но много добри работни позиции не изискват добро ниво на чужд език.

# 128
Хора, Радостина го даде като пример някакъв, можеше да го замени с друго. Това е без значение, основната идея беше-да направи Нещо. Нещо е по-добре от Нищо, с или без В1.

# 129
Аз пък забравих да доуточня в моя постинг, че не говоря за самотни майки. Те със сигурност финансово в Австрия ще са по-добре, отколкото в България, защото държавата доплаща в брой или като помощ за жилищни такси, както и осигурява доста освобождения от най-различни такси за майката и децата; има и еднократни помощи за учениците в началото на всяка година и всякакви подобни...

# 130
Аз никъде не казах, че B1 е страхотно знание, с множество поеми, бизнес имейли и въобще "ти да видиш".
Замисляли ли сте се, че ако по родното черноморие изискваха високо ниво на езици, положението нямаше да е на това дередже. Както казах в момента там е толкова зле, че хора чули-недочули пет фрази, наизустили ги, изкарват пари. И изкарват, защото НЯ-МА по-знаещи.
И за тази моя приятелка, щеше да е много лесно да се впише във всичката лудница там. Много управители и администратори по хотелите в началото на сезона, когато няма работа учат и се упражняват и водят страшни диалози. И това не си го измислям, за да си подкрепям мнението. Виждала съм го 8г., има и по-контактни, дето използват чужденците я за акцент, я за друго.
От тази гледна точка го дадох единствено примера. Не знае много, но знае достатъчно, че да върже различен стаж, на ръководна позиция, па не е срамно, че е в хотел в Слънчев Бряг.
Все някъде може би ще и помогне в бъдеще. Повече, отколкото магазина за дрехи. Поне така си разсъждавам аз.
Ако избере града, ами пак трябва да се опитваш да се развиваш и да се бориш за по-добро. Пак казвам не е проблема професията, а застоялото мислене.

# 131
  • Вестерос
Стига с това Б1 и Б2, може и Ц2 да имаш и пак да не можеш да участваш с разговор (от срам примерно)

# 132
Да върна темата там, където беше.
Ако може, де.

Някой по-горе беше писал, че не вижда патриоти в тази държава, за да се подеме промяна.
Патриотизма се възпитава.
Вие възпитавате ли?

# 133
А какво се разбира под патриотизъм, да се остане в държавата само ли? Защото тези, които крадат от нея, но си натискат парцалите, аз не ги броя за патриоти..

За мен това е чувство и да, българинът го има. Национализмът е нещото, което не харесвам, но патриоти има; познавам много навън.

# 134
Патриот не значи крадец в държавата си.
Обич към родината, това имах пред вид.
Аз си я обичам и ми е болно, че е на такова дередже. Искам да се променят нещата и правя всичко по силите си.
Това ще се опитам да възпитам в детето си.
Друг вид патриотизъм не познавам.

Общи условия

Активация на акаунт