Животът в България

• 96 471
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 135
Съгласна съм. Точно така го чувствам и аз. Обикновено се измества понятието и на хора от форума им е трудно да допуснат, че някой обича България и страда от събитията, но не живее в нея. Някога даже бяхме стигнали до статистики колко пари внасят живеещи в чужбина и колко вкарват живеещите в държавата.. Голям цирк пада, като стане въпрос да си го мерим патриотизма.  Simple Smile

# 136
Не мисля, че има нещо общо животът в България с патриотизма. И желанието да работиш нещата да стават по-добри също няма общо с патриотизма. Въпреки, че ефектът може да е по-добър за страната като цяло, отколкото да се удряш по гърдите какъв патриот си пък нищо да не правиш.

Като цяло патриотизмът е по-нужен зад граница. Винаги съветвам приятелите си, които заминават, да възпитават децата си в патриотизъм. Някак нужно ми се струва за самото самочувствие на детето.

# 137
Абсолютно не бих посъветвала необразовани хора да емигрират в Австрия. Не зная защо на първите хора не им провървяло, но толкова са ниски заплатите на работниците по фабрики, че хората тук ще си мизерстват. Но с разликата, че ще се и и изолират социално.

ПП За да го "вържа" малко с темата на темата, ще кажа, че, ако ще си работник във фабрика навън, по-добре остани работник във фабрика в България. Там и стените помагат, знаеш езика, имаш приятели, най-вероятно и покрив над главата си...

Имам само косвени наблюдения и дори се шокирах когато си дадох сметка, че явно и аз клоня натам

Преди време пуснах тема, родееща се с този въпрос. Но тогава пък повечето писали някак твърдяха обратното.

# 138

Като цяло патриотизмът е по-нужен зад граница.

Хващам се само за това, за да си развия тезата, не за да ти противореча.
По принцип си права.

Но на онези люде, които ни управляват (не сега, а в последните дори 50 години) им липсва много това чувство на обич към родината.
Върнах се назад, за да видя кой беше писал за патриотизма - Кака Сийка.
Безкрайно е права. За да настъпят промени те трябва да се поведат от горе. Ама за да са ефективни трябва да се правят от патриоти, сиреч хора с обич към родината си.
Не с обич към финикийски и други знаци.

# 139
Преди време пуснах тема, родееща се с този въпрос. Но тогава пък повечето писали някак твърдяха обратното.

Май си спомням темата, да. Там май също писах, че, ако живееш с минимум в България в собствено жилище, ще ти е сигурно по-добре от минимална заплата в Лондон, но да плащаш наем. Освен ако няма някакви огромни помощи. Виж, жилище собствено в Лондон и минимална заплата може би ще са ок.

Скрит текст:
В Австрия минимумът за помощи май е около 900 за самотна майка и 1500 за четиричленно семейство. Тоест, ако майката работи за минимум- и бащата също, те може би няма да си докарват помощи. Не съм много запозната, де. Може би има вратички.. Според мен обаче трябва единият да е безрабтен (или да работи "на черно"). Но това с нерегистрираната работа е в такива студентски ниши- детегледачка, чистачка, разнасящ пица, келнер..

# 140
  • Варна
Ех, Радостина, разкостиха те с тези B1, B2, X, Y и Z.  Като всяко нещо в БГ - човек казва или предлага нещо аргументирано, но веднага ще се нахвърлят върху него, за да го оспорват.
Нека хората да търсят по-добър живот в чужбина, с по-доброто образование, с по-доброто здравеопазване, с по-добрата среда. И като се връщат в БГ, да не тичат при БГ зъболекаря, а да си лекуват зъбите при по-добрите чужбински специалисти.

# 141
gallizia, а какви са твоите аргументи в подкрепа на тезата, че животът в България е добър?

# 142
. И като се връщат в БГ, да не тичат при БГ зъболекаря, а да си лекуват зъбите при по-добрите чужбински специалисти.
Какво искаш да кажеш?
Много ясно, че ще си направи пломбите в БГ за по 30-40 лева, а не примерно в Италия за 250 евро, или в САЩ за 200-300 долара...

# 143
  • Вестерос
Да върна темата там, където беше.
Ако може, де.

Някой по-горе беше писал, че не вижда патриоти в тази държава, за да се подеме промяна.
Патриотизма се възпитава.
Вие възпитавате ли?

Това ме подсеща на едно много хубаво изказване, което чувам от различни хора- "много жалко ,че нямаме военни, поне един военен преврат да направят и да въведат ред." Военните ни са за смях от всякъде.

# 144
Аз пък искам да върнат казармата, поне за 6 месеца. Crossing Arms

# 145
Не мога да ви разбера какво се обяснявате на gallizia, за която е ясно, че у нас е най-добре.

# 146
  • Вестерос
Аз пък искам да върнат казармата, поне за 6 месеца. Crossing Arms
То това е едно на ръка и задължително трябва да се върне. Поне за циганите си знаеха-строителни войски и да ходят да бачкат

# 147
Абе не знам за казармата, ама думите чест и доблест трябва да значат нещо за мъжете.

Tiffany Aching, българската армията беше системно и методично смазвана и убивана в продължение на десетилетия. Лични наблюдения имам, съвсем непосредствени.

# 148
  • Вестерос
Знам, затова казвам, много жалко, че нямаме военни

# 149
gallizia, а какви са твоите аргументи в подкрепа на тезата, че животът в България е добър?

Не се наемам да направя генерално извод, че е по-добър, но инак имам едно мое си малко аргументче. Верно само то ми е, но да кажа де.

Струва ми се, че тук имаш малко по-добри възможност да стигнеш до относително по-добра позиция в работата. Сред сънародници си, не се преборваш с някакви предварителни нагласи към теб. Имало такива.

Общи условия

Активация на акаунт