ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 61 тема

• 45 193
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
crazynelly би трябвало да имаш някакви наблюдения върху това колко често пишка кучето. Ако след ставане от сън веднага върши някакви нужди, то тогава трябва да ти е първата разходка. След хапване моето куче веднага пишкаше, а до 10 мин. вършеше и голямата си нужда. В началото излизахме по 6-7 пъти, че и по повече. Когато започне да върши работите виж по кое време са и си направи график. Аз бях си записала часовете за разхождане и часовете за хапване така, че да може да се спазва от всички вкъщи. Това хранене в 7 сутринта и съответно 7 вечерта какво ще рече - че храниш кучето само два пъти на ден ли? Според написаното разборам, че се касае за малко куче и мисля, че трябва да се храни по-често и на малки порциони през деня. И не на последно място награждавай и поущрявай кучето, когато си свършва нуждите на вън, а вътре у вас просто подминавай без никаква реакция. Аз моя Макс така го отучих от пишкането вътре.
Два пъти на ден й давам по малко консерва,иначе си яде суха храна. Храненето не ми е проблем.
Благодаря за съветите. Не знам как с точност да предвидя кога ще се изпишка. Всеки път е различно и не мисля,че има някакъв определен час при нея.  newsm78

# 106
  • София
Ако я наблюдаваш, ще забележиш кога иска да се изпишка и кога да се изака. Не се притеснявай - за нея навън е чуждо ново място, което не й е познато. С времето ще свикне да пишка и ака там, а не вкъщи. За начало я извеждай често-често, носи вода в себе си, наградки също - особено ако стоите повече време навън. Не очаквай обаче че за 10 минути тя ще разбере, че трябва да върши работите навън. Продължителни разходки трябват. Ще стиска в началото, после ще разбере, че работите се вършат навън. Бурни овации и лакомства, ако свърши нещо навън. Може да опиташ да изнесеш салфетка, напоена с пишо от вкъщи - при нас не свърши работа, но все пак...
Sivi, можеш да минеш на две хранения и на 4-5 месеца, аз храних Бела до 6 месеца по 3 пъти на ден.

# 107
Здравейте на всички, искам да попитам как се справяте с маркирането в двора, имаме хъски и не спира да опикава целия двор, дървета, стени, врати всичко навсякъде, преди имаше женски кокер и си мислях, че е заради това, но от 4 месеца го няма кокера и няма никаква промяна. Не се издържа, целия двор вони и не препикава едно място, а сто. Така е напоил едното дърво, че не се седи до него. Хъскито е на 6 години. Ще бъда благодарна за всякаква информация.

# 108
Минавам набързо да покажа моята госпожица Simple Smile

# 109
  • София
Добрутро! Simple Smile

Един видео данък:
https://www.facebook.com/inabg/videos/10205523608594200/

# 110
Здравейте и от мен! Вкъщи сме с тройка кучешки девойки, всичките  осиновени от улицата. Две от тях на три, а третата на две годинки. Много добри и прекрасни кучета. С приятелят ми много обичаме кученца и сме помогнали на още две като сме ги задомили. Тази пролет задомхме и едно бездомно котенце. Радвам се да съм част от тази тема. Надявам се да сме си взаимно полезни. Хубав ден!

# 111
Здравейте, и нас малко ни нямаше в пространството, но пак сме на линия. Добре дошли на всички нови и успех с всички начинания за намиране на дом на кучковци  Hug Плащаме си данъка и ще следим темата...

Ей така релаксираме следобедно

# 112
Да ви се пооплача малко и на вас момичета.. Тази вечер на разходката ни с Макс една женска захапа Макс по дупето.  ooooh! Има си дупка, малка е, и взех кислородна вода да му промивам раната с нея. Не е нещо сериозно, но като първа рана се притесних малко. Нещо друго да му мажа ли и дали има нужда да го водя на вет. После още една женска му се зъбеше.. нещо не го харесаха моя малчуган  Crazy Но след това си се събрахме с нашите си обичайни другарчета и падна голяма игра и гонене.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 113
Тази вечер на разходката ни с Макс една женска захапа Макс по дупето.  ooooh! Има си дупка, малка е, и взех кислородна вода да му промивам раната с нея.
Нашият (бивш) треньор ни е казвал, че най-важното в кучешката "аптечка" е йодната тинктура. При ухапване, възможно най-бързо намокряш обилно клечка за уши и я вкарваш в дупката, повтаряш няколко пъти - звучи зловещо, но изтрепва надълбоко всякаква гад, която може да попадне от чуждите зъби. Иначе раната зараства на повърхността, но навътре има шанс да продължи да се развива някаква инфекция и да се наложат по-кофти мерки в последствие. Не важи само за кучета, каза, че и нас да ни ухапе куче, да действаме по същия начин.

# 114
Marzi Pan благодаря за бързото включване. Наистина звучи зловещо, но по-добре да не рискувам и утре ще го заведа да го погледнат ветовете. Ще се заредя вкъщи и с йодна тинктура, че сега дори кислородна вода нямах и трябваше да ходя да купувам.

# 115
Здравейте!
Имам проблем с 6-месечен ротвайлер. Продължава да пишка вкъщи. Може да стиска ако поиска, но все гледа да изпишка малки локвички. Главно пишка в ъгъла, където му стояха плените. Измили сме там със всякакви препарати, за да се убие миризмата, даваме му наградки за пишкане навън, карахме му се като пишка вътре, но не се получава. Пробвахме да го оставим да спи там където пишка, заграден, и като трябва да стои там няма локвички, но не искам да го държа така заграден.
 Имате ли някакви съвети или изпитани методи за оттучване?

# 116
  • Canada
hoaxy, с оцет изчистихте ли местата? Той най-ефикасно убива миризмата  Peace

Забелязали ли сте кога пишка у дома? Преди, след хранене, сън. Може би трябва да се опитате да изпреварите момента и да да го изведете. Колко често излизате?

Тук, Канада, много разпространени като част от възпитателните мерки са клетките. Точно както във вашият случай със заграждането целта е палето да се научи, че това е неговият дом и трябва да го пази чист. 

Нашият малчо се оказа с кучешка кашлица. Две седмици е на антибиотик, една приема и кодеин. Чета за инфекцията каквото успея да намеря на български, френски и английски и се обърквам още повече. Вет каза две седмици да не контактува с други кучета. В нета пише, че видимо здраво куче разпространява инфекцията до 16 седмици след като е боледувало  newsm78

Спомена, че има ваксина, но не покривала всички щамове. И сега съм в голяма чуденка какво да правим след курса на лечение. ММ каза, че приключваме с кучешките паркове, но Ози обожава да играе с други кучета. От друга страна каква е гаранцията, че няма пак да лепне инфекцията.

Някой има ли опит с болестта, може ли да сподели Praynig

# 117
Foncé, освен с препарати, минах и специално с оцет. Иначе излизаме сутрин, към 2 следобяд го извеждаме пак,защото иначе се изпишква, и после към 7. Случва се и към 10-11 вечерта да го изведем понякога. Иначе тези изпишквания ги прави по различни времена. Случвало се е и към 6 да пусне, въпреки че е извеждан наобяд. Иначе не би се изпишкал ако сме в стаята при него и още по-странното е, че ако сменякъде сред природата - например Витоша, не пишка около нас, а чака српециално да бъде разходен настрани. Затова се чудя дали не си свързва това място вкъщи с тоалетна и как да го променя.
Иначе и ние минахме кучешката кашлица. Пи хапчета, витамини, не си игра с кучета известно време и отмина.

# 118
Здравейте,

Искам да споделя за проблем, който имам от известно време  и не съм сигурна как да разреша.

Живеем в блок и ежедневните ни разходки от около 4 месеца вече са КОШМАР, защото пред блока са се заселили семейство котета, които съседите (на средна възраст 89 г. упорито изхранват).

Всяка сутрин излизам натегната на 120% (което за 7-8 ч. сутринта си е персонална борба на волята ми и желанието ми да спя като пън). Отваряйки вратата на блока проверявам периметъра с орлово око и чак тогава пускам кучетата на 30см повод до себе си за да излезем от входа, защото вероятността на стълбите или в щателно поддържаната от бабите растителност да се крие котка е огромна. Дядо ви Джек не е особено заинтересован, защото той е аристократ по душа и него много неща не го вълнуват, но Неси е безпощаден ЗВЯР с изключително бързи движения! Точно на 30-40 см повод успя да хване котка и да я убие за по-малко от 20 секунди.

Котките, за разлика от кучетата, нямат усещането за глутницата и като се подплашат хукват навсякъде, следователно нашата разходка преминава в нерви и напрежение от къде ще изкочи коте и в чия уста ще свърши и докато сутрин виждам къде са, то когато се прибирам от работа вече се смрачава и положението е много по-лошо.

Помолих съседите да спрат да ги хранят ПРЕД блока, тъй като целия блок е плувнал в бълхи (за сравнение за 8 години отглеждане на куче и още 8 години преди това на котка НИТО веднъж вкъщи не е имало бълха, а от 4 месеца се налага да пръскам през седмица-две) без да изтъквам факта, че най-милото куче което те познават всъщност е жесток котко-убиец. Както можете да си представите никой не ми обърна внимание. Обмислях да сложа и бележка там където ги хранят, но се съмнявам да има резултат.

Дайте съвет какво мога да направя, за да изместя "семейството" другаде и да ги отуча да пребивават пред блока, защото борбата в момента е жестока и е на кантар -"или аз пребита или те изядени".

# 119
Здравейте!
Имам проблем с 6-месечен ротвайлер. Продължава да пишка вкъщи. Може да стиска ако поиска, но все гледа да изпишка малки локвички. Главно пишка в ъгъла, където му стояха плените. Измили сме там със всякакви препарати, за да се убие миризмата, даваме му наградки за пишкане навън, карахме му се като пишка вътре, но не се получава. Пробвахме да го оставим да спи там където пишка, заграден, и като трябва да стои там няма локвички, но не искам да го държа така заграден.
 Имате ли някакви съвети или изпитани методи за оттучване?

Привет и от мен! Когато ние си взехме кученца и ходехме в парка и се оплаквахме, че все още пишкат вкъщи, тамошните кучкари ни казваха, че това е нормално докато кучето не стане на година. И наистина така беше. Каточели като навършиха заветната година и изведнъж спряха да пишкат у нас. Третото ни куче се научи да пишка навън даже и по- късно. Тя осъзнаваше, че това, което прави не е редно, но явно не можеше да стиска муцунката. Не сме ги потупвали- само с думи ги научихме и те много добре разбираха какво им говорим. Сега сладурките вече са по- големи и такива проблеми нямаме Simple Smile Успех Simple Smile Не се сърди на кучето, просто бъдете търпеливи.

Общи условия

Активация на акаунт