ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 61 тема

• 45 190
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Съжалявам , че влизам така на бургия ама съм много афектирана и знам, че само вие ще ме разберете напълно #Cussing out #Cussing out #Cussing out Докато извеждах Лиса идва едно момиче от другия вход и ми казва да внимавам много, защото около нас пак имало нахвърляна отрова #Cussing out #Cussing out #Cussing out Нейното куче беше с намордник и ни посъветва и ние да си сложим. Едно куче от блока вече се било натровило #Cussing out #Cussing out Толкова ядосана и толкова безпомощна се чувствам в момента. Измих Лиса много обилно, даже я сапунисах, с бърсах я много, утре сутрин сме с намордник #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Съжалявам, ако съм пренебрегнала нечия радост или тревога, но съм ужасно афектирана в момента
 #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 91
  • София
Това с отровата е отвратително! Наскоро на позната едно от старите хъскита си отиде, именно от отрова. Много болна тема... показваща колко болно общество сме. Не си ли правят сметка тея 'хора' (в кавички, защото те не са хора, а някакви изверги, изроди и т.н. епитети!), че детето им може да попадне на тази отрова, или нечие чуждо? Явно не им пука де... Но то всичко им се пише, само и единствено това ме успокоява, че всичко им се пише и един ден ще им бъде припомнено по най-болезнен начин.
Пази Лисанка много! Hug Hug Hug

# 92
  • София
Имам усещането, че живеем не в държава, а в джунгла...
Всеки си прави каквото иска, хвърлят отрови, деца убиват кученца...
Правила и закони няма за нищо!

И нещо позитивно, Бианка отива на море за 3 дни, и ние с нея.  Wink

# 93
Ми джунгла е.
Снощи участвах в 6-часова одисея за спасяване на улично куче, обездвижено и лежащо на булеварда пред блока ми. НИТО ЕДНА институция, организация, клиника и тем подобни дето ми пълнят нюзфийда във фейса с жални снимки от невероятните си спасителни мисии, не пожела да реагира. Прехвърляха си топката взаимно, всеки ни препращаше към друг, другият към трети...  не знам на какъв принцип се отзовават на сигнали...не ми е за първи път, де.
Скрит текст:
Мислехме, че е ударено от кола (в последствие се оказа, че не това), имахме транспорт, но никакъв начин да го качим в колата, защото се отбраняваше и хапеше. Молихме ветеринарни клиники само на 5 мин. от мястото да отидем с кола да вземем лекар, който само да упои кучето с инжекция и да си го върнем обратно - нъцки, не работели така (все се чудя кога точно някои се преобразуват от идеалисти с призвание в мързеливи материални коравосърдечни бюрократи). Добре, че случайно мина момче, което се оказа, че е ветеринар и взе нещата присърце, та в крайна сметка, след дълга борба и вече към полунощ кученцето беше упоено и откарано в клиника. Не е блъснато, няма счупвания. Но пък си има малко сачми, май стари. Има и огромно образувание в коремната кухина, което явно е причината да не може да движи задните си крачета - чакаме да видим какво ще се окаже и почти сигурно ще се наложи операция.
А добри хора, които нямаше с какво друго да помогнат, ни оставяха пари - чак не вярвам, че има хора, които ей така на доверие си дават парите на непознати с вярата, че ще отидат за хубава кауза. За съжаление, пак са крайно недостатъчни за това, което му предстои и ще си позволя да напиша, че ако някой има желание и възможност да помогне на непознат кучо дори и с мъничко, може да ми пише на ЛС.

# 94
Браво за достойната постъпка. За съжаление наистина е много трудно, аз също преди време спасих едно блъснато куче от кола, но моя ветеринар се отзова човека и дойде с личния си автомобил за да го упои. Не може да се разчита много на организации или институции, да не кажа хич. Макар, че на нас една организация от Варна много ни помогна и кучето вече е здраво и е осиновено в Германия. Много хора помогнаха, кой с колкото може, напълно непознати хора.
Стискам палци на животинчето, дано има късмет. Hug

Публикувай зова си във всички страници във ФБ, не знаеш откъде може да излезе нещо. Трябват и снимки на кучето и подробно описание. Също контакт с ветеринарната клиника, за да може някой ако не вярва, да провери по телефон или лично, че наистина кучето е настанено там и се дължи еди си каква сума за лечение.
Успех.

# 95
Да, задължително ще го пуснем навсякъде, когато имаме по-точно инфо какво се случва и колко ще струва, а и дали ще остане в тази клиника или ще го местим. Всъщност останалите от "спасителния ни отряд" може вече да са публикували нещо, но нямам фейсбук на работа да погледна. А снощи го имаше постнато от няколко души на страницата на АР, имаше и снимка (не е чак красавец и е на 5-6 години, но и то е душичка и заслужава по-хубави дни, много плачеше като се мъчехме да го местим Tired).

# 96
Разбирам те, и аз много тежко преживях всичко. Пожелавам и вашия завършек да е щастлив, както се случи при нас.

# 97
  • София
Marzi Pan,  Hug ще се моля за кучо, защото друго нямам с какво да помогна... А на теб поздравления, че си помогнала на милото кученце... Hug
Същата история като с нашите зайчета, едното от които почина, а другото е осиновено в Габрово. Даже, като ги занесох до най-близкия ветеринар, ми заявиха, че то с воденето на ветеринар не се проявявала отговорност, видиш ли, ами трябвало да я поемеш, като си го прибереш вкъщи животинчето.
Ами да, ама като нямах възможност (3 кучета вкъщи), намерих начин и без тях да се оправя. Заведох ги при нашите ветеринари, бяха на стационар там (заради което имам да изплащам една огромна сметка въпреки всичките отстъпки за бездомни животни, които прилагат, но по-добре това, отколкото 2 изядени зайчета), пробваха всичко за лечението им. Накрая намериха и дом на оцелялото зайче.
Тогава писах на кой ли не, на Дивите животни, на АРС, всички ми казаха да се оправям сама (просто не с тези думи), защото били преценили, че зайчетата нямали шанс за осиновяване...

# 98
За съжаление живеем в държава без правила и без закони. Не, сбърках! Важат законите на джунглата. По-силният и по-кръвожаден печели, а другите .......  Confused

# 99
  • Canada
Здравейте!

Извинявам се, че така нахълтвам в темата, но имам нужда от съвет, мнение  Blush

Имаме 6-месечен лабрадор. От вчера започна да кашля, сякаш опитва да изчисти нещо от гърлото. Изключвам да има кост или нещо погълнато, пазим го. Днес повърна 3-4 пъти бистра течност, очевидно слюнка.
Растат му зъбките и слюноотделянето е много повишено. Иначе е жизнен, има апетит, играе. В къщи от 3-4 седмици въртим упорит вирус, възможно ли е да го е лепнал  newsm78

Тече му понякога нослето, последните 2-3 дни се увеличи и секрета от очите.
Клиниката ни днес е затворена, утре сутринта ще звъннем и ще го заведем. Мога ли да си позволя да изчакам или да търся спешно друга клиника  Blush

Благодаря предварително за помощта   bouquet

# 100
Отидете на лекар утре, явно е настинал. Не може да хване от човешкия вирус.

# 101
  • Canada
**Sisi**, благодаря, ще го заведем утре   bouquet

# 102
Благодаря за отговорите и се извинявам, че толкова късно се включвам.
Знаете какво става около 15. 09. #Crazy
Та, продължаваме с възпитанието на френското булдоче.
Днес ще отида да й взема някакви вкусотийки, които ще получава само при изхождане на двора.
Мисля, че е добра идея. newsm78
Направи 4м. ,но още давам само гранули защото щом смени храната започва да дрис.....а .
Не съм взимала допълнителни добавки.
Трябва ли?
Докторът нищо не ни препоръча.
Имахме проблем с козината.
Започна да се чеши и на места космите опадаха, но малки кръгчета-около 2стотинки.
Първо ни дадоха едно мазило зелено, с което мазахме само заразените места.
Такава миризма и " Виетнамското чудо" не може да го докара. Стаята миришеше 2дни, а кучето как издържаше незнам.
След това ни даде някакъв концентрат, който разтворихме в пулверизатор с 250мл. вода и я пръскахме 3дни. Като чуеше свистенето и полудяваше, но пък ефект имаше. Доки каза, че са гъбички, но пък да минат за 3седмици?? Както и да е , кучето е добре вече. Радвам се , че има къде да потърся съвет и да споделям радостите , свързани с кучето и благодаря за приема.
Първоначално опитах в един специализиран сайт, но след 3 дни неуспешни опити за регистрация се отказах. Хубави почивни дни ви желая, а на работещите-спорна работа.

# 103
Здравейте! Не знам дали това е подходящата тема,за моят въпрос,но все пак ще се радвам,ако ми дадете някакъв съвет.
С малкото ми мопсче вече започнахме с разходките. Днес му е първият ден. Бяхме навън,но тя не си свърши работата и щом се прибрахме веднага се изпишка. Не знам какво да правя. Също така се чудя сутрин в колко да я извеждам,тъй като е свикнала да хапва в 7 сутринта и съответно в 7 вечерта. След хранене или преди това да я извеждам? По колко пъти на ден да я разхождам и т.н.? Имам толкова много въпроси и не знам кого да попитам.. Ще се радвам за някакви съвети или препоръчки.  newsm78 Rolling Eyes

# 104
crazynelly би трябвало да имаш някакви наблюдения върху това колко често пишка кучето. Ако след ставане от сън веднага върши някакви нужди, то тогава трябва да ти е първата разходка. След хапване моето куче веднага пишкаше, а до 10 мин. вършеше и голямата си нужда. В началото излизахме по 6-7 пъти, че и по повече. Когато започне да върши работите виж по кое време са и си направи график. Аз бях си записала часовете за разхождане и часовете за хапване така, че да може да се спазва от всички вкъщи. Това хранене в 7 сутринта и съответно 7 вечерта какво ще рече - че храниш кучето само два пъти на ден ли? Според написаното разборам, че се касае за малко куче и мисля, че трябва да се храни по-често и на малки порциони през деня. И не на последно място награждавай и поущрявай кучето, когато си свършва нуждите на вън, а вътре у вас просто подминавай без никаква реакция. Аз моя Макс така го отучих от пишкането вътре.
Момичета, Макс след 10 дена ще стане на 6 месеца. Има 3 хранения на ден и искам да ви попитам кога можем да преминем на хранене 2 пъти на ден. Едни ми казват след 6-ия месец, други след като навърши годинка.  newsm78

И малко данък и от мен:

Общи условия

Активация на акаунт