ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 61 тема

• 45 225
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
# 181
Добре де, само на мен ли ми се падна злоядо куче? Може ли да седи пред купата с месо, бульон (застроен с яйце  Grinning) и в добавка кучешки салам и да се мръщи  #Cussing out Ми то за нас не се старая толкова в правенето на манджи  Shocked

# 182
  • София
И моето е злоядо, но отдавна не му се впечатлявам.
Ако иска да яде, ако нека си стои гладна.

# 183
+1  Peace

# 184
Голям красавец е станал тоя Балу!  Hug

Вероника, ние сега ядем Dog chow. Нямам представа до колко е сносна. В магазина ми казаха, че е среден клас. Ама след като изпробвахме сума видове, просто съм доволна, че изобщо ядем гранули. /Да не казвам голяма дума. / Все пак ми се струва, по-полезно да хапва и гранули освен другите манджи, вместо да я караме само на препечени филии и ориз. Нали уж гранулите били балансирани и с разни добавени витамини и т.н.

Така или иначе със застудяването наблюдавам увеличен апетит. Peace

# 185
  • София
+1  Peace

Мммм да и у нас е така. Лиса само веднъж си позволи 3 дни да се прави на интересна и да се муси.

# 186
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
ами момичета и Айра беше същата -супер злояда и невкусваше нищо - със зор едва ядеше дробчета с ориз и половин шепа гранули . Но откакто я кастрирах е като прахосмукачка  Joy . Лук, чушки, диня , орехи ....абе каквото види всичко омита .Сега яде Брит джуниър - щом и сложа в купата и след 5 секунди е измита  Joy

# 187
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
Утро видях я вашата храна -тя е на Пурина и е хубава наистина, даже имат и диетична и другата седмица ще поръчам  Peace

# 188
  • София
Здравейте!

Надявам се да ме приемете в темата.  Wink
От 4 дни имаме нов член на семейството, казва се Мъри

За първи път ще гледам и възпитавам куче, така че ще съм благодарна на всякакви съвети.
На първо време oсновното ми притенение е как да го науча да не си върши работата из целия апартамен.
Ще е радвам да споделите личен опит.

# 189
  • София
Здравей и честит нов член на семейството  Hug
На колко е, момче ли е (предполагам от името, но напоследък срещам странни имена, затова питам)?
Сложи му памперс (пелена за възрастни, в аптеките ги има) някъде не много близо до мястото за спане и хранене, но не и прекалено далеч. Важно е да следиш кутрето - като започне да показва признаци, че ще се изпишка/изака, носиш го бързо на постелката и като свърши работата там, хвалиш. Може да опиташ и да попиеш с пелената малко пишо. Не го наказвайте и не му се карайте за вършене на работите където не трябва - то е още малко и не разбира. С времето ще свикне. Поощрявайте, когато отиде на пелената (едно развълнувано Браво, придружено с наградка ще свърши работа).
Купете играчки за дъвчене - кокалчета от пресована кожа, кучешки солети, гумени играчки. Не позволявайте да ви хапе на игра - още е малко и зъбките му не са големи, но ще порасне, ще стане силно куче и тогава ще боли, а може и да ви нарани, увлечено от играта. Ако се случи да ви хапе на игра - казвате строго Не и бутате в устата най-близката играчка. Не му оставяйте стари обувки и чехли, защото кучетата не правят разлика между ново и старо, може да останете без обувки.
Като начало е това, съветвам те да прочетеш и първите постове на темата, има събрана много полезна информация, която е или личен опит, или съвети на хора, занимаващи се с кучета... Simple Smile

# 190
  • София
Момче е, на 50 дни, померан.
Купих му от пелените за кучета, които а уж с някакви феромони, за да ги привличат, но досега нямаме успеваемост.
Сложила съм я в банята, целта ми е да го науча да и ходи там, като го видя че е на път да върши някоя работа го нося там. След като се нахрани също седим там докато си свърши работата. След това му давам малко лакомство. Но все още не се сеща сам. Но предполагам, че ще е нужно доста повече време.
Благодаря за съвета за хапането, определено много обича да ми дъвче прътите...вече няма да му давам.

Започнах да чета постепенно всичко от първата страница Peace

Имам и въпрос за къпането Embarassed, може ли преди 3тата ваксина или да изчакам?

# 191
  • София
Така и не разбрах връзката м/у третата ваксина и къпането, която някои вет. правят Simple Smile
Може да го изкъпеш и сега, разбира се. Ако нямаш специален кучешки шампоан, най-добре само с вода, човешките шампоани не са подходящи за кучета. После подсушаваш хубаво и кучо да е на топло.
Тея кучешките пеленки според мен са пълна заблуда, само за да си оправдаят по-високата цена пише кучешки, с ала-бала... При нас обикновените свършиха чудесна работа. Още е малък юнакът, ще се ориентира в ситуацията и ще почне да си върши работите на пеленките.

# 192
  • София
Добре дошъл на Мъри! Много е сладък.  Heart Eyes
Мъка ми е как ги отделят толкова малки от майките им, то си е бебенце...

Днес е Световен ден на животните (World Animal Day)! Честито!  Hug

# 193
Ако има Плевенчани искам да ги попитам в коя клиника водят животинките си

# 194
  • София
Добре дошли на новите членове на глутницата  Hug
Коте, предполагам че препоръчват да не се къпе, за да не се простуди и да се забавят ваксините  Simple Smile
Вероника@ спрете джуниър храната (тя е по-калорична) и и вземете нещо с ниско съдържание на мазнини. Брит имат диетична, Хепи дог с телешко също е само с 9% мазнини.

Общи условия

Активация на акаунт