ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 61 тема

• 44 980
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
София, Дупница, Кюстендил, Благоевград. Това са местата, където мога да заведа кучето. На организации писах, на много, много организации - без резултат. Надявам се да намеря човек, който да иска да се грижи за това бебе, за да има шанс за живот. Никога не съм се грижила за куче, още по-малко за толкова малко и безпомощно куче. Не зная дали правя всичко правилно, а дори и да е така, нямам времето, което трябва да му се отдели. То се храни под час, тъй като е кърмаче. Разбрах, че трябва да му се правят масажи на коремчето, да се топли. Освен него имам още три бебета в къщи. Докато се нахрани едното, вече става време за другите двама... и т.н. Едното ми е и кърмаче, няма да се справя с това малко кученце.

# 661
Сложи му бутилка с топла вода да го топли. След храненето (на 3 часа) му прави масаж  на корема и с памуче с топла водичка напоено масажирай пол.органи и дупето, за да се изпишка и изака. Всеки път го прави.
Дай фейсбук линк да споделяме. Успех.

# 662
  • София
Аз минавам тука само с хубави новини Wink Предполагам,че кученцето , за което ставаше дума е този фъстък

Скрит текст:

То вече е осиновено  Wink Да е живо и здравичко и много да му се радват Wink

Другия хубав повод днес е рождения ден на моето муце и на Лисанка Wink Минавам да ви почерпя виртуално за тяхно здраве Wink

Скрит текст:

# 663
 tiptoe tiptoe tiptoe Много много Ви изтървах   Embarassed  

Пускам си данъка и бягам, за да не ям много бой  Whistling

Скрит текст:

Снимка от една благотворителна есенна фотосесия на ММ

мамин лигльо  Heart Eyes

Тези са пак от фотосесии на ММ, където Тими беше основният декор и звезда  Mr. Green последните много топли септемврийски дни  sweating

Честити ти рожденници OrleanAngel   happy bd  Да са много здрави и щастливи, и много да те слушат и двамата  bouquet

Връщам се да наваксвам  smile3529

# 664
  Здравейте мами,аз съм нова в темата.Да ви е честита!!!Имам един въпрос-след около месец ще си вземем куче(мопс),та изчела съм всичко,но искам и вие ако може да ми дадете малко информация за дресировката и за храната. Crazy

Благодаря ви,предварително! Grinning

# 665
ЧРД на Лиса и мъжо на Orlean.

Чакаме снимки на мопса. Какви въпроси имате? Кротки са мопсчетата. Трябва да почиствате гънките около муцуната. Вет ще ви обясни за ваксини и обезпаразитяване. Пишкането навън става чрез често извеждане.

# 666
  • София
Пишкането навън става чрез често извеждане.

Това ще стане след третия месец, през първите му месеци ще върши всичко вкъщи.

ЧРД на Лиса и ТМ, OrleanAngel! Да те слушат и обичат!  Hug

# 667
 Здравейте мами,аз съм нова в темата.Да ви е честита!!!Имам един въпрос-след около месец ще си вземем куче(мопс),та изчела съм всичко,но искам и вие ако може да ми дадете малко информация за дресировката и за храната. Crazy

Благодаря ви,предварително! Grinning
Дресировката - като при всички други кучета. От първите дни и без компромиси.
Храната - аз препоръчвам taste of the wild и акана, но всеки си преценява според възможностите  Peace Добре е да се дава и готвено и бульони.
Приготви се за тонове косми и гурли и да не забравяме изцедените жлези Mr. Green

Запаси се със следните артикули
За козината

Гумена четка с точно такива връхчета (провала съм и други - не вършат работа)

Фурминатор или негов евтин еквивалент (и двете вършат работа)

Физиологичен разтвор за почистване на гънките на муцуната или сребърна вода (нищо друго не ти трябва). Изисква се ежедневно почистване след всяка разходка.

Четка за зъби (става и детска) и 3% кислородна вода. Капваш няколко капки върху четката и миеш. Повярвай ако го свикнеш от малко после ще си благодарна. Аз още съжалявам, че не я научихме да мием зъбите редовно ooooh!
Поздравления за избора  bouquet

# 668
Благодаря ви!!! bouquet

По принцип и друг път сме имали кучета,но тогава живеехме в къща и ги гледахме на двора,сега щерката(11 год.) си избра мопс. Ходихме,избра си и след месец ще си го вземем.Може ли да ми кажете какви готвени храни да му правя? newsm78

# 669
  • виртуално
Може ли да ми кажете какви готвени храни да му правя? newsm78

До годинка на кучето бяхме предимно на гранули.

В момента готвя пилешки дробчета, моркови, грах и ориз в тавичка във фурната.
Добавям малко олио и водичка (без сол и подправки)

# 670
Аз правя смляно месо + ориз , или обезкостено рагу от сьомга с ориз, черен дроб с ориз.

Забелязах че Тими не усвоява добре макаронените изделия, но пък от ориз с месо не качва  Thinking Освен да му добавям сварено яйце, извара  newsm78  Сега ще го пробвам с картофите как ще е  Peace

Колко много съм изтървала  ooooh!

# 671
варени моркови ориз дроб пилешко месо и такива неща  Wink По малко като на бебе Peace

# 672
Здравейте!Много е хубаво тук,в тази тема.Радвам ви се от време на време ,но сега ще ви се представя и официално.Мисля,че имаше в темичката кученца от нашата порода ,защото имам някои въпроси.
Та ето ни и нас - Кара

Взехме първо нея,беше на 9 месеца.Много интровертно куче,много наплашена и сега продължаваме да се социализираме.Иначе е уникално добричка.
 За да си има дружинка на нейния размер и акъл си взехме другата беля -Саул

Имаме си още баба пинчерка и йорки на средна възраст ,но друг път ще ви ги представя визуално.
И още един четириног - бай Немо ,така му викаме.Коте тарикат .Толкова е флегматичен,че ако го изпусна ,не си пада на краката,ами както се случи.Голям образ Simple Smile.

# 673
  • София
Пускам си данъка Simple Smile Тук пази снаражението

Става все по-спокоен, сравнение с преди. Не беснее непрекъснато и можеш да го галиш Шоколадчето без непрекъснато да иска да те гризне.  Mr. Green  Научил е, че аз най-много го глезя и постоянно ми се умилква за някоя хапчица. На 5 месеца е вече. Имам чувството, че много добре знае какво искам от него, но прави инат  Simple Smile

Мис Облаче сега да ми кажеш с какъв шампоан поддържате тази грива  Mr. Green

Момичета, искам да взема четка на Арго.  Виждате го какво късокосместо кучоче е. Simple Smile моля за някой линк ,  ако е удобно.
Иначе вчера му сготвих нещо като ризото. Сменя зъбите и твърдите гранули почти не ги яде. Независимо, че ги накисвам  в малко кисело мляко.   Simple Smile  Свалих кокали на силен бульон, после махнах кокалите,  остана малко месо, сложих малко замразени зеленчуци и ориз. Е, с такъв апетит го изяде  Joy
И още нещо. Не обича шоколад. Но яде плодове и вчера тиква  с мед му хареса много. Дадох му една хапчица само, защото вече я бях подсладила  с мед, но се чудя вие какво мислите - дали е удачно да му давам малко чиста варена тиква?

# 674
Мagnollia   Hug Шоколадчето е само за гушкане   Heart Eyes

Чиста варена тиква може но по-малко  Peace

Относно шампоана, ползваме този : http://www.shop.zoomagazini.com/dynamic/viewProduct/15450/beapha … ozina-250-ml.html и съм много доволна  Flutter  На моя близка поръчах за ротвайлерката им за черна козина и те също останаха доволни   Peace

m1ma  Добре дошла, страхотни кучовци имаш, поздравления че си се решила да се грижиш за толкова животинки   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт