ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 61 тема

• 45 218
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
JudyHime И на нас ни бяха изписвали капки и имаше голяма борба с тях. Карах я да изпълнява команда седни и стой и след всяка капка имаше награда. Към края на курса с капките вече седеше сама и чакаше да свърши.

# 226
  • София
Най-лесно е да хванеш някой да ти помогне. Опитай през останалото време да доближаваш до кучо, като спи, с лакомство, почваш да го пипаш по главата, даваш лакомството, хвалиш и оставяш звяра да спи. Така ще свикне, че не идваш само за да го 'тормозиш', както той го възприема.

# 227
Брат ми храни лабрадора си само с "госби" - риба и ориз, и е супер доволен.

# 228
При Руфъс всякакво мазане с лекарство е мисия невъзможна. Налага се да ходим при ветеринар да му слага ако има нещо, защото на нас абсурд да даде. Усеща от далече и бяга.

# 229
  • София
Аз пък слагам капки без проблем, после награждавам.  Wink
Знам си, че имам най-доброто куче на света.  Heart Eyes

Против косМопад аз давам рибено масло.  Peace

# 230
  • София
JudyHime И на нас ни бяха изписвали капки и имаше голяма борба с тях. Карах я да изпълнява команда седни и стой и след всяка капка имаше награда. Към края на курса с капките вече седеше сама и чакаше да свърши.

И аз процедирам така. Викам я при мене, награждавам за това, че съвсем покорно идва, после я карам да седне и капя, пипам уши, отварям уста - каквото се налага. Simple Smile  Само като си види четката за ресане и бяга в първия момент Grinning

# 231
Той сяда и седи, но гледа надолу в пода, защото знае, че ще му слагам капки. Като му придърпам муцунката почва да си мята главата наляво-надясно и ми е трудно да нацеля оченце. Все още се учи на команда "стой", иначе естествено бих я прилагала. Давам му нагградки и го галя, след като успея. Благодаря на всички, които дадоха съвети. Спрея ми се стори добра идея, която може да проработил, но пък трябва стерилно шишенце и няма как да се дозира добре, според мен. Пък и капката трябва да падне точно в центъра на окото. Мазането ми се вижда още по-невъзможно и рисково, травматично. Може да пробвам да отида на ветеринарен лекар и там да ми помогнат за поставянето. Въпреки всичко и вчера успях да му капна 3 пъти с това мятане. Благодаря отново.

# 232

Против косМопад аз давам рибено масло.  Peace
Аз не виждам да помага, два пъти годишно по шест месеца, това е. Два часа след миене по ъглите вече се търкалят топки бяла вълна Tired . Всеки с хъски или немска овчарка ме разбира Tired .
Реша го, имам чувството, че нямат край космИте  Close .

# 233
Аз дадох една опаковка Петнил и не знам дали е от него, но подкосъма опада за две седмици и вече съвсем малко се скубе. Вярно, че беше кошмар през това време - падаше на снопове, нямаше петно без полепнал пух в къщата, но поне сравнително бързо отмина и сега е съвсем търпимо. А идваха гости и казаха, че е като копринен на пипане Laughing Иначе свалям излишното с фурминатор поне 2 пъти в седмицата.

# 234
  • София
Подгизнахме! Ужасно време, а кучовци искаха разходка и ги разкарвах навън в дъжда над час...
Снощи открих и на двамата по един кърлеж на муцуната. На Лили беше на бърната, почти до задната част на устата, приличаше на пъпка, ама като го погледнах по-отблизо и... Sick На Балу гадината се беше настанила на бузата, малко под петното с мустаците. И двата гада не бяха кой знае колко големи, но е факт, че ги има и вече се чудя какво да слагам на кучовци...
Днес трябва да ходим и на ваксина, но може и за утре да го оставим, особено ако вали.
Оплаках се... поолекна ми Laughing

# 235
Ех, че кофти с тия кърлежи и гадното време!

При нас засега е слънчево, ще ходим и ние на ваксина след малко.

# 236
  • София
 newsm78 newsm78 Аз засега се справям с фурминатора. Откакто взех тая джаджа се родих. Не ми се налага всеки ден да търча с прахосмукачката  Grinning С тва чудо свалям супер много козина и в нас не става постоянно Дивия Запад Laughing Laughing Но и аз се замислям за някоя добавка за козина, не че й има нещо Laughing Laughing Наясно съм, че няма да стане Самоед Laughing Laughing Laughing

# 237
Наясно съм, че няма да стане Самоед Laughing Laughing Laughing

Току-виж пък да стане!!!
Шегувам се.
Бела е доста късокосместа за голдън ретривър. Или поне лятото е така.  newsm78 Сякаш зимата козината й беше по-длъжка. Но по пода е като килим. Направо не знам от къде се взима и как това куче все още продължава да е окосмено.
Не знаех за тоя  Петнил. Ще ходя и аз да купя!  Peace

Аз с фурминатора имам чувството, че съвсем ще го проскубя горкото.  Crazy

Коте, Адвантикс! То сигурно лятото имаше спад на кърлежите, но трябва да отбележа, че откакто сме на Адвантикс не сме намирали ни един! А преди по 5 имахме след всяка разходка с Фронтлайна.

# 238
  • София
Утро, пробвали сме всичко. И Фронтлайн, и Адвантикс, и разни по-евтини... Файда йок. По-миналата година бях доволна от Адвантикс, миналата година пак бяхме с него и на бременна Лили вадих кърлежи... Тази година пробвах друго, и пак - кърлежи и от Балу и от Лили, 2-3 дни след накапването... ooooh!

# 239
Утро, пробвали сме всичко. И Фронтлайн, и Адвантикс, и разни по-евтини... Файда йок. По-миналата година бях доволна от Адвантикс, миналата година пак бяхме с него и на бременна Лили вадих кърлежи... Тази година пробвах друго, и пак - кърлежи и от Балу и от Лили, 2-3 дни след накапването... ooooh!
А каишки не им ли слагаш?

Общи условия

Активация на акаунт