ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 61 тема

• 45 213
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
Аз това лято капах с Вектра 3Д и съм доволна.
Но сериозно се замислям да си взема каишка следвщото лято, защото с тези капки, понякога забравя да й ги капя и после започвам да се панирам да не вземе да хване нещо...
Скрит текст:
Утре ще пътуваме, а в това време въобще не ми излиза, ама поне там където отиваме го дават по-хубаво.

# 241
  • София
Маше, не им слагам каишки, защото много мачкат козината, за съжаление. Също при пролетно-есенните дъждове вкъщи трябва да я махаме, защото иначе ще запари козината отдолу и се появяват много кожни проблеми...

# 242
Маше, не им слагам каишки, защото много мачкат козината, за съжаление. Също при пролетно-есенните дъждове вкъщи трябва да я махаме, защото иначе ще запари козината отдолу и се появяват много кожни проблеми...
ти пък... на моите не им се мачка козината, слагам ги хлабаво, взимам най дългите, които се предлагат. Но в крайна сметка те с по различна козина от твоите.

# 243
Дами,

аз лично съм на мнение, за съжаление, че отърване от тези кърлежи - няма!  Cry
Понеже с ММ планинарстваме, гъбарстваме и т.н. лов(ММ) - риболов, няма Фронтлайни, Адвансикси, Форестота и т.н, има ли кърлеж - забива се, ако не й го намеря на козината. Тази пролет имах чувството, че ще я отровя от толкова препарати. След разходка в гората от козината й махнах сигурно 10, а после колко сме вадили, не мога да се сетя. Пък и отгоре на всичко, въпреки цялото това капане, успя два пъти на почивките ни да хване и бълхи, та, два пъти и с обезпаразитяващ шампоан беше изкъпана. Хубаво беше, че поне през горещото лято, кърлежите изчезнаха, но сега си наваксват, а сега има и гъби  Rolling Eyes
Единственото решение, мисля, че е да си седи само у дома и по кварталните градинки, ама това живот ли е?!?! Сърце не ми дава да й го причиня, толкова е щастлива, когато е по гори и планини  Heart Eyes

# 244
То зависи къде се ходи наистина.
Ние сме по улиците, в градския парк и кучешкото паркче. Там принципно се и обработва против кърлежи. Нищо, че пролетта имаше много.

Мен да й се забие кърлеж не ме е толкова страх, когато е защитена от препарата. Те сами си умират от него в рамките на 48часа. Вече ако се задържи повече от 48ч. било опасно да не й се предаде някоя болест.
Страх ме е да не ми падне кърлежа вкъщи и да се лепне на някой друг.

Но добре ме подсетихте, че е време да се накапем!

# 245
Много дълго се борих с бълхи на Джуджу. Капах какво ли не, каишки, шампоани. И все беше пълен. В чудо се видях. Накрая вет ми даде едно хапче. Трудно го изяде, но от тогава всичко измря и нямам никакви проблеми. Хубавото е, че не пречи на други лечения и хапчета. Кърлеж умира до 8 часа, бълха до 2 или 4, не помня точно. Предпазва 3 месеца. Скъпо е, но като знам колко пари дадох за капки и т.н. напълно си оправдава цената. Не му помня името, но имам закътано от него (кучо взима по половинка) и ако искате като съм вкъщи ще погледна как се казваше.

# 246
Показвам Негово Спящо Нахалство:
Скрит текст:

Досега кърлеж не съм намирала - Килтикса беше железен, но на петия месец издъхна и намерих бълха. Накапах с Фронтлайн, че си имах скътан и засега е ок, но и аз умувам за друг препарат.

И май е време за кастрация - в голяма дилема съм дали да го заведем в ARS, където по принцип би трябвало да бъде кастриран или да отидем в нашата си клиника (Добро хрумване) Thinking

# 247
Показвам Негово Спящо Нахалство:
Скрит текст:

И май е време за кастрация - в голяма дилема съм дали да го заведем в ARS, където по принцип би трябвало да бъде кастриран или да отидем в нашата си клиника (Добро хрумване) Thinking

Нашите три кучета са кастрирани в ARS и нямам забележки Peace
Имам въпрос- някой от вас да има робот- прахосмукачка вкъщи "в комбинация" с куче/кучета/ котета и да има събрани впечатления дали машинката се справя с козината. Чакам бебенце, нямам намерение да се разделям с първите ми три деца и ми трябва помощник в събирането на козината. Не мога да си позволя домашна помощничка, а ММ казва, че заради козината роботът няма да е ефективен.

# 248
Имам робот - върши работа, но трябва да се пуска ако не всеки, то поне през ден, защото иначе много бързо се задръства четката и се пълни контейнерчето и трябва по няколко пъти да го спираш, за да го позачистваш.
Балончо много го беше страх в началото, но сега се отрака и ходи след роботчето да съблюдава работата (и да ръси нови косми на почистеното) Mr. Green

# 249
Имам робот - върши работа, но трябва да се пуска ако не всеки, то поне през ден, защото иначе много бързо се задръства четката и се пълни контейнерчето и трябва по няколко пъти да го спираш, за да го позачистваш.
Балончо много го беше страх в началото, но сега се отрака и ходи след роботчето да съблюдава работата (и да ръси нови косми на почистеното) Mr. Green
Да, да, за ежедневна употреба става въпрос. Чудя се дали при три косматковци ще върши работа? Каква марка е вашата?

# 250
Irobot, от 7-ма серия е. Има някои, на които пише, че са специално за косматковци, но не знам доколко са нещо повече. Моята май не е от тях, но събира косми, вкл. от килима, а не я пускам всеки ден - през един, понякога и през два. Според мен и за трима ще върши работа.

# 251

Единственото решение, мисля, че е да си седи само у дома и по кварталните градинки, ама това живот ли е?!?!

Наистина това е решението.
Руфъс, да чукна на дърво, кърлеж не е имал никога. Обаче нямаме време да ходим по планини и гори, за съжаление.

# 252
  • София
Момичета, идвам да споделя нещо, защото само вие ще ме разберете...
Имахме си куче улично, което си спеше във входа. От няколко дни изчезна и се чудех къде е. Днес срещнах съседката, която се занимава с уличните животни и я питах какво се случва, а тя ми каза, че са я приспали... Много ми стана мъчно, надявам се поне да е на по-добро място... Имала много лошо ошипяване - прешлените й приличали на буци, а освен това имала и запушване на червата. Като я завели в клиниката за изследвания, да видят какво й е, е направила гърч, припадала няколко пъти... Много, много ми е тъжно... Може да не е мое куче, но пак е животинче, нищо, че Лили злобееше, като я види... Cry

# 253
  • под тепетата
Разбирам те, Коте, прекрасно ...все пак някой се е погрижил да и спести мъката и болката.
 И аз все поглеждам към магазинчето, пред което спеше в кашон Лоренцо - нашият квартален мързелив, охранен , царствен оранжев котарак . Наш кучо също не го долюбваше, но в неделните дни му носихме по някой пауч, когато магазинчето не работи. Изчезна и повече не се появи. Не ще да е по мацки - кастриран беше...
  Майче Мама Тони имаше роботче, че и тя е с голяма челяд  Simple Smile
 Забелязала съм, че хващаме кърлежи там, където има овце или кози по полята. Из дивите кърища като че ли не хващаме. Ние сме с каишка и Тапилан отвреме-навреме. Но и мен ме е страх да не полазят по внучето.

# 254
  • Бургас
Добро утро на всички, виждам че обсъждате паразитите  Twisted Evil, кърлеж до сега не съм хващала върху маймуната но бълхи колкото искаш, накапан е но въпроки това се качват. Особенно когато го разхождам около блоковете в нашия район къде бездомни котки с лопати да ги ринеш. И аз обичам животните но това хранене на котките нещо взе да ме дразни, като толкова ги обичат пък да вземат за ги кастрират и обезпаразитят  Crossing Arms Община Бургас има програма по кастрацията на котките /няма да обсъждам плюсове и минуси/ като екипи пириодично залагат капани и хващат котки кастрират ги и ги връщат обратно, еле тогава каква врява надават коткохранителите. Нехуманно било незнам си какво и т.н.., че така чакам да се застуди и да измрат гадините, че ми омръзна да капя капки и след прибиране да го преглеждам какво се разхожда върху него.
Сутринта като лудите съм се смяла на глас в морската градина. Дребния от няколко дена се опитва от време на време да вдига вече крачето като пишка, че сутринта с такъм замах го вдигна че беше на косъм да се преобърне по гръб  hahaha, сигурно една минута се оглежда стресната дали някой не го е бутнал или нещо такова, аз в това време вече бършех сълзи от смях. Една снимчица от вчера

Общи условия

Активация на акаунт