ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 61 тема

• 45 236
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
Е, все пак е куче и при положение, че си има къщичка, двор и всичко необходимо, какво пречи да живее там. Все пак ще е малко кученце и само ще свикне по начало  така.
За синджир съм твърдо против. Това си е терористичен акт.
Моята кучовка, като сме на село си има къщичка, колкото за 3 лабрадора, а е кокер, оградено дворче с дръвче в него и дървена вратичка, като почти постоянно тича на воля в двора. На вилата по цял ден се мотае из двора с другите кучета, но вечер си я прибираме в стаята. Все пак я купихме, когато ни бяха преразпределили в провинцията, ако си бяхме в София сигурно нямаше да имаме куче.
Според мен за голямо куче, живота в апартамент е убийствен. Друг е въпроса, че ако дамата иска куче пазач, определено ще трябва да смени породата, но и това си е личен избор.
Има ли си условия навън за мен е още по-добре да е там. Въпроса е не да живее в къща и картон и да подгизне при първия дъжд, а наистина добри условия за живот, къщичка, навес, пространство, играчки и т.н.

# 271
  • София
Не ангажирам никой с мнението си!
Просто не мисля, че има куче което да е щастливо, когато живее вързано на двор.  Peace
За какво може да ти е куче на двора ?!

# 272
Тази идея за лабрадор в колиба на двора хич не ми се нрави.
Те са твърде социални, за да ги отделиш. Обичат контакта с човека...
Както ти е казала Утро, те не са пазачи а кучета за компания.
Моят съвет е да не си взимате куче, ако ще живее на синджир!

+1

Абсолютно!
Ако ще живее в колибка на двора, изобщо не е правилен избора на порода!  Naughty Нито кучето ще има възможност да си разгърне потенциала, нито вие ще имате възможност да му се радвате на уменията. Това са породи за приятелство и компания, а не за изолация на двор. Колкото и време да му отделиш за разходки, нищо не може да компенсира непрекъснатия контакт на куче в домашна обстановка.

Ако искате куче за двор, си изберете нещо друго! Има си кучета, които с удоволствие "пазят". Но пък тук вече опираме до въпроса дали вие ще имате нужните умения да възпитате такова куче. /заключавам, че нямате опит с кучета до този момент/

# 273
Не ангажирам никой с мнението си!
Просто не мисля, че има куче което да е щастливо, когато живее вързано на двор.  Peace
За какво може да ти е куче на двора ?!

Всички си казваме своето мнение  Peace
Относно ВЪРЗАНО куче съм категорично против.
Куче на двора, може да е, пазач, ловджия, овчарче (и производни стадни и нестадни организации), приятел и спътник в разходките, свободното време, каквото общо взето е и в природата на кучетата.
В този ред на мисли, за какво ти е куче в апартамента?
По цял ден да спи и да се чуди дивана или стола да наръфа, а като си приберем от работа да имаме послушна плюшена играчка за гушкане.
Та, цялата кучешка история е доста комплексна!  Peace Mr. Green
И у дома и на двора, функцията ни е да ги обичаме, да се грижим за тях и да им обръщаме внимание.  Hug

# 274
И аз съм съгласна, че кучето не е шастливо вързано на двора, сърцето ми се къса като ги видя на верига, да нямат свобода. Но за апартамента например..имам малко различно мнение. Моето куче например беше  изхвърлено, бебе, нямаше никакъв шанс да оцелее. Смятам, че наистина се грижа добре за него, давам му безкрайно много обич и реално..то няма друг шанс. Не всички кучета могат да се реят свободно. Това е, което мога да му предложа и мисля, че е по-добре от улицата.

# 275
  • София
Да именно да му обръщаме внимание!
Съмнявам се някой да се занимава с кучето на двора, след като се е прибрал уморен от работа.
Ами ако навън вали или е кално ? Силно се съмнявам.
Аз обръщам внимание на моето куче постоянно. Докато готвя, докато чистя, докато гледам Тв или просто си седя на пода и се занимавам с нея.  Wink Даже си говоря с нея.  Mr. Green
Ако е на двора как ще стане всичко това ?

# 276
О, да, относно казуса на улицата скитащо се около голям булевард и оживена улица пълна с всякакви хора, ти си му предложила 5 звезден лукс!
Дала си му огромен шанс в живота, а и не малко жертви си направила заради него. Това е прекрасна постъпка от добър човек!

# 277
Аз ако живеех в къща с двор, бих пускала Руфъс цял ден да обикаля и играе из двора, а вечер да си спи при нас вътре.

Много против съм вързването на куче в двор, това е ужасно. Обаче ако е пуснато не е зле, стига да има условия за спане и т.н., а и зависи много от породата.

# 278
Стига човек да има желание - винаги може да обръща внимание на кучето си. Както казах нашето го взехме, защото имахме двор. По стечение на обстоятелствата се прибрахме отново в София, 3-4 месеца по-късно.
Взехме я март месец и имаше още сняг по поляните. След работа, както и в София след работа, веднага отиваме на разхода, но друг е въпроса, че там тичаше с часове и в кал, и в дъжд, и в пек, а за мен и ММ всяка разходка беше разтоварваща и зареждаща. После тичаше в двора около нас и си се занимавахме с нея постоянно, изморена си чакаше яденето и без много покани си отиваше в нейния двор  Heart Eyes . Друг е въпроса, че през деня също имаше кой да й говори и занимава в очите на бабите и дядовците.
Честно да ви кажа, когато я прибрахме в София й трябваха няколко месеца, за да си научи мястото.
Тя така или иначе спи в другата стая, та дали е сама в колибата или сама в хола, не мисля, че има огромно значение.  Peace
Отново казвам, че всичко е въпрос на желание и нагласа. Можеш да си обичаш и грижиш за кучето и навън.  Mr. Green

Сиси, твоята сладка мишка, няма да му е комфортно зимата, освен ако не му напалиш камина в къщичката, но да има си породи на които не им пречи навън.

# 279
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
Преди да имах Айра , гледах на кучетата като , дворно животно, което трябва да седи само навън  , имали сме кучета гледани само на двор , не вързани ,а в оградени дворчета . Никога не съм обръщала специално внимание ,било играчка, било нова каишка, нова купичка ....но в момента който дойде Айра в нас , тя буквално стана третото ми дете , за мен  не е куче а човек .
Но има хора ( аз също бях като тях ), които немогат да приемат животинчето като нещо повече , за тях е нормално да седи вързано до колибката си .

Днес и купих фурминатор и нямам търпение да се прибера и да го пробвам ..... да ви кажа очаквам чудеса от него  Joy  Joy  .... ама големи чудеса  Laughing

**Sisi** ние имаме голям двор , Айра излиза и се радва точно 10 мин и веднага влиза вътре и не се отделя от мен , имала съм много моменти в които мия чинии разкрачена ,защото тя спи в краката ми

# 280
  • Canada
И аз не бих измъчвала кученце на двора, вързано, особено зимата  Blush Освен че чисто физически като малки са много уязвими, както казва жгмъц, и емоционалната, и социалната връзка няма как да се осъществят. Ако е смесено гледането, на двора и в къщата, ми се струват по-възможни нещата. Но лабрадор или ритривър на синджир абсолютно не ги виждам  Blush
Нашият шоколад е в супер прилепчив период, въпреки, че вече не е бебе, на 7 месеца ще стане скоро.

Взехме го когато беше на 12 седмици и сме нон-стоп заедно. Говоря с него, гушкаме се, играем. Къса ми се сърцето, защото скоро ще му се наложи да остава за по-дълго време сам. Тази нощ ме събуди, защото имаше нужда спешно да излезе. Умно ми е момчето  Blush
Ето една сънена снимка  Simple Smile
Скрит текст:

Относно скубането при лабрадорите, това свалихме вчера от него  ooooh!
Скрит текст:
И продължаваха да падат малки, фини косъмчета  Laughing

Да питам - давате ли истински кокали? Вчера имахме спор с ММ, предупредих да не му дава свински ребра, че има остри и твърди част, ама те като се обърна правят каквото си искат... Единят предлага, другият не отказва... разбойници Tired

# 281
Много е сладък. Кокали не давам.

Иначе Руфъс зимата не би излязъл на двор, дори и да имахме такъв. Толкова е зиморничав милия. Обаче какво му става, злоби се и не дава да му облека пуловера, а навън дупето му мръзне яко още от сега. Mr. Green

ПП Ако имах двор щях да имам един куп кучета и котки. Laughing

# 282
  • София
имала съм много моменти в които мия чинии разкрачена ,защото тя спи в краката ми

Постоянно съм в това положение.  Laughing
А не е малко пале, а куче на 5 години.

За кокалите, сурови пилешки или телешки.
Варени или готвени не са добра идея, както и суровото свинско.

# 283
Преди да дойдат при мен Стелито и Микито живееха на двор на село.Пускани бяха и вътре но основно вътре но свободни не вързани.Зимата спяха в гараж за да не са на студено.
Един ден дори и да си взема куче за двор подходящо ще си тича но вечер когато съм си вкъщи ще бъде вътре.
Преди няколко дни видях йорки на двор вечерта сърцето ми се скъса.Сигурно има къщичка но....
Имаме напредак с Микито пикае по рядко.
Адмирации че не си се разделила с кученцето си,а приятеля си.Купи и много играчки или си вземи още едно кученце да и прави компания.

# 284
Аз не съм казала в никакъв случай на двора! Има си обаче породи, които са по-издръжливи за това и в чийто темперамент е да бъдат пазачи на двора. Голдъните и лабрадорите са последните подходящи за тази цел. Все едно да видя болонка, пекинез или пинчер на двора.  Rolling Eyes

Освен това тук става въпрос да се вземе малко бебе куче сега точно срещу зима. Аз наистина съвсем буквално не му давам голям шанс да оцелее в къщичка на двор.

Куче в апартамен сме си взели ние, за да ни е приятна компания.  bowuu  И да правим всичко заедно, както и се случва. Използваме го общо взето, горкото животинче, да ни носи радост. Но и се опитваме да му осигурим подобаващите грижи.

Няма лошо кучето да е на двора и да се прибира да спи нощно време в къщата. Аз така процедирам на вилата. НО тук не се имаше предвид подобно нещо, а и са малко хората, които биха го правили. Дори ме питат защо не я държа вързана Бела на вилата. Аз, ако ще я държа вързана, за какво ми е изобщо да я водя там?????

Общи условия

Активация на акаунт