Прахосмукачка робот - 8 тема

• 110 460
  • 783
  •   1
Отговори
# 660
  • София
SetiBeti благодаря!
В тази връзка моля за разяснение!Харесала съм модел на LG от испанския амазон LG HomBot Square VR64702LVMB.За съжаление не го доставят до България.Има ли начин да бъде доставен все пак?
В останалите Амазони цената е по-висока и отново не го доставят директно до БГ.В България въобще го няма,а на мен започна да ми омръзва от чакането.
Мисля че беше коментирано,за което моля да ме извините,но как се справяте с испанския език?Имам спомени,че от някъде се сваляха инструкции на английски?

# 661
Just...a woman, можеш да я изпратиш до адрес на някой превозвач в Англия, което ще ти струва 8,84Е + доставката от ЮК до Бг, обикновено е по 2лв на кг.

# 662
Моят робот LG въпреки, че е от испанския амазон, си говори на английски.  Simple Smile
С превозвач не бих пуснала - твърде много риск, без застраховка да пътува и после ще имам проблем с връщането до амазон, ако дефектира.

# 663
И на мен ми омръзна да чакам и май ще поръчам модела на Палечка. Иначе разликата е май само в мопа.

# 664
Здравейте, някой може ли да ми каже какво е virtual halo и как работи?

# 665
  • Sofia
От това, което бях проучвал последно, бях впечатлен от роботите на LG, за това и като цяло съм най-запознат с тях. Едно от нещата които ми харесаха поне на хартия е, че нямат нужда от навигатори или стени. Т.е. може да очертаеш зона в която робота да чисти и той не я напуска. Предполагам, че един ден това нещо ще се осъвършенства. Другото е, че имат ултразвуков сензор, който се справя по-добре от лазера, като например с прозрачни обекти.
Аз самият обаче имам много неприятен опит със сервизите на LG както в България, така и в Англия и поради тази причина за момента се октазах да поръчвам някой от техните роботи предлагани в България. Преди месец се бях свързал с LG Bulgaria за информация, по отношение моделите предлагани тук. Това което ме шокира е, че LG не внася роботи, а само техните оторизирани магазини. До колкото помня бяха точно три: Технополис, Зора и Текмарт. Т.е. разчиташ изяло на 3 магазина да вкарат някой модел или да не го направят!
Това, което ми хареса в сайта на LG (корея) бяха няколко нови модела - с инверторен мотор /10 години гаранция/, най-тихите роботи изобщо (само 48 dB), подобрени алгоритми за почистване, супер ефективно смукване (твърдят, че е сходно на това на голяма прахосмукачка). Чисти добре и ъглите.
И ако се предлагаше този модел, то щях да си го поръчам дори с риск да имам проблем със сервиза на робота.

Става дума за този модел: http://www.ebay.com/itm/ENGLISH-Voice-2015-LG-Roboking-VR6570LVM … :60AAAOSwqv9V6Rzd

Обаче риска да поръчам модела от Южна Корея (на крайна цена около 1450лв) без да знаеш какво да правиш ако се повреди и да трябва да се занимаваш с митници, ме кара да чакам някой ден, някои от оторизираните магазини да вкарат този модел.

# 666
От това, което бях проучвал последно, бях впечатлен от роботите на LG, за това и като цяло съм най-запознат с тях. Едно от нещата които ми харесаха поне на хартия е, че нямат нужда от навигатори или стени. Т.е. може да очертаеш зона в която робота да чисти и той не я напуска. Предполагам, че един ден това нещо ще се осъвършенства.
Аз лично избрах LG именно поради липсата на виртуални стени. Холът ми е отворен, няма изобщо никаква врата към коридора, където са стълбите за мазето. Пускам робота да чисти, той достига до стълбите и се връща поради сензора за предотвратяване падане от високо. Е, първият път седях на стълбите в очакване да го хвана и спася, ако падне... Laughing
Също така ми харесва, че е много тих, не се бута никъде, лесно се почиства.
Събира много фин боклук. След като бях чистила  прецизно с мощна прахосмукачка и влажен парцал, пак намери много фин прах и косъмчета, които събра.

# 667
Здравейте,

Тъй като все още се колебая между LG и Roomba- някой може ли да сподели мнение конкретно за Roomba 870, тъй като една съфорумка сподели, че 8ма серия е по-тиха от 7ма?
Също някой знае ли разликите между Braava 380 и Braava 390t?
Благодаря Simple Smile

Здравей, аз съм с Румба 870 и съм много доволна. Изобщо не е шумна, на затворена стая се чува глухо, все едно е в съседите. Качва се на килими и ниски прагове без проблем. Има функция да успее да се измъква ако попадне на гнездо от кабели, засича ги и спира смуквателната си дейност докато не се изкопчи от тях. Лично я наблюдавах как ще  се справи с тях  Peace
Другото- и да се блъсне изобщо не е толкова рязко, запомня кое къде е и когато наближи предмет, намалява скоростта и не се блъска, а чисти покрай него. Четките са гумени и се чистят изключително лесно. Смуче мнооогооо прах. Има си таймер, може да я насториш да чисти, когато не си си у вас. Идва с допълнителни четки и филтър, така че не се налага да купуваш нови в близкото бъдеще. Ако те интересува, мога да кача unboxing снимки  Wink

# 668
http://www.rakuten.de/produkt/lg-staubsaugroboter-lg-hom-bot-squ … =billiger-2012-02

http://www.rakuten.de/produkt/lg-staubsaugroboter-lg-hom-bot-squ … 0.html?portaldv=6

Този модел на LG по-добър ли е от този в Технополис за 999 лв? И струва ли си парите.

За много години  bouquet

# 669
  • На брега на реката
И двата модела, които си показала са подходядщи за домове с домашни любимци т.е. , четката е по-различна, този от Технополис не е такъв.  Аз имам модела от първия линк и съм страшно доволна. Взех го преди почти 2 месеца от myRobotcenter.eu с удължена гаранция от 5 години , която ми оскъпи модела с 30 евра. Тогава струваше 459 евра + 30 за гаранцията и 10 евра доставка, общо в лева излезе малко, по-малко от 1020 лв. Много е тихичък, почиства много добре и много систематизирано, лесно се почиства, качва се върху персийски килим и го почиства отлично/включва си турборежима автоматично/, качва се в спалнята, преминавайки през прагче, което е около 2 см, единствения му "недостатък" е, че не слиза през същото това прагче и е много смешен  Joy, сякаш е дете което се опитва да скочи, но в последния момент решава, че  е страшно и се връща, пак опитва и пак се връща и така. 

# 670
Вече реших да избера (днес) между тези два модела на LG

http://www.myrobotcenter.eu/en/lg-hom-bot-vr64703lvmb - с 5 години гаранция и доставка до БГ

http://www.amazon.es/LG-HomBot-Square-VR64702LVMB-silencioso/dp/ … oduct_top?ie=UTF8 - не знам колко е гаранцията, ще изпратя до УК и ще ползвам превозвач до БГ.

Каква е разликата между двата модела. Помогнете при избора.

# 671
  • София
Здравейте момичета!
Реших да си купя и аз едно роботче.
Чудя се за едно от Технополис цената и е доста прилична 299лв.
Прахосмукачка PHILIPS FC8802/01
НЯКАКВИ МНЕНИЯ ЗА НЕЯ?

# 672
  • Sofia
Бих казал доста непопулярна марка за роботи. Трудно според мен ще намериш някакви мнения за тях, както и адекватни сравнения с по-познатите марки.
Имаш няколко популярни марки, както можеш да забележиш и от мненията тук. Доста препоръчвани са: LG, iRobot и до колкото виждам Neato.

# 673
  • София
И моят LG е купуван от испанския амазон, но си говори на английски.
Имам този модел:
До момента работи чудесно. Сестра ми има Румба 8-ма серия. Разликата в нивото на шума е осезаема. Иначе Румбата също чисти добре. Единствено имат един дебел килим в хола, на който отказва да се качи. Все се каня да занеса моята да видя дали ще мине.

# 674
  • Пловдив
Днес бях при приятелка ,която е взела Румба за проба.Шума не само че е много по -силен ,но е и по тракащ някак си.Трудно мога да го обясня.За мен е твърде голям,особено ако си в апартамент.Сравнявам с ЛГ,друго наблюдение нямам.А и да кажа ,че с тези стени не се оправих-може би не е сложно ,но на мен ми дойде в повече и се отказах.Аз не съм носила моята за сравняване,и не мога да кажа дали  чисти по-добре,но определено е по-бавна,което идва от хаотичното чистене.

Общи условия

Активация на акаунт