Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и.../Тема 2/

• 109 709
  • 759
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Благодаря, Bled! Изчетох и другите теми за Неапол, малко започна да ми проблясва, сега ще разгледам и този район, който предлагаш. Имаш ли представа какви са цените за чадър и шезлонг?

# 271
  • София
Благодаря, Bled! Изчетох и другите теми за Неапол, малко започна да ми проблясва, сега ще разгледам и този район, който предлагаш. Имаш ли представа какви са цените за чадър и шезлонг?

Разбира се, че имам представа. И не само там, а почти в цяла Италия.
За това, което ти казах цените бяха едни от най-евтините от подобен род относно други места и плажове.
На човек беше през седмицата 10 евро, а празнични 13. Децата влизаха само срещу едно евро. А паркинга безплатен.
И по тази причина ти го казах, защото по принцип има сериозни цени.
Но самото място и район не мога да ги хваля много, далеч от най-добрите.
Въпреки, че в района има и минерални води и СПА, Lido Lo Scoglio.
Ако е само заради отсядането около Неапол, няма проблем.
Ето това съм написала при едно от последните пътувания:
Скрит текст:
След като се наситихме отново на Неапол решихме да посетим градчето където София Лорен изкарва най-трудния си период, Поцуоли/отдавна го бяхме набелязали/. И до него Bacoli, Baia и Monte di Procida.
Също така кратера Astroni, Карни Парк/също в кратер/. Езерата в района, като Аверно, отново в кратер. Там между другото си е дупка до дупка, като всички тичат към Везувий, но ние в обратна посока.
Много сме доволни от това изключително евтино пътуване, както сам. билети, така и хотел.
Вече почти обходихме целият район Кампания.

Последна редакция: нд, 24 юли 2016, 00:30 от Bled

# 272
  • София
За една нощ къде бихте препоръчали - Соренто или Castellamarre di Stabia? Цените са горе долу еднакви. В едното има басейн и паркомясто (второто градче, като е и малко по-евтино). Добавям местата, да е по-лесно Simple Smile

https://www.booking.com/hotel/it/b-amp-b-sirentum.en-gb.html?aid … 3def0fddae;dcid=5

https://www.booking.com/hotel/it/europa-castellammaredi-stabia.e … 3def0fddae;dcid=5

Искам вече да приключа с промените в букинг, че станах разногледа  Joy Joy

Последният график е следният: 2 нощувки в Неапол, като единия ден ще ходим до Капри (защото ще сме пеша тогава, колата я взимаме на третия ден). Три нощувки в Поцуоли, три нощувки в Скала (над Равело и Амалфи). Остава да избера тази, за която ви питам по-горе и последната ни е пак в Неапол, заради полета.

Дано съм избрала читави места, че... след цялото цъкане, ако се издъня, сама ще си се посипя с пепел  hahaha

# 273
Соренто разбира се. Най-доброто място за отдядане и разглеждане на Амалфи и околностите. И прекрасно.

# 274
  • София
Соренто разбира се. Най-доброто място за отдядане и разглеждане на Амалфи и околностите. И прекрасно.
Ние ще имаме реално три нощувки над Амалфи и от там ще обикаляме цялата красота наоколо. Та за това се чудех. Мерси  bouquet

# 275
  • Пловдив
Завърнахме се.
Посетихме каквото бяхме планирали - пещера постойна в словения, след това Венеция, верона и гардаленд. Беше невероятно първите дни, гардаленд ни допадна наравно или дори повече от дисниленд, това с опашките, че ги няма не е така в сезон, ужасно е, но ние нямахме програма максимум и не се качвахме на екстремните изобщо, затова нерви нямаше.
После из тоскана бяхме в лука 5 дни и разгледахме сан джиминяно, волтера, малко пиза, бяхме на плаж на неопределено място на 28 км от лука (водиха ни местни) и биваше, после бяхме и на белия плаж под ливорно, който биваше доста повече, малко в ливорно (понеже се объркахме, че там има пясък и бяхме нелепи с една кофичка с формички, ходейки по скалите, търсейки плаж) , Флоренция само център и 3-4 забележителности. Ядохме сладолед като за последно навсякъде, пихме бира морети и хранихме гълъбите със солети, не успяха да ни глобят, но все пак в лука го правихме, не във Венеция. Joy
Толкова с програмата и с дете на 5, даже много ни дойде.
Особено пътя на връщане, беше абсолютен кошмар с кола!
Доволни сме!
Горивото (бензин) не е колкото у нас, 2 лв, ами 3 лв. Малко криви сметки с него, но пък таксите по магистрали бяха поносими, по-малко от планираното ми.  Mr. Green

# 276
  • гр.Перник
Завърнахме се.
Посетихме каквото бяхме планирали - пещера постойна в словения, след това Венеция, верона и гардаленд. Беше невероятно първите дни, гардаленд ни допадна наравно или дори повече от дисниленд, това с опашките, че ги няма не е така в сезон, ужасно е, но ние нямахме програма максимум и не се качвахме на екстремните изобщо, затова нерви нямаше.
После из тоскана бяхме в лука 5 дни и разгледахме сан джиминяно, волтера, малко пиза, бяхме на плаж на неопределено място на 28 км от лука (водиха ни местни) и биваше, после бяхме и на белия плаж под ливорно, който биваше доста повече, малко в ливорно (понеже се объркахме, че там има пясък и бяхме нелепи с една кофичка с формички, ходейки по скалите, търсейки плаж) , Флоренция само център и 3-4 забележителности. Ядохме сладолед като за последно навсякъде, пихме бира морети и хранихме гълъбите със солети, не успяха да ни глобят, но все пак в лука го правихме, не във Венеция. Joy
Толкова с програмата и с дете на 5, даже много ни дойде.
Особено пътя на връщане, беше абсолютен кошмар с кола!
Доволни сме!
Горивото (бензин) не е колкото у нас, 2 лв, ами 3 лв. Малко криви сметки с него, но пък таксите по магистрали бяха поносими, по-малко от планираното ми.  Mr. Green
Бихте ли ми казали колко са ви били разходите за такси?

# 277
Жозефин, защо е бил кошмарен пътя на връщане? Много дълъг или е имало някакви други проблеми? Може ли да споделите!

# 278
  • София

Бихте ли ми казали колко са ви били разходите за такси?

Средната цена е около 5,5 - 6 - 6,5 евро на 100 км. Да не се мъчиш да ги изчисляваш на парче.

Примери:
Скрит текст:
Bolzano - Rome   630 km   € 41,80   
Milano - Rome   560 km   € 37,10   
Neapol - Rome   225 km   € 14,50   
Torino - Rome   670 km   € 51,00   
Venezia - Rome   515 km   € 34,90   
Venezia – Milano 260 km € 17,80   
Venezia - Udine    110 km   € 9,00   
Venezia – Neapol 725 km€ 48,40   
Napoli - Milano   770 km   € 50,60   
Bolzano - Bari   945 km   € 61,80

# 279
  • София
Почнахме да се чудим горе долу какви джобни ще ни трябват за десет дни в района на Кампания (кафе, сладолед, обяд, вечеря (нормални заведения) - ясно ми е, че е относително, и все пак. Някакъв ориентир би ми бил от полза.)
Като съм била в Рим и Милано, доволно плащахме с кредитни карти (но и двата пъти сме били за дълъг уикенд). Сега отиваме за по-дълго, в малки градчета, макар и туристически. Не знам дали това с картите важи за цяла Италия - свободно да можем да оперираме с тях - заведения, хотели и др. 

# 280
  • София
Почнахме да се чудим горе долу какви джобни ще ни трябват за десет дни в района на Кампания (кафе, сладолед, обяд, вечеря (нормални заведения) - ясно ми е, че е относително, и все пак. Някакъв ориентир би ми бил от полза.)
Като съм била в Рим и Милано, доволно плащахме с кредитни карти (но и двата пъти сме били за дълъг уикенд). Сега отиваме за по-дълго, в малки градчета, макар и туристически. Не знам дали това с картите важи за цяла Италия - свободно да можем да оперираме с тях - заведения, хотели и др. 

Наистина е възможно да е много различно, зависи от самите вас.
Но както казваш все пак...Трябва да се включат евентуални входове музей и др. Както и някакъв вътрешен транспорт, ако има. Все ще излезе и нещо друго, сувенири, подаръци и т.н.
Важно е и какви ще бъдат заведенията, най-вече обяд и вечеря. Или пък храна от магазина...
При всички случай един минимум от 50 евро и максимум 100 евро би било добре. Ние често се вместваме и в първото, но храната за нас не е от съществено значение.
С картите няма проблем, но все пак зависи къде и какво.

# 281
  • София
Bled, много благодаря отново. И аз горе долу така го мисля. Около 50 евро на ден минимум. Ние по музеи не ходим, но за сметка на това обичаме да си доставяме гастрономични наслади (в местни заведения, на приемливи цени). Капучинце с нещо сладичко, хубава пица, някой коктейл. Сладолеееееед  Joy очаквам за сладолед и вода да са ми най-големите разходи в тези жеги  Mr. Green
За картите е успокояващо!  Hug

# 282
Bled, много благодаря отново. И аз горе долу така го мисля. Около 50 евро на ден минимум. Ние по музеи не ходим, но за сметка на това обичаме да си доставяме гастрономични наслади (в местни заведения, на приемливи цени). Капучинце с нещо сладичко, хубава пица, някой коктейл. Сладолеееееед  Joy очаквам за сладолед и вода да са ми най-големите разходи в тези жеги  Mr. Green

Предлагам ти да не се ограничаваш с този минимум.  Peace
Районът не е толкова скъп като северните части на страната, но въпреки това едно сядане в ресторант за двама ви е около 35-40 евро. Разбира се ако пазарувате в суперите или ядете на крак някакъв джък може и да ви стигнат. Отделно джунджурии и май беше казала, че ще и плажувате (което е голямо перо на урбанизираните плажове).

# 283
  • София

Предлагам ти да не се ограничаваш с този минимум.  Peace
Районът не е толкова скъп като северните части на страната, но въпреки това едно сядане в ресторант за двама ви е около 35-40 евро. Разбира се ако пазарувате в суперите или ядете на крак някакъв джък може и да ви стигнат. Отделно джунджурии и май беше казала, че ще и плажувате (което е голямо перо на урбанизираните плажове).

Оооо, да, това е минимум за кеш - отделно картите  Blush просто се чудехме с колко в брой, картите ще са пълни, да ни е мирна главата Laughing

# 284
  • sofia
Ние винаги си правим сметка да имаме в нас по 100евро на ден на човек и винаги си мислим как ще ти останат пари  Laughing, но уви!

Общи условия

Активация на акаунт