Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и.../Тема 2/

• 109 715
  • 759
  •   1
Отговори
# 255
  • тук-там
Здравейте!
Искам да попитам как стои въпроса с рент а кар - гледам в нета и направо се изумявам - искат депозит над 1000 евро, за Кампания ако откраднат колата застраховката не важи. Какво бихте препоръчали тези, които сте ползвали... Благодаря много предварително!

И при нас беше толкова. Добре, че имахме в картата. Бях букнала по-ниска цена и депозит, но се оказа, че не покрива дори гуми и стъкла. Изобщо в Италия не се церемонят, особено около Неапол. Laughing
За разлика от испанците, примерно.

# 256
  • sofia
Винаги можете да доплатите за пълно покритие, около 15€ на ден! Тогава не отговаряте за каквито и да е повреди.
В основната цена никога гуми и стъкла не са включени!

# 257
  • София
Благодаря!  bouquet

# 258
  • Пловдив
здравейте,

вече имам потвърждение затова напредвам с резервации.

Пътят както писах ще ни бъде с нощувка в словения, а след това ще разгледаме венеция за буквално няколко часа.
Исках да спим на езерото гарда, някъде около гардаленд, но реших, че по-добре да спим във верона, не е толкова далече от гардаленд, а и следобеда като пристигнем от венеция ще можем да се разходим все пак и в този град. Аз буквално съм го минавала за 1 час, помня, че не беше голям и труден, исках да ви попитам за съвет за спане - къде? С кола сме. Неделята безплатно ли е из града по улиците да се спре?
Гледам едно хотелче на Via Cefalonia 9, Borgo Trento, 37126 Verona, Italy. Пише обществен паркинг 12 евро, но ако някой е запознат - околните улици дали имат събото/неделно безплатно паркиране?
И съвет относно спане, което го няма в букинга и е около 50-90 евро приемам? Със закуска...това хотелче, което гледам, има обща баня, иначе си има закуска, добри отзиви и добре изглеждащи стаи

За гардаленд щях да ви питам, но снощи го измислих - посетители в един ден аквариума и гардаленд, първо аквариума ли избрахте? Аз мисля първо в него, защото пише, че работи до 18, докато за гардаленд пише до 22 ч. Има ли някакво вечерно шоу както в дисниленд всяка вечер фойерверки? Има ли някакво друго шоу, освен атракциите, което се нареждат всички и гледат? Фаст пас също не разбрах дали има и се заявява от някъде, или си се редим като бели хора? В дисни ние така и не взехме фаст пас за нищо, а си чакахме на 2 места солидно. Понеже не се качваме на най-екстремните и не се позаинтересувах достатъчно.. bouquet

# 259
  • София
Неделята безплатно ли е из града по улиците да се спре?
..................

За гардаленд щях да ви питам, но снощи го измислих - посетители в един ден аквариума и гардаленд, първо аквариума ли избрахте? Аз мисля първо в него, защото пише, че работи до 18, докато за гардаленд пише до 22 ч. Има ли някакво вечерно шоу както в дисниленд всяка вечер фойерверки? Има ли някакво друго шоу, освен атракциите, което се нареждат всички и гледат?................

Много са малко зоните/покрайнини/ където можеш да паркираш безплатно, включително неделя...
http://en.parkopedia.it/parking/verona/
Има безплатен паркинг в близост до Porta Palio на Via Colonello Galliano.

Правилно си решила, но знаеш ще е натоварено.
Специални празници и др. има допълнителни вечерни атракции...

# 260
  • Пловдив
много благодаря за линка! нулите показват за неделя, че е безплатно там, нали така?
Освен посочения паркинг виждам и в центъра поне две нули, ще гледам локация около тях и така.. Joy
днес получих обаждане по телефона от английски номер на английски език от човек от букинг за едната ми резервация, съжалявали, че не можела да се осъществи, предлагат ми компромисен по-скъп вариант, пък после да ми върнели парите като им пратя бележките, но аз не го харесах техния вариант, а на моята резервация си имам безплатна отмяна още 10 дни. Пробвах да си я отменя разбира се, без да се занимавам с тях, но нещо е блокирано и не става, заради това, че те са се свързали с мен и са ми писали имейл. Някой да се е занимавал с подобни неща?
Помолих ги да си ми канселират нещата и да не ме занимават, защото не ми харесва техният избор. И не че съм претенциозна, просто моя избор имаше двойно легло, а техния - само единични, не става, детето пада от единични легла  Joy

# 261
Бихте посъветвала да погледнеш ZTL -а на Верона все пак. Ние всеки път паркираме на един платен паркинг, който е много близо до Арената. https://www.google.bg/maps/place/Parcheggio+Arena/@45.4348095,10 … d10.9915907?hl=bg

# 262
Моля Ви за съвети относно предстоящо пътуване през септември за Италия. Група сме от 9 човека и кацането ни е в Милано - Малпенса. Пристигаме на обяд. Смятаме да посетим езерата Лаго Ди Гарда, Комо и Маджоре /евентуално и Лугано/.
Къде според Вас е най-комуникативно за нощувки, като се има предвид, че сме без кола? Ще обикаляме с местния транспорт. Преди обратния полет на 27.09 смятаме да видим Милано и Бергамо.
Всякакви съвети ще са ни от полза. Изпълнима ли е програмата според Вас, за предвидени 5 нощувки?

# 263
Бих ви посъветвала да си вземете кола все пак. А за нощувки - на всяко езеро по едно място. Иначе дори и с кола няма да видите кой знае какво, защото времето ви ще мине в път. Огледайте картата и вижте какви са километрите между тях.
От Милано има влакове все пак като удобен транспорт. Но пак казвам, не ми се струва оправдано.

# 264
Благодаря Bliss. Много хора сме, а и нямаме опит с коли под наем. То трябва да си е бусче иначе  Grinning

# 265
Напълно е вероятно две по-големи коли да ви оправят. Можете да си сметнете разходите в двата случая. Според мен е напълно възможно дори с коли да ви излезе по-евтино. Няма особена философия в наемането на коли. Единствения съвет от мен е да купите пълна застраховка на място като взимате колата, а не от сайта през който ще наемете.

С обществен транспорт според мен се губи доста време, което можете да уползотворите за друго.

# 266
Между другото сега прочетох какво са ти казали в другия форум. Измежду истините има и глупости. Всъщност Комо е единственото езеро около, което ти препоръчвам да се придвижвате с корабчетата. http://www.navigazionelaghi.it/eng/c_orari.asp С колата става доста бавно, защото пътищата около езерото са тесни и със завои. А и стават задръствания, особено когато има много велосипедисти. А това там не е рядкост. А от друга страна маршрутите на корабчетата са доста развити. Просто трябва да си стиковате маршрутите и графика на корабите. И до вила Карлота всъшност има фери, а не както ти е казал Георги. Примерно: http://www.navigazionelaghi.it/eng/c_orari_1.asp

Но за обиколка на Маджоре аз не бих се лишила от кола, както и за Гарда. Peace

# 267
Между другото сега прочетох какво са ти казали в другия форум. Измежду истините има и глупости. Всъщност Комо е единственото езеро около, което ти препоръчвам да се придвижвате с корабчетата. http://www.navigazionelaghi.it/eng/c_orari.asp С колата става доста бавно, защото пътищата около езерото са тесни и със завои. А и стават задръствания, особено когато има много велосипедисти. А това там не е рядкост. А от друга страна маршрутите на корабчетата са доста развити. Просто трябва да си стиковате маршрутите и графика на корабите. И до вила Карлота всъшност има фери, а не както ти е казал Георги. Примерно: http://www.navigazionelaghi.it/eng/c_orari_1.asp

Но за обиколка на Маджоре аз не бих се лишила от кола, както и за Гарда. Peace

за навсякъде е нужна кола или мотор, Sunglasses

това ми попадна пак скоро и много ми харесва ,за Италия е https://www.buzzfeed.com/marietelling/39-reasons-why-italy-is-ac … mv0XJR#.xb59V1ak4

# 268
  • София
Здравейте момичета, купих билети за края на август за Неапол, събират ни се 7 нощувки. Идеята е да комбинираме плаж с посещение на забележителности в района. Първоначално реших, че да запазя хотел в Неапол е добра идея, но колкото повече чета, толкова повече не ми допада този вариант. Мисля за вариант настаняване в близост до плажа в района на Campania за 5 нощувки и да оставя 2 нощувки за Неапол за последните дни от ваканцията. Като цяло ми се иска да е по-спокойно местенце и не толкова пълно с туристи,в същото време да има пясъчен плаж в близост. Загледах Licola Mare и Lido di licola като плаж и близост до Неапол,но ако някой е бил в района ,ще съм благодарна да сподели. За кола под наем също имам колебания, единственото което ме притеснява е паркирането. В Неапол направо ми се струва мисия невъзможна. Продължавам да чета по темите, билетите ги купих снощи и още ми е пълна мъгла. Просто решихме да заменим традиционното за нашето семейство септемврийско море в Гърция с Южна Италия. И много се притеснявам да не наруша състоянието ни на летаргия, в което изпадаме по време на почивка. Иска ми се да е лежерно по скоро, с хубаво кафе, паста, сладкиши. Подготвила съм се за 5 кг +  Laughing

# 269
  • София
----------------
Загледах Licola Mare и Lido di licola като плаж и близост до Неапол,но ако някой е бил в района ,ще съм благодарна да сподели.
-----------

Идеята е чудесна и лесно осъществима.
Познавам плажовете и района, наскоро май писах. На София Лорен детските години минават в района и ние обичаме да го обикаляме.
Освен това, което си написала можеш да отидеш малко нагоре към Marina di Varcaturo където има едно прекрасно организирано място-плаж, няма да съжаляваш, Lido Cristallo.
Има и други подобни места, но не всички са хубави, ако трябва ще ти кажа.
По тези места има моменти в които човек може доста да се разочарова заради мръсотията, която често се случва. Но не и в тези, които ти казвам.
Също няма да има проблем с паркирането, ако вземете кола.
Ще потърся къде писах повече за района.

Общи условия

Активация на акаунт