Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са цените и работното време на различните музеи и забележителности в Рим?
Какви са впечатленията от парк Mirabilandia близо до Равена?
Какви са възможностите за къпане по плажовете в Сицилия през лятото?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са цените и работното време на различните музеи и забележителности в Рим?
В Рим има множество музеи и забележителности с различни цени и работно време. Например Колизеумът има входна такса от 12 евро, работи от 9:00 до 17:00 ч., а през зимата до 15:30 ч. Капитолийските музеи струват 11,50 евро, а Термите на Диоклециан - 6 евро. Ватиканските музеи работят от 8:45 до 16:00 ч., а през зимата до 13:00 ч., с входна такса от 16 евро. За повече информация посетете сайта http://www.beniculturali.it/mibac/export/MiBAC/si to-MiBA C/Contenu ti /Miba cUnif /Comunicati /visualizza_asset.html_1423231381.html .
-
Какви са впечатленията от парк Mirabilandia близо до Равена?
-
Какви са възможностите за къпане по плажовете в Сицилия през лятото?
-
Какви са препоръките за настаняване и атракции в Милано и околностите?
-
Какви са възможностите за забавление на децата в района на Комо и Маджор?
Досега не се обаждах, защото нямам опит с използването на ЕЗОК в Италия, но пък в Германия дъщеря ми я използваше в продължение на 6 години - за настинка, грип, гинеколог и всякакви други прегледи. Никога не е плащала нищо и е получавала адекватна помощ. Дори наскоро майка на студент в Германия сподели, че синът ѝ и на зъболекар е ходил без да заплати нищо, а в България нямаме такава услуга, поета изцяло от ЗК. Единственото условие е да се използва спешен кабинет, какъвто има във всяка болница или здравен център.

Видях и лифтчето/гондола, возила съм се в Гренобъл на такова, какво свързва това в сан марино, т.е варианта с оставянето на колата горе, после надолу, а после нагоре може ли с това лифтче? Ще е забавно 
След парка се отправяме към Чинкуе Тере, иска ми се да минем по пътеките между селата-може и не през всичките, а през по-лесните, като това да е за 1 ден и вечерта да отпътуваме към Пиза, като нощуваме тук, после сме си набелязали Лукка, Флоренция-нощувка, Сан Джимияно, Сиена-нощувка и после все още го мисля дали да разгледаме и спим или в Сан Марино или в Болоня, или пък някъде другаде, после тръгваме за България като на връщане се чудя къде да спим, може би Загреб? Бих се радвала да получа информация от посетилите тези места как ви се струва плана-за 7, 8 дни ще сме, изпълним ли е, както и препоръки за хотели на прилични цени в посочените от мен градове, като не изключвам и вариянт да се спи и на други по-малки места, ако е по-изгодно....Искам и да отбележа, че досега не сме ходили с кола в Италия и ми е малко притеснено...Предварително благодаря!