Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и.../Тема 2/

• 109 704
  • 759
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Annna1
Бриндизи или Бари ?
Първо зависи къде отивате, вие сте за Рим/така прочетох/, значи Бари е по-добрия вариант, спестявате разход гориво около 120км. и др. Но от Бриндизи ще видите малко повече, има какво...
Относно цените, може да се намери по-ниска цена за Бари отколкото Бриндизи, може и обратно, тоест няма значение.
Ако пътувате сега или скоро, след активния сезон, не ви трябват билети предварително.
Не прекаляваш, давай…
Да, аз съм го писала това много пъти, ако искаш да се насладиш на Италия колкото може повече, влизаш от едната страна и излизаш от другата. Стига да имаш достатъчно време…

Последна редакция: пн, 14 сеп 2015, 21:26 от Vivi

# 31
Как се кара по пътищата на Италия опасно ли е ?

# 32
И аз се притеснявам относно шофирането и лошото каране.
Блед благодаря нещо не се справям с разписанията, дали може малко помощ.

# 33
  • Бургас
В момента сме в Италия и питах шофьора,мъж ми. Отговора е-в северната част се кара бързо,има голям трафик, много камиони. Пътищата са хубави, но ако търсите малко населено място е добре да въведете координати в навигацията, строи се скоростно и от преди 2 години промяната в пейзажа е голяма, може и да сте били там и да не разберете.

# 34
  • София
Отговарям на горните въпроси по лични наблюдения…

Шофирането в Италия
Няма място за притеснение, още повече ние сме свикнали на подобна обстановка и в нашата страна.
Италианските шофьори са нахални, агресивни и нетърпеливи. И на моменти доста бързи над позволеното.
Сходни са да не използват мигачи и да се доближават твърде близко отзад.
Също така са сходни да не гледат много в огледала за задно виждане, пазете се сами.
Внимавайте да не сбъркате канала/експресно плащане, автоматичен пас/ за плащане на тол такса, ще предизвикате опашка. От там, ако не ви помогнат, доста ще ви навикат отзад.
Преустройването от платно в платно може да се окаже сложна задача, направете го навреме и внимавайте.
Избягвайте спиране в аварийна лента, използвайте местата определени за това.
Карайки извън магистрала може да се натъкнете на не до там добри и опасни пътища. /Ако сте чували за Stelvio Pass, само като уникален път и в първите места по-опасност./
Набелязвайте си предварително местата за паркиране в градовете, не се церемонете да платите, ще сте най-спокойни. Паркирането е едно от най-големите главоболия.
Не на последно място, когато слезете от колата, внимавайте в пресичането, независимо къде…
Всичко това, не трябва да ви плаши, просто бъдете внимателни…

Фериботи към Италия от Игуменица…
Ако беше казала и датите на пътуване, можеше да сме по- точни. Но по принцип…
Предлагането на фериботи към Италия е много голямо:

Трябва да се търси:
За Бриндизи: http://www.grimaldi-lines.com/
За Бари: http://web.anek.gr/portal/page/portal/ANEK_prod
За Анкона: http://www.minoan.gr/en + Anek-Superfast
За Венеция: пак Anek-Superfast
За Триест: пак Minoan
Разписание почти не е нужно, защото всяка вечер, тръгват фериботи
Бари 00,30 часа, Бриндизи 22,00 или 1,00 часа.
Цените както казах могат да бъдат/двама+кола/, най-ниската която видях от € 138.20… € 152,00… до € 191.00 в края на септември.
Това са цени за най-ниска категория, без каюти.
Съвет, гледайте да сте там за първия тръгващ ферибот, за да имате още една възможност.

# 35
АУ Страхотно започвам да търся   bouquet

# 36
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Прекрасна тема за прекрасни места.
Планувам догодина една почивка по езерата с децата.Да попитам кое езеро ще ми препоръчате ,къде има най-много интересни места за деца .Ще пътуваме с кола.Препоръчайте места за настаняване-чисто,евтино ,непретенциозно -само заспане,през деня ще обикаляме-благодаря ви предварително.

# 37
Като човек, който редовно пътува в Италия и има десетки хиляди километри на Ботуша, ми се ще да ви предупредя, че в Белпаезе (красивата държава) не се кара добре и толерантно - не че в БГ сме по-добри.

Някои субективни бележки:

1. Шофьорите масово си работят с телефоните, пишат смс и имейли.
2. Мигачите са за украса.
3. Кара се броня в броня.
4. При излизане от магистрала се отделят от нея непосредствено преди изхода.
5. Много често, предимно по-възрастни италианци, се "натрисат" пред вас с ниска скорост и "хич не им дреме".
6. Масово използване на неприлични жестове, особено спрямо чужди регистрации. Добре е да ги научите, особено знака ОК!
7. Сериозни задръствания в много части на страната: да кажем магистрала А1 между Болоня и Флоренция, сериозни задръствания по GRA - римското околовръстно и проч.

и още много...

Та, момчета и момичета, дайте волана на най-опитните измежду вас, не си правете експерименти. Когато сте пешеходци, бъдете много внимателни, защото червен светофар и пешеходна пътека за италианските шофьори не са задължителни, внимавайте с "краткото жълто" на пешеходните светофари и ВИНАГИ паркирайте на разрешени места, защото Polizia Municipale си пише глобите, често и паяк иде.

Buon viaggio!

# 38
Записвам се, за да си следя темичката, тъй като съм решила догодина да си направя един тур из тази прекрасна страна. Намерих добро инфо тук, за което много благодаря Simple Smile  Hug Hug Hug

# 39
  • Sofia
запис в темата с няколко скорошни снимки от Южна Италия -Амалфи
Капри
Соренто
Помпей

Последна редакция: сб, 03 окт 2015, 00:41 от Doli

# 40
  • София
Въпросът ми не е много туристически, но моля за малко помощ, ако му е възможно на някой.
Опитвам се да организирам придвижването на човек от летището на Бергамо до малкото градче Попи (Poppi), което е близо до Флоренция и още по-близо до Аредзо (Arezzo).
Наемът на кола отпадна за момента и се насочих към влакове. Попрочетох и видях, че има много сайтове. Не мога да открия кой е най-оптимален за използване. ItaliaRail ми допада, че не трябва конкретен час да се посочва, но там не ми дава да избера като гара Поппи, докато на Trenitalia ми го дава като гара, но удрям на камък явно заради часовете. Някой може ли да помогне - има ли наистина гара в Поппи? Или ако знаете дали е по-удачно да търся влак само до Флоренция/Болоня и от там автобус до това градче? Ако автобусите са по-добрия транспорт до малки градчета?

Ще съм благодарна на всяка информация и помощ.

Последна редакция: ср, 07 окт 2015, 17:10 от Jiema

# 41
Според сайта на община Поппи дотам се стига така:

http://www.comune.poppi.ar.it/turismo/come-arrivare

Според тосканските железници дотам се стига така:

http://www.trasportoferroviariotoscano.it/var/tft/storage/origin … 788f31b1289e8.pdf

А с автобус, ето така:

http://www.etruriamobilita.it/orari/SI90.pdf

Buon viaggio!

# 42
  • София
Doli
Прекрасни снимки...

# 43
  • Пловдив
Здравейте, някой може ли да ми препоръча добър средиземноморски криуз и да сподели впечатления. От рано  проучвам за другата година!  Rolling Eyes
Doli ,прекрасни снимки!

# 44
  • София
leoluca, благодаря много. Особено разписанието  на тосканските железници ми беше много полезно!
В крайна сметка човекът ще пътува с кола под наем, но беше важно, че разучихме и другите варианти.

Общи условия

Активация на акаунт