Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и.../Тема 2/

• 109 727
  • 759
  •   1
Отговори
# 45
Има ли отделна тема за Рим, или мога да питам в тази?

Съвсем изненадващо решихме да отидем в Рим следващата седмица и нямам много време да проуча къде какво, та ще съм благодарна ако ме посъветвате:
1, Има ли в Рим интересни места за децата ( на 4 и 9г) - зоологическа градина, парк за забавления?
2, Какво бихте препоръчали да посетим, освен Колизеум?

# 46
  • София
Има ли отделна тема за Рим, или мога да питам в тази?

Съвсем изненадващо решихме да отидем в Рим следващата седмица и нямам много време да проуча къде какво, та ще съм благодарна ако ме посъветвате:
1, Има ли в Рим интересни места за децата ( на 4 и 9г) - зоологическа градина, парк за забавления?
2, Какво бихте препоръчали да посетим, освен Колизеум?

А н и
Освен Зоопарка може да заведете децата в
Zoomarine и Time Elevator
На вторият въпрос е отговаряно много пъти, ето малко инфо:

Скрит текст:
Рим
Колизеума/ Палатинския музей/Римски форум//от 06.2015г. в Колизеума нова атракция Платформа на зверовете./
12 EUR раб. време 9-17 ч., зимата 9-15.30ч.
Безплатен вход всяка първа неделя от месеца.
Капитолийските музеи 11,50 + 3,50 Диоклециановите терми.
Термите на Каркала - 6 EUR раб. време 9-18ч., зимно раб. време до 15ч., неделя и понеделник 9-13ч.
Капитолийски музеи - 6,50 EUR раб.време 9-19ч., почивен ден понеделник
Национален музей на Рим - 10 EUR раб.време 9-21ч., неделя 9-19ч., почивен ден понеделник
Галерия Вила Боргезе раб.време 9-19ч., затворена понеделник – 9 EUR+резервация
Вила Джулия - Национален музей за етруско изкуство - 4 EUR раб. време 9-19ч., неделя 9-14ч., почивен ден понеделник
Катакомби - 4 EUR раб. вр.на
Сан Калисто 8.30-13ч.; 14.30-17.00ч. затворени в неделя и м.февруари
Сан Себастиано 8.30-13ч.; 14.30-17.00 ч. затворени в неделя и м.ноември
Исторически музей на църквата Сан Клементе - 10 EUR
Исторически музей при базиликата Сан Пиетро - 5 EUR
Купола на базиликата Сан Пиетро - 7 EUR
Палацио Барберини - 7 евро
Ватикански музеи раб. вр. 8.45-16.00ч., 8.45-13.00ч. през зимата, почив. ден неделя и всички големи църковни празници - 16 EUR+резервация
Сант Анджело - 7 EUR
Пантеон – Pantheon всеки ден от 8:30 до 19:30ч., в неделя: 9:00-18:00
Устата на Истината Зимно: 9:30-17:00 Лятно: 9:30-18:00
Виктор Емануил II  9:30 – 17:30, асансьор 7 евро.
Замъкът Свети Анджело - Castello di Sant’Angelo, билети от 10,50 евро за лица между 18 и 25г. от ЕС – 9,50 евро и безплатен за непълнолетни.
Работно време: от вторник до неделя: от 9 до 19:30 ч., в понеделник почива.
Национална галерия за модерно изкуство - 6.20 Евро
9:00-22:00 ч.
Галерията на площад Квиринал, Матис- 12 евро/цената зависи от изложбата/.
Музей на Леонардо да Винчи 9.30-20.00ч. / 6 Евро

Безплатно:
Безплатен вход всяка първа неделя от месеца Ватикана, Капитолия, пазарите на Траян, Сан Пиетро/без купола/, Вила Боргезе/без музея/, Сан Лука, Аула Отагонале….
Музеи по време на празници и събития, като Седмицата на културата, Международния ден на музеите на 18 май, Бялата нощ през септември, в държавните музеи.
На 14 февруари двойки влизат в музеите, заплащайки един, вместо два билета.
Безплатен е входът на музея Италианското възраждане, Нумизматичния музей на италианския монетен двор, музея на Пирандело, музея на приложните изкуства…
Всички църкви нямат вход, музеите към тях се заплащат.
Римския Форум е свободен.
Подробен списък ТУК
http://www.beniculturali.it/mibac/export/MiBAC/sito-MiBAC/Conten … l_1423231381.html

От Nadia79
Колизеят (Colosseo)
Римския форум (Foro Romano)
Палатинския хълм (Capanne del Palatino)
Базиликата „Св. Петър“ (Basilica di San Pietro)
Пазарът на Траян (Mercati di Traiano)
Арката на Константин (Arco di Costantino)
Църквата „Света Богородица на Небесния олтар“ (Santa Maria in Aracoeli)
Площад „Кампидольо“ (Plazza del Campidoglio)
Площад „Венеция“ (Piazza Venezia) & Паметникът на Виктор Емануил II
 (Altar of the Fatherland)
Фонтанът „Треви“ (Fontana di Trevi)
Сградите на Капитолийския музей (Musei Capitolini) - 15 EUR ticket
Църквата „Свети Климент“ (San Clemente)
Циркус Максимус (Circo Massimo)
Устата на истината (Bocca della Verita) & Света Богородица в Космедин (Santa Maria in Cosmedin)
Термите на Каракала (Terme di Caracalla)
Сан Джовани ин Латерано Basilica of St. John Lateran
Улица „Говерно Векио“ (Via del Governo Vecchio) – бутици
Площад „Навона“ (Piazza Navona)
Кампо дей Фиори (Campo dei Fiori)
Пантеонът (Panteone)
Piazza del Minerva & Santa Maria sopra Minerva basilica
Площад „Матеи“ (Piazza Matei) & Turtle fountain
Montecitori Palace & Via di Campo Marzio
Piazza di San Lorenzo (LV)
Via Mario de Fiori (botiques) & Via Condotti
Църква Джезу (Church of the Gesù) 17.30
Площад „Испания“ (Piazza di Spagna”) - стъпалата
Музей Ара Пачис (Ara Pacis)
Площад „Сан Лоренцо ин Лучина“ (San Lorenco in Lucina)
Площад „Пополо“ (Piazza del Popolo)
Vila Borghese
Galeria Borghese - 13 EUR ticket, kid free
Хълма „Пинчо“ (Pinchio)
Ватикана
Замъкът „Сант Анджело“ (Castel Sant’Angelo)
Островът на Тибър (Isola Tiberina)
Trastevere
Площад „Трилуса“ (Trilussa)
Piazza Garibaldi (бюстът и на Капитан Петко войвода)
Piazza di Santa Maria & basilica
Санта Мария Маджоре (S.Maria Maggiore) - една от четирите главни базилики в Рим
„Сан Пиетро ин Винколи“ със стаутята на Мойсей на Микеланджело
Светите стъпала (Scala Santa) - това са според християнската традиция 28-те мраморни стъпала, водещи от двореца на Пилат Понтийски в Йерусалим до неговата Голгота, намират се до Сан Джовани ин Литерано

Има и тема за РИМ

# 47
  • Пловдив
Записвам се да ви следя Simple Smile

Днес си набелязах един  увеселителен парк - Мирабиландия, намира се в близост до Равена, ще съм благодарна ако някой е бил в този район и сподели нещо интересно за разглеждане  наоколо.

# 48
Миналият месец минахме от там. На паркингът имаше максимум 20 коли, пусто, да не кажа запустяло изглеждаше. А билетите не са евтини и ...подминахме. По- добре идете в Сан Марино.

# 49
  • Пловдив
Миналият месец минахме от там. На паркингът имаше максимум 20 коли, пусто, да не кажа запустяло изглеждаше. А билетите не са евтини и ...подминахме. По- добре идете в Сан Марино.

Направо не е за вярване това, дават го като най-големия увеселителен парк в Италия, а и като знам на останалите колко се чака за атракциите, не знам каква е причината, но ще  проуча преди да взема билети.

# 50
Римини е летен курорт, може би през лятото е пълно там. Но в края на септември беше много пусто. Билети можеше да си купим от хотела. На рецепцията ни обясниха, че е по- евтино от там да си ги вземем, а не от касите на Мирабиландия

# 51
Искам да попитам, наистина ли  водата по плажовете в Сицилия е студена и не става за къпане през лятото?

# 52
Искам да попитам, наистина ли  водата по плажовете в Сицилия е студена и не става за къпане през лятото?

не мисля  Peace
има хора на плаж до към средата на септември

# 53
Прибрахме се от нашето пътуване беше страхотно  Laughing
безкрайно благодаря на всички пишещи и най-вече на Блед  Hug
Влязохме през Гърция и се върнахме през Сърбия.
Нямахме никакви проблеми много съм благодарна за съветите  Hug

# 54
италианците карат безобразно все си мислех че някой ще ни удари
внимавайте

# 55
    Здравейте,в края на месеца ни предстои пътуване до Милано.  Не толкова екскурзия,колкото среща ,там с приятели за няколко часа. Искам да използвам и да разгледаме малко наоколо. Планирам 2 нощувки.Тръгваме от Мюнхен и сме на 5 часа път,до северна Италия. Не е ли по-добре да резервирам на езерото Комо/градчето Комо/ и  оттам да отидем единия ден до Милано. С кола сме и не е проблем,. Или да търся нощувки в Милано,пък езерото... както дойде. Времето ни е силно ограничено и ще сме с малко дете.Отделно ,че края на ноември езерото сигурно леко губи от очарованието си....,но пък ние сме повече любители на природата. Отделно,че сега  хотели,с прекрасна локация, в Комо ,са с намаление заради сезона. Иначе няма добиране до тях... Wink    Другият вариант си е нощувки на Лаго ди Гарда ,в любимото ни и познато Лацизе,или Сирмионе... и оттам за ден до Милано...  ??? ooooh!   

# 56
Здравейте. Бих ви посъветвала да спите извън Милано.Щом сте с кола, още по-добре. Комо е едно малко прекрасно градче.Били сме там през октомври по къс ръкав, прекрасно е и есента. В Милано нощувките са необосновано скъпи и не знам защо, но това Милано не е Италия.

# 57
  • София
   Здравейте,в края на месеца ни предстои пътуване до Милано.  Не толкова екскурзия,колкото среща ,там с приятели за няколко часа. Искам да използвам и да разгледаме малко наоколо. Планирам 2 нощувки.Тръгваме от Мюнхен и сме на 5 часа път,до северна Италия. Не е ли по-добре да резервирам на езерото Комо/градчето Комо/ и  оттам да отидем единия ден до Милано. С кола сме и не е проблем,. Или да търся нощувки в Милано,пък езерото... както дойде. Времето ни е силно ограничено и ще сме с малко дете.Отделно ,че края на ноември езерото сигурно леко губи от очарованието си....,но пък ние сме повече любители на природата. Отделно,че сега  хотели,с прекрасна локация, в Комо ,са с намаление заради сезона. Иначе няма добиране до тях... Wink    Другият вариант си е нощувки на Лаго ди Гарда ,в любимото ни и познато Лацизе,или Сирмионе... и оттам за ден до Милано...  ??? ooooh!  

Roo Roo
Ако не сте тръгнали вече…
Идеята ти е прекрасна за подобен вариант.
Ти самата казваш причини заради които си струва примерно нощувка в Комо, цени и локация.
Напълно съм съгласна, че можеш в момента да откриеш страхотни цени на заслужаващи си места.
Казвам го, защото ние сме правили същото, точно там, по същите причини.
Фактора хубаво време е доста важен, но това често се компенсира от хотел, гледка, обстановка, настроение и т.н.
На всичките места, които споменаваш имаме нощувки, точно в хладни месеци, в хубави хотели.
Аз бих направила подобна комбинация, струва си…
Ако ти трябват ще ти кажа нашите хотели…

# 58
...
Двойните съгласни са важни.

В случая пене означава пенис, а пенне е вид паста.
...

Как съм пропуснала този култов израз.  Laughing

Реджи, понеже ме усмихна от сутринта, сега и аз ще те усмихна с един спомен:

Скрит текст:
А вие останалите ... защо надничате?  hahaha   Joy   Hug
Сега и ще се облизвате!  Joy

Ах, колко я обичам тази Италия!  Heart Eyes

# 59
  • Milano
O,oo много благодаря, Мими. Hug

пп. тези снимки не са от моят телефон, т.е. знаеш си. Laughing

Общи условия