Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и.../Тема 2/

• 109 710
  • 759
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Ние винаги си правим сметка да имаме в нас по 100евро на ден на човек и винаги си мислим как ще ти останат пари  Laughing, но уви!

Колкото пари нося, толкова, че и повече изхарчвам.
Като бяхме в Рим, вечерта преди да си тръгнем вали като из ведро. Прибираме се с моята приятелка от разходка, мокри до кости и влизаме в един магазин. Както не бяхме съгрешили с нищо до този момент (покупки) и бяхме безкрайно горди от себе си и постижението ни, така си тръгнахме с чанти за по 300лв. ooooh!

# 286
Ние винаги си правим сметка да имаме в нас по 100евро на ден на човек и винаги си мислим как ще ти останат пари  Laughing, но уви!

Като бяхме в Рим, вечерта преди да си тръгнем вали като из ведро. Прибираме се с моята приятелка от разходка, мокри до кости и влизаме в един магазин. Както не бяхме съгрешили с нищо до този момент (покупки) и бяхме безкрайно горди от себе си и постижението ни, така си тръгнахме с чанти за по 300лв. ooooh!

Кеф цена няма.  Peace

# 287
  • София

Кеф цена няма.  Peace

Да, и го спазвам с пълна сила Joy женска му работа. Добре че повечето пътувания на такива места са ми били (и са) с приятелки, че мъжете трудно даянат.
Сега ще го давам малко по-скромно, че предстоят и други неща, и за тях ще трябват джобни...

# 288
  • София
Пътуването ни от Гърция към България беше съпроводено от доста неприятни новини...
Тази нощ Италия беше сериозно разтърсена в централната си част от земетресения.
На телефона си имам програма, която непрекъснато ни показваше десетките земетресения.
Това се случва във високите части между Рим и Сан Бенедето дел Тронто. Пътища по които сме пресичали Италия многократно.
Земетресенията продължават и в момента, като последното беше преди минути.
Има жертви и много разрушени сгради в Rieti, Amatrice и др.
Съжалявам, че една от любимите ни държави преживява често подобни бедствия.
Поклон пред жертвите...

# 289
Здравейте  Simple Smile !
И ние се върнахме днес от Форте дей Марми.Благодаря много за съветите и препоръките! Бяхме на плаж Concetta и в ресторанта хапвахме. Не препоръчвам нашия хотел- La Pace- еднообразна храна, стаите малки и неподдържани,градината-оскъдна...Най-доволни останахме от храната в клуб Nelson- морски специалитети и пица,неповторимо тирамису и сладолед ядохме там.Мнооого лъскаво, снобарско е градчето наистина, имах чувството, че се намирам сред холивудски звезди- такъв блясък и прецизност до последния детайл. Голямо впечатление ми направи как мацките карат колелета с огромни токчета Crazy
Ходихме и до Пиза- децата много се разочароваха, че не ги пуснаха да се качат(под 8г. възраст не е позволено); край Милано нощувахме, посетихме там праисторическия парк.
Ами много повече искахме с мъжа ми- най-вече да наемем вила във вътрешността на Тоскана, но не може всичко, особено пък с малки деца.
Таксите по пътищата ми се струват нереално високи-65-70 евро тотал ни излезе, а в Швейцария платихме за винетка(годишна)- 40 евро  Rolling Eyes .

# 290
  • Варна
Здравейте, искам да питам нещо много спешно относно кола под наем в Италия. Че тръгваме след 10-тина дни...
Направих си резервация, но пише че лимита на картата ми трябва да покрива ексес-а? Ама моята кредитна е с лимит 500Е, а за колата искат 1900Е ексес ( дано не се стига до там). И дали могат да откажат да ни дадат колата там? и да ни оставят на пътя?...Sad А ако имам застраховка покриваща ексес-а? Моля споделете опит Praynig

# 291
  • София
Ох, ние по тази причина бяхме с rental cars. Там само трябва да си платиш застраховката и депозит за горивото. Т.е. като се буква с тях, не трябва да се плаща застраховка на брокера, а после директно на компанията, от която ще вземеш колата. Избрах ги заради по-малки депозити и т.н. Но са си кретени, категорично!

# 292
  • Варна
Ох, ние по тази причина бяхме с rental cars. Там само трябва да си платиш застраховката и депозит за горивото. Т.е. като се буква с тях, не трябва да се плаща застраховка на брокера, а после директно на компанията, от която ще вземеш колата. Избрах ги заради по-малки депозити и т.н. Но са си кретени, категорично!
Мерси Малини Simple Smile

Обаче rentalcars не е фирма, а платформа обединяваща рент-а кар фирми? Ще ги проверя...Но това за кретените накрая? newsm78 Вие с коя фирма все пак наехте кола?

Последна редакция: чт, 08 сеп 2016, 21:02 от *Elesta*

# 293
  • София
Мерси Малини Simple Smile

Обаче rentalcars не е фирма, а платформа обединяваща рент-а кар фирми? Ще ги проверя...Но това за кретените накрая? newsm78 Вие с коя фирма все пак наехте кола?

Именно. За това казах, че са кретени - защото направихме застраховка при тях, която обаче от компанията, от която реално взехме колата, все едно не важи и трябваше пак да правим - с кредитната карта на човека, който ще кара! Това е най-важното да не се пропуска. Вдигнахме олелия до Бога след като се върнахме в София, та уж ще ни върнат първата застраховка.
Та може би директно през рент-а-кар е най-добре, а не както казваш през платформа - стига да можеш да гарантираш парите, които искат за застраховка и не знам още какво.

# 294
    Спряхме се на  Lago di Molveno,за семейна почивка.Идеално съчетание -планина&езеро.Добри оферти в Booking. Изглежда спокойно и приятно.Удобно ни е като локация за уикенд.Имам молба,някой с лични впечатления,да сподели интересни места в района,около езерото./деца 9 и 16 год./ Благодаря!

# 295
Малини, аз не разбирам защо сте вдигали врява, след като в сайта на Ренталс ясно всичко е написано. И в случая нито Ренталс са виновни, нито рент-а-кар компанията. Нито са кретени.

Когато купувате застраховка НЕ от фирмата(а например от сайта на Ренталс), която ви предоставя колата, тази застраховка е действаща, но няма отношение към рент-а кар компанията за да ви бъде намалено самоучастието и да не ви блокират пари по картата. В този случай ако има застрахователно събитие, ще се наложи да си платите щетата на рент-а-кар компанията, вие да си съберете документи(протоколи от полиция и т.н.) и да заведете щета към компанията, която ви е застраховала. Която може да прецени и че не ви дължи обезщетение.

Когато купувате застраховка на място при получаване на колата ОТ рент-а-кар компанията, тази застраховка или ще ви намали или ще ви нулира самоучастието и ще ви бъде блокирана значително по-малка сума за гориво и гаранция. А в някои държави може в този случай и нищо да не ви блокират по картата.  

Просто се информирайте по задълбочено, преди да наемате автомобил. Наистина застраховките на Ренталс са значително по-ниски като цена от тези на рент-а-кар компаниите, но всеки си прави преценката какъв риск да поеме и колко му се иска да плати за услугата. Сайта на Ренталс позволява да букнете само автомобил без да купувате предлаганите от тях застраховки.  Peace

Последна редакция: пн, 19 сеп 2016, 15:49 от Анонимен

# 296
  • София
    Спряхме се на  Lago di Molveno,за семейна почивка.Идеално съчетание -планина&езеро.Добри оферти в Booking. Изглежда спокойно и приятно.Удобно ни е като локация за уикенд.Имам молба,някой с лични впечатления,да сподели интересни места в района,около езерото./деца 9 и 16 год./ Благодаря!

Това не съм го видяла, но много се зарадвах.
Знаете ли къде отивате - в един рай.
Страхотно място и ако не беше малко езерото щеше да подмине по известност големите. Но така по-добре.
Ако имате хубаво време ще разберете за какво говоря. Ако водата не се е размътила от дъждовете, такава не сте виждали.
Това са там забележителностите - красотата и природата.
Селцето също е много приятно...
Наблизо е Stenico, там има крепост за разглеждане.
До другото езеро Giustina е светилището на San Romedio.
Всъщност обиколете ако имате време и другите малки езера, струва си...
Въобще този район заедно с Spormaggiore е една приказка.
Стигала съм високо над Cavalese, уникално е.
Приятно изкарване...

# 297
  Bled, благодаря мила!😊 Ще си отбележа да посетим и тези места.

# 298
  • София
Малини, аз не разбирам защо сте вдигали врява, след като в сайта на Ренталс ясно всичко е написано. И в случая нито Ренталс са виновни, нито рент-а-кар компанията. Нито са кретени.

...............

Просто се информирайте по задълбочено, преди да наемате автомобил. Наистина застраховките на Ренталс са значително по-ниски като цена от тези на рент-а-кар компаниите, но всеки си прави преценката какъв риск да поеме и колко му се иска да плати за услугата. Сайта на Ренталс позволява да букнете само автомобил без да купувате предлаганите от тях застраховки.  Peace

Сигурно е така. Просто ми беше дошло в повече всичко - двама мъже в компанията, аз чета, буквам, организирам, пренареждам програма. И в един момент съм избушила - четох, четох, но всичко е посред нощ. За мен сключената застраховка при резервацията беше това, което уж искаме. То се оказа, че имало още специфики. До този момент само един път сме ползвали рент а кар и беше безкрайно лесно (резервацията направена от един, с картата на друг, а кара трети). В Италия забрави за такива екстри.  Вече знаем малко или повече какво да правим/да не правим с рент а кар.
Като ходиха да взимат колата, бяха само мъжете. Ние като скитници по улиците, те празни, та празни. Опитваме се да се разберем с rentalcars за кредитната карта (те не вдигат, платих телефон 140лв. от чакане). Та как да не откачи човек.

Благодаря за разяснението - със сигурност ще е от полза на следващите, ползващи кола под наем.

# 299
Нахлувам набързо с въпрос баш за колите под наем. Ние заминаваме утре, та ми е спешно. Последно коя компания препоръчвате. Доколкото разбрах през rental car не е ОК, защото не се признава застраховката? Не ми пречи блокиране на сума по картата, само искам да платим по възможност по-малко пари.

Общи условия

Активация на акаунт