Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и.../Тема 2/

• 110 314
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
Нощувката мисля да е в Любляна , а доколкото виждам от там до Гарда е 2 часа и малко ,което за мен не е два дни път а реално имаме цял ден на разположение.После нощувка там. Тъй като Гардаленд ми идва малко извън всичко може да отпуснем общ брой нощувки в Италия 7. На връщане в Загреб .   
Ноооо пък може и да съм в голяма заблуда ,че е по силите ни този план ,затова се и допитвам за да мога да го стиковам от рано.
Сложи го 4 часа заради граници и т.н.
Аз казах моето мнение. Дали ще имаш по половин ден от дните за пътуване е без значение общо взето. Имаш да се настаняваш в хотел, да се ориентираш в ситуацията и времето отлетяло.

# 616
  • София
Тогава какво бихте ме посъветвали ?  От кое да се откажем ?

# 617
  • In transit
Нощувката мисля да е в Любляна , а доколкото виждам от там до Гарда е 2 часа и малко ,което за мен не е два дни път а реално имаме цял ден на разположение.После нощувка там. Тъй като Гардаленд ми идва малко извън всичко може да отпуснем общ брой нощувки в Италия 7. На връщане в Загреб .   
Ноооо пък може и да съм в голяма заблуда ,че е по силите ни този план ,затова се и допитвам за да мога да го стиковам от рано.
Абсурд е да стигнете за 2 часа от Любляна до Верона. Пътищата са много натоварени. Ние от границата до Верона го направихме за около 4 -5 часа. Трафика на магистралата беше ужасен. Отделно минаваш няколко граници, не знаеш колко трафик и какво време ще случите. Шофьора само един ли ще е? Ако тръгнете от София до Любляна са почти 1000 км. Колкото и да е хубав пътя си е изморително, особено ако кара само един. Вие сте и с малко дете, ще се налага да спирате.
Пътя от Верона до Гарда също е доста натоварен. Ние само за отсечка от около 30км се забавихме поне час заради две катастрофи. Оттам до Чинкуе тере също имаш доста път. Според мен трябва да махнете нещо или да добавите повече нощувки.
Ако искаш съвет аз бих оставила Чинкуе тере за друг път, доста надолу е. Останете 2-3 дни на езерата и им се насладете.

# 618
  • София (Възраждане)
Гери, гугъл ли дава два часа? Твърдо не е възможно, освен ако не тръгнеш в 2 часа през нощта. В Словения , ако да е малка и спокойна, лично ние се натъкнахме на огромно задръстване. Често има стеснения заради ремонти на пътя, отделно забавянето заради инциденти или пикови часове...

# 619
  • София
Да , Гугъл ми даде толкова . Освен това ММ често ходи в Милано служебно (със самолет )и има колега от Любляна, който идвал с кола до там и казвал , че пътува за 3 часа и пътя е хубав. Честно казано това да сме с нашата кола е на ММ хрумване . Аз исках самолет и рентакар.
Явно наистина ще трябва 5-те земи да ги отложим , въпреки че аз май най-много на тях държа. А повече нощувки няма как.

# 620
  • Някъде Там
Да , Гугъл ми даде толкова . Освен това ММ често ходи в Милано служебно (със самолет )и има колега от Любляна, който идвал с кола до там и казвал , че пътува за 3 часа и пътя е хубав. Честно казано това да сме с нашата кола е на ММ хрумване . Аз исках самолет и рентакар.
Явно наистина ще трябва 5-те земи да ги отложим , въпреки че аз май най-много на тях държа. А повече нощувки няма как.
Здравейте, да споделя и аз от нашия опит: ние ходихме юни месец с 2 деца на 6 и 8 години. Венеция - София го взехме на веднъж, но и двамата сме шофьори и се сменяхме. От Венеция тръгнахме в 4 ( 1 час са назад спрямо нас ) на границата Сърбия- България бяхме в 7 сутринта Simple Smile Спирахме и да вечеряме на една бензиностанция по пътя Simple Smile и на още 2-3 места спирахме за по-малко. Децата - едното спа, другото не (прави ми компания)  - на следващия ден бяха свежарки. Зависи много кой как понася неспането. Границите ги минахме много бързо (през нощта) като изключим нашата със Сърбия заради гастербайтерите по това време ( там чакахме най-много - около 30 -50 мин).
Понеже минахме с кола от Бари към Гарда мога да кажа че южните магистрали са им пълна скръб по зле и от нашите. Северните са много добри - 3 ленти и въпреки че бяха пълни се движехме много добре, нямаше и задръстване въпреки че тук във форума ме предупредиха че в началото на работния ден е лудница около Болоня, но късмет явно.
За децата бях се ровила из интернет и бях разпечатала разни интересни факти за местата които посещаваме, за Италия като цяло или на момента се ровех в интернет за да им чета нещо и им беше интересно. Отделно спаха и в краен случай бях им взела таблети за филмчета, но само в краен случай Simple Smile
За Гардаленд - един ден е ок, набързо се минава всичко даже водните ги повторихме и потретихме. Преди това си бяхме набелязали къде може и къде не ( заради ръста на децата) и въпреки че и заваля към вечерта - успяхме да минем всичко. Хареса ни ще го посетим пак живот и здраве за повече време, защото е хубаво и да се разходиш да разгледаш по-лежерно. Ако сте за повече от 1 ден на Гардаленд сезонният пас мисля че излиза повече на сметка.
Също така благодарение на съфорумките тук( за което благодаря Flowers Sunflower ) си бях набелязала нещата къде да ядем кое да видим и така нататък и не сме се лутали, губили.

# 621
  • София (Възраждане)

В такъв случай защо не направиш точно Петте земи без езерата? Те все пак са доста по-близо до Милано и лесно достъпни с директен, удобен и евтин полет+обществен транспорт. 

# 622
Чинкуе Терре да отбележа е доста туристик. Хубаво е наистина, но не мисля, че на децата ще им е кой знае колко интересно. Общо взето отива един ден. Там категорично ви казвам, че следва да използвате влака и корабчетата, а не колата ви. Няма къде да се паркира. Градчетата са интересни от чисто външна гледна точка. Няма нещо съществено като музеи и църкви. Много от посетителите даже ходят по пътеката, но към момента не знам коя част от нея е отворена.
В интерес на истината на мен Портовенере най ми хареса, макар то да не е точно част от 5-те земи. Там има и къде да се спре.

Друго място с подобна атмосфера наоколо е Портофино/Санта Маргерита до Генуа.

Моето мнение е, че за времето, което имате следва да се съсредоточите върху Гардаленд, Верона, може би Венеция за ден(на моята 8 годишна дъщеря и беше много интересно заради каналите), и езерото Гарда(Сирмионе, Пескиера, Дезенцано, Лазисе, Бардолино, Рива и Лимоне!!!) Има и други места, но една обиколка на езерото с лежерни разходки из градчетата, храна и спокойствие ще е добре.

# 623
  • Някъде Там
Моето мнение е, че за времето, което имате следва да се съсредоточите върху Гардаленд, Верона, може би Венеция за ден(на моята 8 годишна дъщеря и беше много интересно заради каналите), и езерото Гарда(Сирмионе, Пескиера, Дезенцано, Лазисе, Бардолино, Рива и Лимоне!!!) Има и други места, но една обиколка на езерото с лежерни разходки из градчетата, храна и спокойствие ще е добре.
подкрепям. На нас също тези неща ни харесаха Simple Smile

# 624
Как си представяте за няколко дена да видите половин италия а и преди и след?за петте селца Чинкуе ако ходите пеша си трябват пет дена.забравете.Детето само ще ви мрънка от път

Последна редакция: чт, 05 окт 2017, 15:28 от Krisimor

# 625
  • София
Чинкуе Терре да отбележа е доста туристик. Хубаво е наистина, но не мисля, че на децата ще им е кой знае колко интересно. Общо взето отива един ден. Там категорично ви казвам, че следва да използвате влака и корабчетата, а не колата ви. Няма къде да се паркира. Градчетата са интересни от чисто външна гледна точка. Няма нещо съществено като музеи и църкви. Много от посетителите даже ходят по пътеката, но към момента не знам коя част от нея е отворена.
В интерес на истината на мен Портовенере най ми хареса, макар то да не е точно част от 5-те земи. Там има и къде да се спре.

Честно казано по-скоро другите две езера бих искала да видя .Като чели за Гарда нямам кой знае какво желание ,може би и заради доста по-малкото материали в нета ,които съм гледала/чела. Там единствено заради парка го смятах като спирка от програмата.
Вече 5 или 6 нощувки за другите две нямали да са ок ?
Друг вариант е пък да се насочим към селцата от крайбрежието, които споменаваш. Мен сякаш подобна атмосфера ме блазни повечко.

Как си представяте за няколко дена да видите половин италия а и преди и след?за петте селца Чинкуе ако ходите пеша си трябват пет дена.забравете.Детето само ще ви мрънка от път
Не е половин ,а една трета  Grinning .

Последна редакция: чт, 05 окт 2017, 16:38 от geryaleksandrova

# 626

Честно казано по-скоро другите две езера бих искала да видя .Като чели за Гарда нямам кой знае какво желание ,може би и заради доста по-малкото материали в нета ,които съм гледала/чела. Там единствено заради парка го смятах като спирка от програмата.
Вече 5 или 6 нощувки за другите две нямали да са ок ?

Не е половин ,а една трета  Grinning .

Добре е че имате чувство за хумор.ще успеете но от поне три пъти

# 627
  • София
Според мен двете езера са напълно постижими за тези дни, ако са и шест нощувките може на връщане да видите някой от градовете, така за разнообразие малко и градска архитектура. Разбира се, човек може да изкара и 2 седмици само на едното езеро, но повечето хора нямаме време да пътуваме толкова много, така че лично аз предпочитам да видя туристическата част от някое от езерата единия ден, на следващия ден вече да пообщувам с местните, ресторанти, природа и на третия ден заминавам на следващото място. Повече от три дни не бих отделила, има толкова красиви места, които искам да посетя. Местата, които ме впечатляват и ми остава сърцето там, предпочитам да видя втори път след време като част от следващо пътуване.

# 628
  • In transit
И Гарда си има своя чар. Има много красиви градчета. Езерото Изео също...по път за Комо ви е.

# 629
Никой не и предлага да е 6 дни на едно място. Но аз лично не бих се лашкала стотици километри от София и после да изкарам екскурзията също по магистралите.
Гарда -Маджоре е половин ден път. Обикаляла съм и трите езера, но със самолет и за 14 дни. И пак беше доста натоварено. С малки деца съвсем не го  виждам. Дори да пътуват нон стоп им остават 6 дни. Един за Гардаленд. Верона също си заслужава. Ден за Гарда. И и остават макс 2 дни и половина за Комо примерно. На Комо освен вила Карлота има още доста градчета. Ден за това езеро е излишно подтичкване. Но всеки си знае как успява да разпусне.

Последна редакция: чт, 05 окт 2017, 19:50 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт