Първи клас - Набор 2008 - Тема 3

• 47 680
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
  • София
На добър час на всички първолачета!
Много се вълнува моето момче, предполагам че и трудно ще заспи тази нощ.
От няколко майки тази вечер разбрах,че не трябвало децата утре да бъдат с раниците  newsm78 Нямало смисъл, какво ще носят в тях, само ще им пречели в цялата суматоха около официалното постъпване в училище. Останах малко изумена и сега не знам как да постъпя утре, да не говорим че детето очаква с нетърпение да сложи раничката на гърба си. Аз ли съм била в някаква заблуда....

# 166
За момченце иди-дойде, но за девойките с официалните дрешки раничките не ми се виждат приемлив вариант.
Моите деца не са носили, няма и да носят раници на първия учебен ден.

# 167
В нашата раница ще има шише с вода. Като му дадат учебниците ще ги носим в нея.

# 168
  • София
Раницата се носи заради учебниците.
Разбира се, всеки може да си вземе произволна друга раница или плик (ако би му било удобно)за целта.
Аз влязох, за да пожелая на добър час на всички първолачета. Да им върви по вода и да бъдат здрави и щастливи!  Hug

# 169
  • Плевен
На нас ни казаха задължително с раница, за да си вземе учебниците. Родителите нямало да влизат в стаята. За мен е излишно, особено с тези твърдите само ще се блъскат...  Ще я взема, пък ще я носи бащата.

# 170
  • София
Явно ще решим утре. Ако толкова иска малкия ще я вземем, като видим че му пречи ще я връчим на баба му, която и без това ще ни чака в двора.
Благодаря за мненията ви!

# 171
  • София
На добър час и да им върви по вода на бъдещите ученици!

От няколко майки тази вечер разбрах,че не трябвало децата утре да бъдат с раниците  newsm78
При нас се носят, за да си приберат в тях учебниците. На първи клас им ги дават на 15.09., от втори клс нагоре си ги получават на 16-18.09. и не носят нищо на откриването на учебната година.

# 172
  • Майничка
И нас ни предупредиха да носим раница за учебниците.
Питката стана /сладка/, но нещо фасонът не ме кефи. За всеки случай сутринта поръчах и от една пекарна, утре ще реша коя да е. Другата може да я занеса на работа.

Китките са взети, две чудни, спретнати аранжировки по за 6лв. - от момата и от братовчед й. Отказах се да вземам днес на госпожата от занималнята, не зная дали ще влиза утре. За сряда ще приготвя саксийка за стаята там, че е съвсем новичка.

Тази вечер диването все едно има трън в д-то от нерви - то не бяха скокове от дивани, фотьойли, кълбета по пода, пируети... посини се на 3-4 места по ръце и крака, одра си врата, накрая я предупредих, че ако произведе и някоя джонга, ще я посипя с блестяща пудра отгоре и утре ще й сложа коронка с надпис "последният див еднорог" .
Наритах я да ляга, че да си довършвам работата, познайте дали не пя допреди 20-на минути. Скарах й се - сега мълчи, но я чувам, че се върти като пумпал. Laughing

# 173
  • София
gargamela, развесели ме сутрешно с твоето "еднорогче"  Heart Eyes

Успешна учебна година на всички дечица и много търпение и сили за нас   bouquet

# 174
Успешна година на всички първолачета!

Моето, както хич не се вълнуваше, се събуди час по-рано и дойде да ми каже колко е нечестно, че днес е празник, а няма да започват направо да учат. И дали съвсем случайно няма да имат днес физическо да си го подготви. А ако може и следобедна закуска да й приготвя Laughing

# 175
  • София

С пожелания за много здраве, много емоции и нови приятели!

На добър час!

# 176
  • София
Отвратителен 1ви учебен ден.
Проточено тържество с нулево озвучение. Само подпитвах мъж ми дали изобщо чува какво се говори. Децата ги понапече.
Най-сетне ги вкараха в класната стая. Моя влезе последен и седна на чин без учебници. Имаше още няколко празни чина. Следва запознаване с учебниците, което при някои деца не стана.
Накрая решиха да направят проверка, защото "децата ми се виждат повече". Е, името на моя син го няма в списъка. Били го преместили в "а" клас. Учителката ни заведе до класната стая. И двете учителки не знаят защо е преместен. И на 1вата РС (юни) и на 2рата (10ти септ.) беше във "в" клас.

Учителката на новия клас реши да ни успокои, че... "всяко зло за добро" и "смятам, че тези деца са по-добри".
И тук нямаше учебници за него, защото им е била подадена точна бройка. Пак показваха учебници и по едно време сина ми започна да гледа доста тъжно, имах чувството че ще ревне. Отидох при него. Усмихна се и ми показа, че са му дали програма и картонена кутийка с бонбони.

Има деца от предучилищната му група, та няма да се чувства самотен.
Половината попълнени документи са във "в" клас, и пари давахме (но това е най-малкия проблем).

Поне има снимки с два класа. Не знам дали разбра какво изобщо се случи и защо го разкарвахме до две класни стаи и два класа.

Да ми е жив и здрав.

# 177
  • София
АнМари, неприятно се е получило при вас, особено за детенцето. Дано пък новия клас му е на късмет.
При нас озвучаването също беше трагедия, добре че не беше дълга самата официална програма. Децата влязоха сами в класната стая, а родителите влязохме по -късно. След като се прибрахме вкъщи детето ни разказа как за него е нямало чин, постоял си е известно време прав и понеже никой не го е забелязал, решил да попита къде да седне. Чак тогава станало ясно, че децата са с едно повече и явно има някакво объркване. След кратка суматоха се открило кое детенце е сбъркало стаята. Добре, че моето не е притеснително и не се впечатлява, даже се посмяхме на ситуацията Simple Smile

# 178
  • София

Проточено тържество с нулево озвучение. Само подпитвах мъж ми дали изобщо чува какво се говори. Децата ги понапече.
И при нас така...

Иначе неразбории нямаше, подготовката на класната беше на 6, синът ми само недоволстваше, че при него нямало това, нямало онова, децата обаче доста се бяха ошашкали, включително и моята, което ме изненада /все пак познава и класната си, и училището и не би трябвало да й е толкова изненадващо/.

Успяхме да подвържем учебниците и учебните тетрадки, подредихме ги по папките, чакаме само помагалата и ще сме готови. За първа година се оправяме толкова бързо, хем два комплекта учебници оправяхме - и за петокласника, но явно опита си казва думата.

Детето е щастливо /малкото де/ и няма търпение утре да ходи пак на училище. Да видим до кога...

# 179
Озвучаването явно е било посевместно зле.  Децата определено ги напече, паралелките с първокласниците бяха срещу слънцето. Родителите недоволстваха повече от децата - дълго било, печало слънце, ала-бала. Не се впечатлих, все пак можеше и да вали, а не да грее слънце Laughing

Общи условия

Активация на акаунт