Първи клас - Набор 2008 - Тема 3

• 47 673
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
  • София - Рим и обратно
И нашият първи първолашки ден мина! Организацията беше на ниво, с изключение на закъснелия свещеник, който трябваше да чакаме дългичко под слънцето (накрая не го и дочакахме, но не е толкова важно). При нас пък озвучаването беше прекалено и на моменти силната музика ме изнервяше леко. Малката е супер доволна от училтелката, от децата, от стаята.... и чака утрешния ден с нетърпение, дано така да продължи!
Успех на всички деца!  bouquet

# 181
Честит първи учебен ден на всички първокласници.
Успешна  учебна година!
На майките и татковците - здраве и  търпение.

На мен ми хареса откриването на учебната година.
Първият учебен час също беше много приятен - едно красиво въведение в учението.
Господ да закриля и напътства децата ни!

Последна редакция: вт, 15 сеп 2015, 14:48 от ябълка

# 182
  • София, Дървеница
Честит първи учебен ден на всички първокласници.
Успешна  учебна година!
На майките и татковците - здраве и  търпение.

На мен ми хареса откриването на учебната година.
Първият учебен час също беше много приятен - еднокрасиво въведение в учението.
Господ да закриля и напътства децата ни!
  Peace
Всичко беше наред! Организацията на ниво!
Директорката каза, че нашето школо е сред петте училища в София с най-много записани първокласници.
Имаха първи час от 20 мин  Hug
Опаковах учебниците на първолака и утре с песен  Heart Eyes

# 183
И при нас първия учебен ден премина - прекрасна организация от страна на училището. Всичко беше на ниво и най-важното нямаше разтегливи поздрави от страна на директорката. Класната стая беше украсена подобаващо с балони и цветчета навсякъде. Всяко цветче бе с името на всеки първолак, след което "откъсвано" и слагано на вратлето на всяко дете със здравец. Направиха снимки на класа, а за подарък получиха книжка. Върху всеки чин стоеше името на детенцето, което трябва да заеме своето място, така че нямаше лутане. Ще бъдат по 2 дечица на чин, съответно момче и момиче. Утре в 7.45 ч. госпожата ще ги посрещне на двора и ще си ги въведе навътре. Незная дали това ще е и занапред така. Единственото, което не се хареса на родителите беше, че въпреки, че ни бе съобщено, че занималнята ще е до 17.30 ч., сега се оказва, че ще е до 17 ч., което се оказва проблем за много от семействата, имайки впредвид, че малко хора работят до 17 ч. все пак! И както сме сами, без баби и дядовци, трудно ще се организираме относно вземането от училище. И последно ще плащаме по 1.70 лв. за обяд / дневно. За утре, обаче няма да имат, така че ще трябва да измисля какво за хапване ще му сложа в раничката.
п.с. Много се натъжих от случилото се при AnMary...Поне детенце е мъничък и надявам се не е разбрал много объркването, но със сигурност ще е за добро! Hug

# 184
Честит първи учебен ден на всички първолачета. Спорна и успешна да е новата учебна година за всички дечица.

При нас всичко мина добре. Доволна и щастлива е първокласничката и ние покрай нея. Разгледахме учебниците, подготвихме чантата за утре и с нетърпение очакваме утрешния ден.

# 185
  • София
Честит първи учебен ден и упешна година на първолачетата!

В нашето училище всяка година организират хаос. И за пореден път се справиха.
Първолачетата се отделят от родителите и се строяват при класната отстрани, далече от другите деца. В началото на празненството влизат в средата на строя.

Това обаче е придружено с един мегафон, по който зам. директорката крещи: "Децата от 1А клас да се строят тук! След тях децата от 1Б..." После разчиства коридора, през който трябва да минат и пак крещи по мегафона - "Освободете пътя". Първолаците минават, след тях родителите задръстват пътя. Накрая на празненството пак се крещи да се освободи пътя. Междувременно по високоговорителя се дават подробни указания в училището първо да влязат първолаците, а след тях родителите на първолаците. Втори клас не влизат. Трети, пети, шести и т.н. влизат в 10:45 без родителите, четвърти, седми и т.н. влизат в 11:15. Като свикнеш и знаеш къде да застанеш, изглежда добре. Ако не си свикнал е ужасно. Където и да застанеш все пречиш и все те преместват.

# 186
  • София

При нас организацията беше на ниво, даже след 4 години едно и също тържество /на баткото/ тази година ни изненадаха с нов модел. Озвучаването беше ОК, но свещеника малко попрекали с времето, което би следвало да заеме - децата се поизмориха, някои плакаха, майките се изнервиха, а всички яко ни напече. Но както каза някой по-нагоре - не се оплаквам от "препичане", че можеше и да сме под чадъри  Naughty
Влезохме в класните стаи, получиха си учебниците, госпожата раздаде по един лист, на който да си очертаят ръчичката и който може да си напише името. Каза че когато завършат 4 клас ще си им раздаде тези първи рисунки заедно с бележниците  Mr. Green Получиха и първото домашно - много да празнуват днес и много да се усмихват и утре да се явят в училище заедно с домашното си - широка усмивка.
При нас училището се строява под буквата П около "сцената", първолаците първо са строени в единия ъгъл /забутани/ и тържеството започва с "въвеждането" им от съответните им учителки, така че те застават едно до друго по цялото П пред другите, по-големи ученици. Иначе родители с телефони и таблети изскачат отвсякъде, за да снимат отрочето през косите на останалите и колкото и да молят за "коридор" по микрофона, разбиране няма...

AnMary, вашето училище бие всякакви рекорди по дезорганизация  ooooh!

# 187
  • Варна
Оцелях след ПетнайсетСептемврийското меле от развълнувани майчини тела мачкащи и бутащи наред, само и само да са в окото на бурята  Mr. Green

Адмирации за училището, което имаше огромното желание да въдвори ред и организация и да осъществи Контрол Над Тъплата, но родителите положиха максимални усилия, за да осуетят всичко.

Въпреки изричната молба на Директорката в двора на училището да влязат само родителите на излизащите деца, защото имаше ред по часове, кои класове, в кой час излизат, всичкото мама и тати нахълта вътре и в тази тарапана върви търси къде се подвизава фамилният наследник.

Приветствам идеята, родителите да не влизат в стаята при децата, както беше при нас.

Аз съм от родителите, които смятат, че това е ден за самото дете и не е нужно мама му да му виси на главата и бърше сополи в стаята, докато те се запознават едно с друго и с учителката си.
----------------------------------------------------------------
Изключвам случая на AnMary и много съжалявам, че се наложило да преживеете това!

Последна редакция: вт, 15 сеп 2015, 17:25 от missNoir

# 188
  • addicted
AnMary, неприятна случка.. Непростимо е да допуснат това да се случи, особено на дете в първи клас. Надявам се останалата част от деня да е минала приятно и малчуганът да запази хубави спомени.

Аз мисля, че се вълнувах повече от дъщеря ми Simple Smile Не очаквах, че ще се събират отделно от нас преди извеждането и не бях я предупредила, опасявах се, че ще се притесни, не познаваше никого. Тя обаче не изглеждаше особено впечатлена и беше изцяло в свои води. Малката ми мишка  Mr. Green

Имам известни опасения за класната ни, изглежда добронамерена, но има леко пъдарски подход, извинявам се за израза, и е малко дезорганизирана.  Crazy Искрено се надявам, че виждам това само с очите на мнителна майка-орлица и нещата ще вървят гладко с децата.

Едно от хубавите неща днес беше подвързването на учебниците. Случайно влязохме в кварталната книжарничка, надявайки се да има някакви подвързии и чудейки се как до обясня какви размери ми трябват (сериозно, три учебника на Булвест 2000, и трите с различни размери - защо пък трябва да е лесно). Заварихме двама души, които чевръсто подвързваха като факири, просто ни взеха купчинката с учебници и тетрадки от ръцете и след пет минути ни ги върнаха подвързани. Исках да ги разцелувам.
Започна се.. Simple Smile

# 189
Maria_73,InaD, моливниците са като тези за офис бюрата-с място за моливи,гумички,лепило,ножичка,острилка. Да,класната стая си е наша.
ПОПЪТЕН ВЯТЪР НА ВСИЧКИ ПЪРВОЛАЧЕТА!

# 190
Честит първи учебен ден и от мен! Да сме живи и здрави и децата, и ние! Да  ни станат отличници и преуспели в живота!

АнМари моите съчувствия! Аз съм преживяла нещо подобно, но не на първия учебен ден, а може би е било няколко дена след това. Мен ме разкарваха между кварталните училища и в крайна сметка останах в първото. Имах страхотна класна. Горе главата! Всяко зло за добро! Simple Smile

При нас първо беше в класната стая, а после на двора посрещането. В класната стая имаше и питка, и мед, и учебници с панделка, и точно на брой деца, учебници, и чинове, и деца със стихчета, и плачещи деца, и срамежливи деца, и не толкова притеснителни деца. Grinning Учителката имаше сценарий. Задава им въпроси по математика, български. Беше като един учебен час. Всичко мина добре. После ги изведоха 12-ти клас на двора където ги чакахме всички останали (ученици и родители). Имаше си всичко - и знамена, и химн, и свещенник, и речи, и стихове, и песни, че и гълъб пуснаха. Само, че от врявата на децата нищо не се чу от благословията на свещенника, речите и стиховете. Чуха се само музиката и отчасти песните. Grinning Явно учителите не бяха в настроение да "строяват" учениците. Разбрах, че техният час на класа е бил след тържеството на двора.

Не, че се хваля, ама след най-добре облеченото момиче от техния клас,  което изведоха първо на двора, вървеше най-добре облеченото момче-моето, с една красива и с вкус издокарана кака.

Лошо впечатление ми направиха безвкусно облечените деца, дори и каките, и батковците. Толкова не можаха да излязат от "униформите" - дънки, тениска, пола, кичозна блуза, маратонки. Имаше и изключения, но те бяха малко.  Sad Явно никой не ги учи как да се облекат за празник, а после, защо като абитуриенти са облечени като ...

Хубавото е, че наистина столът ще работи от утре. И купихме купони -3 лв - обяд и следобедна закуска.

Учебниците подвързахме. Подвързии за тях намерих във Фантастико. Един комплект формат А4 - 10 бр ми стигна за всичките и остана една. С нея май ще опаковаме учебната тетрадка по математика на Булвест. Тя е нестандартна - по-голяма е от А5, но е много по-малка от А4. Впрочем вие знаете това.  Grinning

# 191
  • около Варна
Отчитам се набързо, че съм скапана. Всичко мина много добре, децата доволни, родителите влязоха накрая на часа за снимки,децата щастливи.Аз само малко луднах, играх ролята и на родителка, и на учителка,и в програмата участвах, и гости посрещах, накрая пуснах няколко сълзички,но предвидливо се скрих зад слънчевите очила да подсмърчам.  Laughing

# 192
  • София
maria_73, стана ми интересно, какво според теб е официалното облекло на един пубер?

# 193
И при нас мина добре,като организация,колкото и да се опитваха от училището да въдворят ред,родители,блъскащи се имаше...Изчакахме с мъж ми по настрана и след като всички влязоха,за 1 мин бяхме и ние вътре,няма нужда от блъскане и бързане.Доста се проточи в двора тържеството и по-точно приветствия и пожелания от директор,писма от кметицата,от някакъв си от Реформаторския блок от НС,от поповете,имам чувството,че от който не се бяха сетили от него нямаше поздравления..малко в повече според мен.После в класната стая всички ученици+родители,г-жата ги помоли всяко дете да си напише името на едно цветенце хартиено,да излезе да го залепи на дъската,украсена като полянка с много цветя,и с по 1 изречение,да се представи и каже нещо интересно за себе си.В класа са 24 деца,6 момчета са само.Моето дете не е кой знае колко впечатлено-поне за сега.Подвързах учебниците и тетрадките,сложих всичко по всеки предмет в отделна цветна папка,хареса ми как се получи-1ви час буквар+тетр =зелена папка и т.н.Това е от днес,успех на всички през новата учебна година Hug

# 194
Успешна година на малките първолачета! Да са живи и здрави и бързо да научават новите неща!

Съчувствия на AnMary!

При нас мина спокойно, без драми, само аз си поплаках, че много лесно се вълнувам. Имахме и свещеник и реч на директора, че и реч в писмен вид от кмета на общината, издигане на знамето, няколко мъничета със стихчета, две с песничка и два танца - модерен и народен. В класната стая влязохме всички. Госпожата им раздаде по едно камъче, надписано с името на детето, да съграждат знанията си като почнат с него; завърза им по една пеперуда на ръчичките с имената им и им даде да хапнат питка с мед. Доволна съм.

И ние имахме едно дете в повече. Било е в предучилищната група в училището, после се отписа, после може би се е класирало, но не се е записало и сега родителите му го довели и то си позна деца и се присламчи към нашия клас. Най-вероятно ще си го приемат и него макар и с малко закъснение.

Общи условия

Активация на акаунт