Първи клас - Набор 2008 - Тема 3

• 47 567
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
От понеделник до петък е на плуване, в събота - на математика. Ходи на занималня в училище.  Около 60 лв на месец излизат извънкласните занимания.

# 361
  • София
Здравейте,  може ли и аз да се присъединя към вас Simple Smile Имам един палавник в първи клас и една бабешорка на почти 6 месеца.
На нашия хубостник първите три му бяха пълна какафония. Успя да си загуби якето и сътвори една купчина щуротии. В петък ми изкара акъла - вечерта започна да пищи че го боли глава и иска в болница (никога не го е боляла глава и има страх от болници)! Дадох му хапче,  накрая повърна и заспа на тъмно, тихо и хладно.  В първия момент реших че е вирус, но следващите дни нищо му нямаше и си мисля, че напрежението, жегата и стрса са му дошли в повече.
Той за сега ще ходи само на английски извън училище, но от октомври.

Успешна година на всички първолачета!   bouquet

# 362
  • Разпиляна във въображението
Аз още не съм видяла нищо от това, което Дима са правили в училище Crossing Arms. В петък се върна с празна раница. След като прецених, че няма смисъл да мъкне цялата раница само с тефтерче, несесер само с химикали, молив и гумичка, лична карта и шише с вода, тази вечер й приготвих на половина по-малка раничка, която ще побере и сандвича.  Whistling

Очаквам да науча какви ще са възможностите за спорт в училище. Обмислям да я водя с кака й на волейбол, евентуално и на английски. Надявам се до две седмици да изчистим графика.

# 363
  • София
Аз се прибрах. Дребният не може да ми се нарадва.
Мъж ми каза "писа си домашното". Не е имал домашно, но мъж ми не харесал чертичките в тетрадката, изтрил ги и го накарал да ги напише наново. Много мрънкал... предполагам и 2мата са мрънкали Simple Smile

# 364
  • София
Айде от днеска пак.За извънкласните още нищо.Тя иска карате  и тенис.
Вие какво слагате за хапване?

# 365
Още не съм го записала на извънкласни занимания. Може би английски и плуване. График за английски още няма обявен за втори клас, че нали е на по-високо ниво и с тях трябва да ходи. Училището още не е подписало договор с треньор по плуване. Предложиха и ми  се ще айкидо. То пък освен през седмицата е и в събота. Ако няма да ходи в училище на английски ще трябва да ходи в събота и не става за айкидото. Иначе го водим на плуване в неделя. Там треньорът е спортист, а не педагог и го тренира малко със по-състезателен характер да речем.  Laughing Засега няма да става състезател, но за кратко време стигна до кроула. Доволни сме от него, защото е взискателен.

За хапване слагам няколко бисквити Белвита. Засега му е достатъчно храненето в стола и бисквитите просто предполагам допълват в някои дни яденето. Като гледам 4-5 бисквити за 3 дни е разхода. Вода налива сутринта от в къщи, а после долива от тоалетната и засега няма никакви проблеми. Голямата нужда до сега е все в къщи вечерта. Хубаво е, че освен седалки имат и едно клекало. С баща му го посъветвахме ако име голяма нужда да ходи на клекалото, а на седалките - за малката, че по-малко ще му пръска по краката.  Grinning

Последна редакция: ср, 23 сеп 2015, 08:13 от maria_73

# 366
Здравейте и от мен.
Ние не ходим на занималня, занимаваме се двете в къщи.Изпращам за голямото междучасие нарязана ябълка или друг плод, а "закуската" от у-ще я носи на кучето ни, но и то не я яде.

# 367
  • около Варна
Моята засега ходи на народно пеене в неделя,мисля да я запиша на модерни танци в събота,а в училище на танцова.
Като една добра и прилежна майка,закуската от петък я открих в раницата снощи Embarassed
От днес са по цял ден, да видим какви ще са отзивите,вече реши, че иска всяка седмица да е с по 4 почивни дни.

# 368
  • в здрача
О, вярно, трябва да се запася с рула тоалетна хартия, кутийки от паста за зъби, от шоколадови бомбони, шишарки, кестени и сие.
И ние имахме едно изпълнение почти по тъмно в издирване на шишарки. Домашния бит беше в понеделник и винаги в неделя вечер щерката се сещаше какво и трябва. Тъкмо се прибирахме от село и в колата се казва - а за утре ми трябват шишарки, при което баща и набива спирачки и отбива до пътя, че точно там имало в изобилие. Аз дадох една кесийка и я напълниха цялата. Съответно и цялата беше занесена в училище и раздадена на всички, които бяха забравили - 80 % от децата по думите на класната.

Засега заявките за извънкласни дейности са карате и пеене. Във вокалната група вече е записана - всеки петък, но карате няма в близост, може би ще се съгласи на айкидо /не че прави разлика, не че и то е наблизо, но познавам треньора, начина на му на работа и му имам пълно доверие/.

# 369
  • София

Вие какво слагате за хапване?

Миналата седмица слагах малък сандвич+ ябълка. Днес за разнообразие - парче домашна баница, нарязана краставичка и орехи. В момента тъкмо разцъквам Ибей за подходяща кутия с няколко отделения, за да мога да слагам спокойно всичко, без да хабя найлонови пликчета. Wink

# 370
  • София
Все още не съм записала сина ми на никакви извънкласни занимания. Ще изчакам да видя кога ще са заниманията с логопед. Иска ми се да го запиша на спорт (плуване), музика и танци.

От днес е на стол. Надявам се сутринта баща му да му е сложил нещо за похапване Simple Smile

# 371
  • Разпиляна във въображението
И Дима е на стол. Днес май им се пада закуска, утре плод, и в петък отново закуска от училище. За всеки случай сестра й е инструктирана да я проверява и ако иска нещо да й го купи.

# 372
  • София
sweetkids_mama вече втора година (ПГ беше в училище) ползвам тази кутия:
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B002KKCLPA?psc=1&redirect … aui_detailpages00
Много съм доволна  Peace - практична и удобна е.
В комбинация с това шише: http://www.amazon.co.uk/gp/product/B007MLBH2U?psc=1&redirect … aui_detailpages00 вършат чудесна работа и не са мръднали при сериозна експлоатация  Grinning

Моето първолаче най-вероятно ще посещава логопед. Посетили са класа и ме уведомиха. От около 6 месеца промени Р-то ... преди го казваше перфектно, от известно време е с "френско" звучене ...

# 373
  • Варна
ninnann Убедена ли си, че се налага корекция на френското "р"? Доколкото съм чувала, това вече не се счита за проблем, който трябва да се оправя.

# 374
  • София
ninnann Убедена ли си, че се налага корекция на френското "р"? Доколкото съм чувала, това вече не се счита за проблем, който трябва да се оправя.

На 25-ти имам среща с логопеда. Тогава ще го коментираме. Сега само проучвам  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт