Първи клас - Набор 2008 - Тема 3

• 47 635
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Касита,би ли споделила мнението си Против диспенсъра за вода?Питам,защото не сме го обсъждали но мислех за такова предложение,не е удобно или от някаква друга гледна точка не одобряваш.

В чисто организационно естество създава грижи, освен това детето пак трябва да носи шише или чаши. И най-важното този уред е пълен бациларник.

Никой не може да ограничи детето ми да си купи плод или мляко от лавката. А те определено не са 30 ст. като зрънчото.

# 76
  • София
Както споменах, нашата РС е на 16,09. Но аз много се чудя на това, как в стаите няма нищо. А съм сигурна, че преди 2 месеца е имало и закачалки и шкафчета. Къде са си държали децата нещата? Не разбирам, защо не се направи нещо по-стабилно. Метални или дървени и да имат нужда само от освежаване. Сигурна съм, че някой си е прибрал, част от тях и не мисля, че има сила, която да ме убеди в обратното. Аз в такива неща мисля да не участвам и ще попитам директно, къде са шкафчетата и закачалките, ако ми искат пари за това. Мога спокойно да дам 50-100лв за допълнителни екстри за обучението, като интерактивна дъска, проектор и подобни, но за друго, което го е имало и незнайно как е изчезнало и след 4 години ще се случи същото не ми се дават. Аз съм против телефоните и джобните. Или ако има джобни да са конкретна сума за всеки. Снобарията ще ги залее съвсем скоро с пълна сила и може да им го спестим в първи клас (не че ще липсва под друга форма).
И да е имало, в 99 % от случаите наистина са си ги взели предишните деца, но това е, защото навярно те са ги и купили. Ето при нас на първата РС имаше шкаф на учителката, на втората вече го нямаше. Бил купуван от предишните родители и си го взели за новата класна стая.

# 77
  • при моите любими
Преди време някой беше дал линк за допълнителна забавна математика. Нещо не мога да го открия, ако може някой да ми помогне. Благодаря.

# 78
  • София
Диспенсерите и аз не ги харесвам - една бутилка вода от 600 мл е абсолютно достатъчна на ден, ако не стигне, детето винаги може да си купи.

За джобните - аз например ще давам повече на детето, понеже силно се съмнявам, че ще яде храната в стола, та да може да си купи нещо от лафката - имаме лафка, в която правят топли сандвичи. По-добре на сандвичи, отколкото да стои цял ден гладна. Храна от вкъщи и при нас се разрешава, но моето нетоплена няма да я яде. Така че единственият ми вариант е лафката и ще давам достатъчно, за да може да се нахрани. Хич не ми и пука, че някой ще си мисли, че снобея.

Телефонът също е супер необходим - ще трябва да звъня на дребната да си оправя раницата, че с това взимане в пет ще броим секундите, за да стигнем навреме за гимнастиката й, само едно моткане при събирането на нещата й ми липсва.

Така че всичко е въпрос на гледна точка  Peace

# 79
  • Майничка
Дзвер, проблемът с лавките в първи клас обикновено е, че ситните трудно сколасват да се вредят през обедната почивка. Голямото им междучасие обикновено се пада по различно време, но ако училището е по-голямо, около обяд винаги висят по-големи за хапване.

# 80
  • София
Ние сме без джобни,у-щето е голямо и няма да ходят до лавката.

# 81
  • София
Дзвер, проблемът с лавките в първи клас обикновено е, че ситните трудно сколасват да се вредят през обедната почивка. Голямото им междучасие обикновено се пада по различно време, но ако училището е по-голямо, около обяд винаги висят по-големи за хапване.
Няма такъв проблем при нас с лафката - ситните ядат по различно време с големите и дори според сина ми, на лафката нямало опашка, докато опашката за стола била огромна  Peace

ПП Сега видях, как изписвам лавка... извинявам се, обаче явно лафка на Делян Пеевски ми се е набила в главата (или в ръцета)  ooooh!

# 82
  • София
Тъй като 144-то е голямо и първи клас са на втория етаж, специално ни предупредиха децата да си носят храна. "Безплатната закуска" е от октомври, но не може да се разчита на нея, тъй като понякога е чаша мляко, друг път кифла или банан. Диспенсъра не ни го препоръчаха, защото родителите се карали кое дете, колко пиело и кой да купува вода. В занималнята ще е страшно - 23 деца от класа + 10 от другия. Синът ми няма да ходи, което ме спасява и от купоните. Ще ходят на екскурзия веднъж на месец и половина. Ремонти не се налагат, стаята е добре обзаведена. Само копирна машина ще вземем.

# 83
  • при моите любими
Разбира се, че е въпрос на гледна точка и нужда. Аз не мисля да давам телефон и джобни, докато нещо не наложи тяхната необходимост.  Peace 

# 84
  • София
Здравейте,
и аз да дам отчет от вчерашната РС. Помагалата са ни 50 лв, учебникът по АЕ е 20 лв, не сме събирали пари за нищо друго. Храната на обяд е 2,70лв. Нашият клас бил без занималня и затова разпръсват по 4-5 деца по другите класове. Относно занималнята: от 12,00ч-14,00ч ще обядват, почиват и играят. От 14,00ч започват да пишат домашните, което за нас ще е малък проблем, защото тогава ще трябва да ходи на гимнастика, но ще го измислим. Няма проблем да я вземем от занималня по което време искаме, стига да си е написала. До 23ти няма да имаме занималня, та ще трябва някой да вземе отпуск, за да я прибира в 11,00ч. За джобните нямаме лимит, но поне в началото сигурно няма да може да ходи до лавката. Все пак ще има пари винаги в нея, защото в гимнастиката може да е гладна. Там има машина+някакво кафене. А относно телефон трябва да има в нея, защото трябва да поддържаме връзка дали е приключила с домашните. Откриването е от 10,00ч, ще ги посрещнат с питка и мед....ще дадат учебниците и кой от къде е

# 85
  • София
Разбира се, че е въпрос на гледна точка и нужда. Аз не мисля да давам телефон и джобни, докато нещо не наложи тяхната необходимост.  Peace  
На голямото хлапе "нещото" се случи на 23.09. Разподсмърча се и нямаше как да го спра от училище за една хрема. Но той се притесняваше да не започне да повръща и му дадох телефон да се обади ако... Точно както каза Касита - до края на септември "нещото" се случи с повече от половината деца в класа. А джобните ще ги дам, за да ги изгуби или похарчи за глупости и т.н. и да се научи, че портмонето не е бездънно.

# 86
Тъй като 144-то е голямо и първи клас са на втория етаж, специално ни предупредиха децата да си носят храна. "Безплатната закуска" е от октомври, но не може да се разчита на нея, тъй като понякога е чаша мляко, друг път кифла или банан. Диспенсъра не ни го препоръчаха, защото родителите се карали кое дете, колко пиело и кой да купува вода. В занималнята ще е страшно - 23 деца от класа + 10 от другия. Синът ми няма да ходи, което ме спасява и от купоните. Ще ходят на екскурзия веднъж на месец и половина. Ремонти не се налагат, стаята е добре обзаведена. Само копирна машина ще вземем.

Ани,за какво ви е пък копирна машина newsm78

# 87
  • София
Ани,за какво ви е пък копирна машина newsm78
Защото за 4 години си избива парите, а и отгоре. И е много удобна - ако дете си забрави учебник или тетрадка му снимат страницата. Всички тестове и други неща се снимат.
При нас има ксерокс в училище, но снимането на материали се плаща по ннам колко си стотинки. И като сметнеш - по-добре някакъв малък ксерокс да изкара 4 години, отколкото да се снима на баракудата в учителската стая.

# 88
  • София
. Няма проблем да я вземем от занималня по което време искаме, стига да си е написала.

Добре, защо се получава това разминаване - в едни училища може да си вземеш детето от занималня, в други не можеш  newsm78

# 89
  • София
Нас ни предупредиха,че ситуацията със занималнята е доста затегната и единствено,ако детето е болно може да се вземе по-рано от 17ч.

Общи условия

Активация на акаунт