Първи клас - Набор 2008 - Тема 3

• 47 535
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
  • Разград
Нашата родителска мина снощи.
Събрахме по 60.00лв, в които влиза и учебникът по Английски език, който е 21.00лв.
На15-ти ни викат в 9.00ч. Благодарение на Вас, предложих папките за всеки предмет, прие се, предложих и нещата за Изобразително изкуство да стоят в училище и това се прие. Платненките ни, също, ще са в стаята, в шкафчетата.
Нашите купони са 3.20лв, но родителите ще заплащаме 2.20лв. - това е 3-степенно меню,но можеше да избираме какво да включва обядът и респективно и сумата.
Доволна съм. Събрахме по 5.00лв, които са за балони и лека почерпка за дечицата. Не съм притеснена, а по-скоро любопитна от това как от дете дъщеричката ми ще стане отговорна ученичка.
Пожелавам на всички един незабравим първи училищен празник, защото 15-ти Септември е точно това.
Нашият празник ще започне от двора, а след това ще влезем в класната стая. Понеже нашият клас е 1А-нашите дечица ще прекрачат първи прага на училището.

# 61
  • Варна
На добър час на всички първокласници! Втората ни родителска среща мина, събрахме по още 50лв . с които ще закупим помагалата.
missNoir, би ли споделила откъде закупи ваучерът за фотото, ако е удобно?

# 62
  • София
Capris, според мен за ваучер проверете във всички оферти.бг

# 63
  • Варна
  Да, благодаря, вече открих  Hug

# 64
Здравейте, аз съм още една майка на първокласничка. Пожелавам на всички първокласници успешен старт на учебната година и много усмивки на родителите. Най- вече всички да са много здрави през учебната година,а пък всичко друго ще си дойде на мястото.

# 65
  • Луната ни пази
На първия учебен ден дъщеря ми ще е с тази рокля:
Скрит текст:
Подсигурила съм болеро и тънък чорапогащник в кремаво, както и бледорозови обувки.
В училище е трескава подготовката. Вече ми е забранено да припарвам в класната им стая, изненада е. Ще има питка, подаръчета и торта с имената на децата от нас. Ще започнем на двора, после ще ни поканят в класната стая.
При нас купона за стола е 60 стотинки. Има супа, ядене и десерт. Храната е хубава, аз понякога обядвам, когато съм цял ден на работа (не на тази цена, естествено, тя е за учениците)  Peace

# 66
  • София
РС беше към 2:30 часа.
В парите сме скромни - 18.20 лв за помагала и по 10 лв (за сега) за "ремонти".
Стаята на децата е прясно обновена и боядисана. Но е напълно празна. Тепърва ще се мисли за шкафове и закачалки. В събота пък родители ще "ремонтират" някои от по-старите чинове.

# 67
Мина и нашата РС. Взех важни решения на нея, като например детето да ходи на занималня. Спечели ме госпожицата, която ще им бъде възпитател- млад и видимо амбициозен колега.
Обаче! Изненадааа! Били сме със ЗИП рисуване.  Rolling Eyes Това никой, ама никой и никога не ни го казвал преди това. Както и да е. Взе, че ми хареса- въпросната госпожица на занималнята ще води и ЗИП-а, ще има и друг преподавател, ще делят децата на две групи в двата кабинета по рисуване ... Звучи ми чудесно и го предпочитам пред ЗИП Информационни скучнологии.
Сумата, която събрахме е 90 лева. 40 лева са учебните помагала, 40 лева за настоятелство, 5 лева за материали по рисуване и 5 лева за друго.
Влизаме в чисто нова класна стая.

# 68
Нашият ЗИП е по Домашен бит и техника. Госпожата каза, че в първи клас не е необходимо да е по математика или български, децата имат достатъчно за учене, а развлекателните предмети са малко, така че за нея това е по-добрия вариант за ЗИП.

# 69
При нас купона за стола е 60 стотинки. Има супа, ядене и десерт.

В парите сме скромни - 18.20 лв за помагала и по 10 лв (за сега) за "ремонти".

Знаех си, че при нас не е нормално, но влезнах тук да проверя и да сравня.
Купон 3,50 лв., помагала, учебници, материали и т.н. 200 лв.  ooooh!

# 70
  • София
При нас "ремонтите" ще излязат повече. Но децата няма къде да си оставят раниците. Раниците са най-малкият проблем. Няма къде да си оставят връхните дрехи.
Ще трябва да проверим в ИКЕА за някакви модули. И закачалки трябва да се измислят. Явно стаята не е била предвидена за малки ученици.

# 71
  • София
Купон - 1,40 лв. за ходещите на занималня, 1,90 лв. за неходещите.
Безплатна закуска с избор между 3 неща - зърнена закуска, тестена закуска или плод - в 9,30 ч. сутринта.
Два пъти седмично плод или зеленчук допълнително.
Помагала - 33,50 лв., за училищното настоятелство - 30 лева за годината, ще се плащат края на септември, може и на две вноски.
ЗИП - Забавна математика.

До тук нищо ново.

Госпожата в занималнята ми хареса, обаче задължителен престой до 17 ч., ако се наложи детето да излезе преди това, отсъствието се извинява с бележка от лекар, стоматолог, логопед, по друг повод не може да напуска училище. От една страна одобрявам, че на сина ми госпожата в занималнята все й се налагаше да си тръгва към четири и пускаше бележки да взимаме децата по-рано. Сега е регламентирано, че поне до пет ще стои там, от друга страна много ми бърка плановете.

Задължително в първия учебен ден с пълна униформа, след това задължително е присъствието поне на един елемент от униформата с емблемата на училището.

Госпожата по английски е напуснала... това е лошата новина, много я харесвах, а по физическо не е ясно, кой ще им е - и там лошо, харесвах госпожата по физическо на сина ми...

Дадоха ни табелки с имената на децата за първия учебен ден, викат ни в 9 в двора на училището, тържеството започва в 9,30 ч.

Бюрата и столчетата са едни малки, не помня сина ми в първи клас да е седял на малки бюрца, той твърди, че били нормални неговите.

Първолачето получи и писмо от класната си на моя мейл -  тя се зарадва и си го мъкне навсякъде.

# 72
За ИКЕА се говори и на нашата РС. Категорично казах, че парите ми за там не желая да се разходват!
Столът е 2,5 лв, но детето може да си носи и храна за обяд от вкъщи.
И също като при вас, Дзвер, сме задължително до 17 часа, но аз предупредих, че готви ли състезания, това няма да го бъде. Против се обявих и за наличието на диспенсър. Гласуваха и да не се носят телефони. Аз бях единствената ЗА телефоните. Не за друго, а защото съм наясно, че още в началото на м. октомври ще започне носенето на такива. И като родител, и като учител съм играла тази игра. Можеше да се гласува носенето на телефон от типа на Нокия С01- без нет, без камера, без никакви екстри, но нали всеки е светец в началото на първи клас ... И лимит на джобните искаха да въведат- да, бе, да.

# 73
Касита,би ли споделила мнението си Против диспенсъра за вода?Питам,защото не сме го обсъждали но мислех за такова предложение,не е удобно или от някаква друга гледна точка не одобряваш.

# 74
  • при моите любими
Както споменах, нашата РС е на 16,09. Но аз много се чудя на това, как в стаите няма нищо. А съм сигурна, че преди 2 месеца е имало и закачалки и шкафчета. Къде са си държали децата нещата? Не разбирам, защо не се направи нещо по-стабилно. Метални или дървени и да имат нужда само от освежаване. Сигурна съм, че някой си е прибрал, част от тях и не мисля, че има сила, която да ме убеди в обратното. Аз в такива неща мисля да не участвам и ще попитам директно, къде са шкафчетата и закачалките, ако ми искат пари за това. Мога спокойно да дам 50-100лв за допълнителни екстри за обучението, като интерактивна дъска, проектор и подобни, но за друго, което го е имало и незнайно как е изчезнало и след 4 години ще се случи същото не ми се дават. Аз съм против телефоните и джобните. Или ако има джобни да са конкретна сума за всеки. Снобарията ще ги залее съвсем скоро с пълна сила и може да им го спестим в първи клас (не че ще липсва под друга форма).

Общи условия

Активация на акаунт