Първи клас - Набор 2008 - Тема 3

• 47 594
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
  • Луната ни пази
Някой пита за допустимите дни за отсъствия. При нас са: 3 дни по-домашни причини (бележката се дава след деня в който е отсъствало детето )и 7 дни за пътувания или почивки, но с предварително удобрение на директорката (бележката се дава преди почивните дни). Всичко друго е с мед. бележка. Като са позволени не повече от 100 такива дни. При дълго заболяване, кунтузии и подобни, които налагат повече отсъствия има друг регламент. Не се запознавахме с него.
100 дни?
На нас ни казаха 10 дни за цялата учебна година по семейни причини.  
Семейните причини са едно. 100 дни са с медицинска бележка. Ако са повече от 100, има друг регламент.   bouquet

# 226
  • София
Моят хубавец се е справил чудесно - купил си купон, пренесъл си яденето, написал домашните Simple Smile
Само не ми хареса, че си върна всички учебници обратно и днес го пратих само с тези за деня. Днес бе по-спокойно.

# 227

ВАЖНО!

http://www.mon.bg/?h=downloadFile&fileId=36 - закон за народната просвета (ЗНП)

http://www.mon.bg/?h=downloadFile&fileId=158 - правилник за прилагане на закона за народната просвета (ППЗНП)

Предлагам тези две неща да се сложат в началото на темата, а като се променят просто ще се актуализират връзките

Чл.134 от ППЗНП регламентира правата на учениците

Чл. 135 от ППЗНП регламентира задълженията на учениците

Чл. 136 - чл. 138 от ППЗНП се говори за отсъствията както по уважителни, така и по неуважителни причини.

Чл. 139 - 140з от ППЗНП се говори за наказанията

Чл. 140и от ППЗНП регламентира правата на родителите

http://www.mon.bg/?h=downloadFile&fileId=8049 - това е заповедта за почивните и ваканции през 2015/2016г.

Последна редакция: чт, 17 сеп 2015, 10:00 от maria_73

# 228
  • София, Дървеница
Днес, поради празника на София, имат спортен празник и са до 12 ч.
Вчера му е харесало, разглеждали са сградата основно Simple Smile

# 229
  • Mars Hotel
Отчитам се и аз - успешен първи учебен ден, харесало й. Много е неориентирана още горката, но ще свикне. Като я взех вчера следобяд, нямаше нищо общо с това как тръгна сутринта  Mr. Green - тениската цялата окапана със супа, нещо черно и лепкаво на дупето (така и не можа да обясни къде е сядала), забравила суичера в училище и си тръгнала с гуменките за физическо. И аз се усетих твърде късно за да се връщаме. Иначе благосклонно каза, че и днес щяла да отиде на училище.  Grinning

# 230
 Светлица  Hug Какво да ги правиш  Simple Smile

В нашето училище също е спортен празник днес и за малките е й неприсъствен. Моята като се събуди беше много начумерена. Питам я:
 - Защо си сърдита?- А тя
 - Защото няма да ходя на училище! - и стои намръщена.
След това се пооправи и накрая брат й за капак се измайтапи на излизане за спортния полуден и каза:
- Отивам скришом да уча. Simple Smile
Та така.

Иначе вчера й е било много приятно. Беше и на занималня. Харесва си госпожите. Познава няколко деца. Приятно й е. Сама си носи раничката, но в нея не слагам тежки неща. Доста от помагалата, нещата за рисуваме, ДБТ и гуменките ще стоят в клас. Обаче вчера забравила да остави нещата, които бях решила първо да занеса (помагалата), та си ги носих пак на връщане и пак ще ги носим в петъка. Какво да се прави - мъниче. Много й е ново, а имаше и други неща които трябваше да прави и за които бях говорила с нея, та това е изпуснала. Ще се оправят. Предстои. Имаме си и програма по която да се движат, та се надявам да няма проблеми.

# 231
На моята дъщеря вчера толкова много и беше харесало, че вечерта искаше да си ляга в 18ч., че да идвало по-бързо утре и да ходи на училище. Вчера я взех на обяд /не ходи на занималня/ и към 14ч. минахме покрай училището и видя децата да играят отвън. Почна да мрънка, че и тя искала на занималня.
Иначе е доста разсеяна и невнимателна /противно на моите очаквания/, вчера си забрави якето, а днес е с изгубена тетрадка по математика. Да не говорим как е изписала чертичките в учебната тетрадка по математика, подкарала ги е наред няколко урок, но явно си е мислила, че се състезават за бързина /писала е криво и грозно с химикал/  ooooh!  Днес същата работа по български, писала, не и е харесало, задраскала, ама едно хубаво задраскано.   #Crazy Лошо ми стана като и видях тетрадката. Как ще я караме направо не знам. Сега пише чертички в стаята си и недоволства. От 14ч. до 17ч. е на гимнастика и след това ще пишем домашните /пак чертички/.  Tired
Иначе, всяко междучасие го е документирала с клипче в телефона си и днес ми е звъняла 5пъти.

# 232
  • Варна
Иначе, всяко междучасие го е документирала с клипче в телефона си и днес ми е звъняла 5пъти.
Ех, че сладко  Grinning

# 233
  • София
Аз на моя син все още не съм му дала телефон. У дома използва стария ми смартфон, но с такъв телефон няма да го пусна на у-ще. Ще купя някоя обикновена Нокиа.
Преди малко видях, че са навън и минах да ги видя. Носих му потник и панталонки, но само потника му облякох. Всички бяха със зачервени бузи Simple Smile

Дребния ме вижда и казва:
- Мамо, нещата са ми горе.
- Аз не те взимам.
И учителката добавя "Аз до 16:30 не ви пускам. Мама само мина да те види".

За закуска има бяха дали кифли с мармалад. Моя естествено не я бил изял. Баща му се е правил на майка сутринта и му е правил сандвичи за обяд. В кутията му бил сложил и нарязана на дълго краставица. 100% съм убедена, че сандвичите са непокътнати, но от краставицата няма и следа. Моя син може да кара само на краставици  hahaha

Ще чакаме да им поставят шкафчета. Макар че днес в раницата съм сложила единствено неща за деня... няма никакво място. Екипа му по физическо е отделно (в торба).

# 234
  • София
А домашни имате ли вече  hahaha

Вчера писа прави чертички - големи и малки, разказва по буквара и оцветява в учебната тетрадка Simple Smile Със половин час четене на глас, докарахме час и 15 мин. домашна подготовка.

Много е доволен, засега ходи с голямо желание, днес госпожата го похвали даже че слушал, за разлика от вчера  Blush

# 235
  • София
А домашни имате ли вече  hahaha
Вчера не учиха.
Програмата им е направена така, че след повечето часове (математика, български) имат по един час за самоподготовка, в който пишат домашни. Директорката каза "програмата ни е направена така, че да не се налага да пишете домашни у дома".
Но най-вероятно ще имат и домашни.

# 236
  • Майничка
От това училище какъв апетит им се отваря, не е истина просто!
Вчера се забавих след работа, отивам да взема щерката от занималня към 5, а тя се провиква "Мамо, може ли да ми купиш нещо от лавката, че глад мори добитъка?". До нея племенникът е пред истерия, че майка му закъснява, става време за шах и "Ох, няма да има време да ям, ужас, ужааас!!!".  Joy
Бях им сложила по две барни за междучасията, на обяд са идвали вкъщи, яли са прилично, но явно не е достатъчно. Снощи зареди кутията със солети, меденки и стафиди, братовчед й сутринта изкоментира, че това били глезотии, той си поискал направо 2 "мъжки" сандвича. Бях правила ризото с пиле, яли са на обяд, даже се чудели дали да не си вземат и в кутиите, за занималнята.

Вчера доста деца си бяха накупили от лавката близалки, показваха сини и жълти езици, моите и те си направиха устата, но скоро пари за там няма да видят.  Mr. Green

# 237
И моя фъстъчко си "омел" всичко от кутийката вчера - бях му направила сандвич със шницел, питка, киндер шоколадче за десерт. Винаги добавям и няколко салфетки, за да избърше ръчичките и устичката. Та после ми каза, че това бил най-вкусния сандвич, който е ял Laughing Днес въпреки, че ще имат закуска и обяд, съм му сложила пак един сандвич от пълнозърнест хляб и малка поничка за десерт, че може да огладнее следобедните часове. Ще видим после какво си е хапнал. Иначе кутийката за храна е изключително удобство - всичко си е подредено вътре, от друга страна е достатъчно компактна, за да се побере в предния джоб на раницата и така остава отделена от останалите пособия.
Нашите не ги пускат на лавката сами, казаха че има време за това, така че джобни парички не давам.

# 238
  • около Варна
Вчерашните чертички не бяха най-доброто постижение на фината моторика, което съм виждала Simple Smile))За днес видях една страница от обикновената тетрадка подготвена от госпожата за писане,като се приберем започваме с домашните. Тази седмица са до обяд. С адаптацията няма проблеми. Не си намерила гуменките в раницата и играла физическо с обувките,всяка вечер подробно обяснявам кое къде стои в раницата.

# 239
  • София
...Не си намерила гуменките в раницата и играла физическо с обувките,всяка вечер подробно обяснявам кое къде стои в раницата.
Joy Развесели ме!
Ще свикнат фъстъците, няма къде да ходят. Моята пък иска сама да си подрежда раницата, гледам да давам ъкъл кое къде да сложи /стоя до нея и дудна/ но тя си има мнение по въпроса и по-добре да си се оправя в собствения хаос, отколкото в моя ред  Mr. Green След занималня раницата беше пренаредена много основно, защото трябвало и суичъра да влезе в нея  Crazy

Премина и този учебен ден, моята е ошетала цялото училище, намерила басейна, минала по съседните стаи да издири всички съученици от детската градина, пазарувала от лавката /дала една паричка за солети и "лавката" й върнала повече парички, отколкото дала/. Колкото и да я учим, че стотинките имат различна стойност, не вдява. Ама нищо, ще свикне.
Аз се притеснявах, че е притеснителна и не-оправна, тя ме изненада...сега се притеснявам, че е прекалено спокойна и освободена  Mr. Green /майтапя се/
Обясни ми, че днес е празник на София, а също и на Надя, която черпила с бонбони  Mr. Green Нарисувала ни е специални рисунки и ни е написала специални чертички - една за мама, една за тати, една за мама, една за тати  Mr. Green Чертичките са потрес - една на ляво, една на дясно...и само разказва, разказва...
Та така, влизаме в релси. Остава да научи и името на госпожата от занималнята, която още не ни се е представила на нас - родителите /детето излиза само, извикано по един телефон от охраната.../

Общи условия

Активация на акаунт