Програмата "Личен асистент" - 3

• 177 407
  • 756
  •   1
Отговори
# 225
Е, слава на небесата, не само аз съм попълвала доходите. Луда работа,аз чакам още за интервю, но докога не знам, дано е скоро  ooooh! Казаха, че ще сформират и комисия, обикаляща по домовете на потребителите, та и тях ги чакам, но преди интервюто ли ще минат или след не знам. Комисията е от общината, не като миналата програма от социалните .

# 226
Аз ходих вчера на интервю /ако може така да се нарече / при нас от Пловдив ще минават по домовете да проверяват събота и неделя.  За утре казаха че ще излезнат списъците на желаещите да станат лични асистенти но дали ще е така ще видим.

# 227
  • в полите на Балкана
Значи утре да обиколя общината...... на мен нищо не ми казаха за списъци. Само, да очакваме посещение в петък или събота.

ПП Драсни едно лично, ако отидеш преди мен. Аз преди обяд едва ли ще успея да излеза.

# 228
Раде ,и на мен лично не ми казаха от други майки разбрах ,но ако има нещо ще ти се обадя. Но мисля че по важно е после как ще е класирането на самите потребители. Аз не вярвам да са толкова експедитивни рно кой знае.

# 229
  • в полите на Балкана
После като всеки път.....нали знаеш. Аз имах някакви, различни, очаквания този път, но май всичко се изпари. Прекален оптимист съм на моменти Grinning

# 230
  • Хасково
На 06.04 ще има  организиран национален протест в София, но дали е срещу програмата незнам.В Сливен са протестирали срещу програмата и казват,че ще се включат и националния протестПовече подробности за сега не съм намерила.Ето в тази статия пише за това.
http://www.focus-news.net/news/2016/03/16/2209858/sliven-blizki- … ni-asistenti.html
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5369765

# 231
  • в полите на Балкана
Ето още по темата с протеста .
http://your-day.net/%D0%BD%D0%B0-6-%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B … 0%B4%D0%B0%D0%BD/
И един призив на Център за независим живот

Приятели, както повечето от вас вече знаят, родителите на деца с увреждания от цяла България ще излязат на протест пред Народното събрание на 6-ти април. На този протест те ще заявят своите искания за адекватна лична помощ за децата и хората с увреждания. Ние от Център за независим живот, въпреки че имаме известни несъгласия с част от обявените искания, подкрепяме протеста. Ще го направим, защото смятаме, че вече е време, независимо от различията, да сплотим редиците, да дадем на това правителство да разбере, че повече няма накъде, че дори и последните ни капки търпение се изчерпаха и, както е казано в искането на родителите – „недопустимо е хората с увреждания и родителите на деца с увреждания, всяка година да се молят за правото си на достоен живот“.
Всеки, който иска, нека се присъедини и подкрепи не само мамите и татковците на децата с увреждания, не дори и възрастните с увреждания, но и да изяви своята лична позиция и желание за достоен живот ви независим живот в България.

# 232
А, какво значи,  че ще проверяват по домовете,  какво ще проверяват?

# 233
Навсякъде е различно прекъсването, както и продължителността на проекта. При едни ще е 18м при други 20м.

Това за доходите на детето ме навява на мисълта, че може да въведат такса за това, че има ЛА. Аз съм плащала такава такса около една година в един период от време. Не си спомням как се наричаше тогава програмата, но знам, че не всички плащаха.
Извинявам се,но не разбрах защо да трябва да плаща такса че ползва личен асистент?Тоест той трябва да плаща на мен?Или аз на общината?

# 234
  • в полите на Балкана
Той плащаше на общината за услугата,която ползва. Около 30лв мисля беше. Не помня точно.

Списъците излязоха при нас........както винаги едни хора са винаги на предни позиции....да се не начудиш как става........и не само това ма не ми се навлиза в полемики.

Последна редакция: пт, 18 мар 2016, 12:26 от мамаРаче

# 235
Отново малко информация: Сега се връщам от интервюто,до края на месеца ще е готов списъка с одобрените лични асистенти,началото на април ще излезе списъка с одобрените потребители и до средата на април последния списък дали влизаме в програмата и да ни назначат отново.Тази информация е за район "Люлин" в София.Лек ден на всички!

# 236
Здравейте!

Някой да има информация относно район 'Средец"- София?

Благодаря

# 237
# 238
Някакви новини за община Изгрев, София?

# 239
Здравейте,искам да попитам нещо:Има ли значение с колко точки ще ме класират като личен асистент на класирането?Дали примерно ще съм 5 или 80 номер по ред?Мисълта ми е следната:това спомага ли нещо за класирането на потребителя?Ако преди това съм била само в една програма колко точки повече ще получа?Вчера идва една госпожа на проверка вкъщи за детето без дори да се обади предварително.Беше меко казано нелюбезна,високомерна.И като цяло почти на всички въпроси слагаше нула точки,което май е знак че сме извън класацията за л.а. този път.

Общи условия

Активация на акаунт