Голямата тема за малките масла - 13

• 89 951
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
На мен ми сваля перфектно спиралата без да се налага търкане, това не го практикувам отдавна защото ми падат много мигли. Обикновено нанасям обилно и изчаквам няколко минути за да се размекне. След това разтривам леко с пръсти измивам с вода и минавам с мокра кърпа, после пак вода. Пробвала съм със сребърна вода и мицеларна, но след първата ми се появяваха ситни пъпчици, а след втората (независимо от марката) ми се зачервява и пари кожата.
Новата ми смес е от рициново, семки на диня, синя слива, малко Ему заради разкошния му аромат, семки чия. Стана твърде лека и течна консистенция заради леките масла и добавих малко ячрм. Върши чудесна работа.

# 676
Аз без проблем си магам спирала с масла. Понякога мажа директно върху окото и тя веднага се разтваря, а понякога и по место пръскам тампон с лавандулова или розова вода и отгоре размазвам малко масло и така чистя също без проблем. Когато съм намазала и лицето и очите с масла за почистване на грим, пак процедирам с тампон с някаква вода. Чисти се страхотно.
От време на време измивам с измиващ лосион маслата, за да бе ми действат толкова агресивно.  Grinning
Абе откакто някой тук ме открехна за почистването на грим с масла съм се родила направо Mr. Green

# 677
  • Пловдив
Искам да попитам в какво смесвате маслата? В някаква купичка ли или пък бурканче? И може ли например в шишенцето с бадемово масло да капна няколко капки от розмарин и чаено дърво и така да си го ползвам месеци наред, а не всеки път да правя количество, колкото за едно нанасяне?

# 678
  • Варна
Искам да попитам в какво смесвате маслата? В някаква купичка ли или пък бурканче? И може ли например в шишенцето с бадемово масло да капна няколко капки от розмарин и чаено дърво и така да си го ползвам месеци наред, а не всеки път да правя количество, колкото за едно нанасяне?

Течните масла си ги смесвам в шишенце с помпичка (от изхабено вече масло от гроздови семки на Ривана), за по-гъстите ползвам стъклено бурканче от крем.

# 679
Аз гледам да са в стъкло, иначе ми намирисва на пластмаса.
Можеш да си направиш каквато искаш смес и да си я ползваш известно време, няма никакъв проблем.  Peace

За почистването с масла аз имах предвид като цяло да се заместят измиващите гелове и пяни. Винаги са ми били твърде измивни, изсушаващи и общо взето кожата ми лъсва един час след като съм се измила, заради себума, който се активира от изсушаването.

# 680
Freya, аз до голяма степен от известно време процедирам така. Много рядко ползвам измиващи, но пък ексфолирам, но един два пъти в седмицата инсче ми идва много. И на мен измиващите ми пресушават, а с маслата кожата остава мека. След това, което обясних мия само с вода, но преди това с тампона като минавам го правя докато тампона не остане чист. На мен ми се отразява много добре и лицето ми остава сеежо и меко и с равен тен.  Flutter
После пак мажа масла, ама сега като ви чета ми се струва, че трябва да вкарам повече кремове и вечер. Иначе сутрин си ползвам крем.  Simple Smile

# 681
Адамант bouquet и аз така правя, от доста време не съм ползвала гел или пяна, но се сетих да питам, явно не съм сама.  Simple Smile

# 682
Ползвам аз гел/пяна за измиване. Смених 100 продукта и все нещо не ми е както трябва. Сега ползвам измиващ гел /бебешки/ на Микса, без сапун в него, и съм доволна. Вече сме на 5-та опаковка с децата.
Ползвам го с четка за лице или копринена ръкавичка, имам мания да е изчеткано до съвършенство и го правя всекидневно. След това маслена баня.
Два пъти седмично ексфолирам лицето. Тялото по-често.
Грима /в т.ч. спирала/ си махам с тоник/лосион, който си правя сама /хидрозол, билкови екстракти, масло/ и съм много доволна. Почиства ми идеално, лесно, без да ме дразни и не ми щипе на очите.

# 683
  • Пловдив
Имам две въпросчета: първо от англ.сайт си купих чисто арганово масло, но на влажна коса много омазнява нищо, че само връхчетата мажа, на опаковката пише, че може да се пие също за метаболизма и др. Според вас може ли да се ползва за кожа/коса като става за хран.добавка?
Относно маслото от Ему прочетох Фрея в другата темичка, че има ефект върху растежа на косата моля те опиши точно как го ползваш Фрей и кое от двете си взела това за скалп с другите масла или чистото?

Последна редакция: сб, 23 яну 2016, 10:40 от astravera

# 684
  • София
За разкош започнах да пия масло от вечерна иглика - чисто, а не на капсуали, но много ми е гадно! Ама много! Нали нищо няма да му стане, ако го смесвам с лимонов сок или някакъв друг цитрус? Т.е. Няма някакви лоши взаимодействия?

# 685
Трябваше да си вземеш на капсули. То пак е чисто, но обвито в желатин.

# 686
  • Пловдив
От къде купувате масло от Ему?

# 687
  • София
Трябваше да си вземеш на капсули. То пак е чисто, но обвито в желатин.

Проблемът ми е в желатина. Не видях да има в капсули от растителен произход, но нищо де, ще го измисля някак.

Опитах с лимонов сок. Много по-добре е!

Последна редакция: сб, 23 яну 2016, 21:54 от Harpalike

# 688
  • Велико Търново
От къде купувате масло от Ему?

Аз от тук - https://www.biofetish.com/maslo-ot-avstraliisko-emu-20-ml.html?search=

# 689
Здравейте момичета!Извинявам се ,че нахлувам ей така от нищото в темата,но тъй като нямам опит с маслените маски,а искам да започна ,бихте ли ми дали съвет на коя марка кокосовото масло е хубаво.Има такива от 5 лв ,има и от 35.Интересувам се от кое става по-плътна косата.Ще съм много благодарна ако ми помогнете Hug

И също така,ако косата е със стилизанти ,трябва ли да я измия преди маската?

Общи условия

Активация на акаунт