ОСМИ КЛАС - тема 71

• 48 577
  • 735
  •   1
Отговори
# 390
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Нашите миналата година в училище не ползваха учебник. Носеха сборника. Задачите от учебника бяха за домашна, за загрявка преди тези от сборника.  Simple Smile
По химия също не работеха по учебника. Госпожата си разработваше сама уроците, за да научат нещо.

Всичко си зависи от учителя. Дори и в едно и също училище изискванията към класовете са различни.  Simple Smile
Зависи от учебника , този на Регалия за 8 клас е с доста интересни и разнообразни задачи ; поднесен по-академично. Въпреки, че при нас се учи по Анубис синът ми основно се занимава от учебника на Регалия, а сборници и задачи дал бог. Учителката по математика изисква сборника на Анубис, някъде по-назад беше показан, има лесни и по-трудни задачи, не е лош.

# 391
  • На черешата
Здравейте,ние сме в голяма дилема.В езикова паралелка е,с интензивно изучаване на езика,има ли смисъл да продължава с уроците в Британика?Дали ще е загуба на време и на пари?И да не се обърка детето повече?Тези от вас,чиито деца са в езикови гимназии,как процедирате?

Дъщеря ми ще продължи с Британика, но е приета в немска паралелка.  Peace

# 392
Здравейте,ние сме в голяма дилема.В езикова паралелка е,с интензивно изучаване на езика,има ли смисъл да продължава с уроците в Британика?Дали ще е загуба на време и на пари?И да не се обърка детето повече?Тези от вас,чиито деца са в езикови гимназии,как процедирате?

Ние много мислихме по въпроса.  Естествено учителите по нов чужд език не препоръчват да се продължи с английския. Координаторите в школите казват ,че няма да сме първите, нито последните, които учат два езика.  Направихме тест в една школа и младежът трябваше да запише В2 ниво. Но... се отказахме.  Няма да е лесно и всеки си познава детето. Аз смятам, че  моето няма да издържи натоварването. На ново място в голям град. С нови неща ще трябва да свиква. Тази година едва ли ще е фатална. Ако догодина продължи с английския ще има време да изкара В2 и С1 до края на училищната степен. Всеки сам решава. Да- два пъти в седмицата по два часа не е много, но след 5 часа немски едва ли му се учи въобще. Ако го бях записала,не знам доколко щеше да има време за домашни и колко концентриран щеше да е на курса. А курсовете наистина не са евтини. 

анджелина джу , а вие в езиково у-ще с основен език английски ли сте? За какво ви е и допълнителна школа тогава? Те имат по 20 часа език в у-ще.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2015, 15:31 от Trol4eto

# 393
EXQUISITE, и аз като теб се депресирам.  Joy До миналата година все забравях детето "а" клас ли е, "б" ли е, "в" ли е...Карам се вкъщи само, когато се разстройва за оценки. В живота има толкова по-страшни неща от това, че са ти писали 4 или 5. Айсиктир!

# 394
EXQUISITE, и аз като теб се депресирам.  Joy До миналата година все забравях детето "а" клас ли е, "б" ли е, "в" ли е...Карам се вкъщи само, когато се разстройва за оценки. В живота има толкова по-страшни неща от това, че са ти писали 4 или 5. Айсиктир!

Естествено , че има по-страшни неща от 4 или 5 в училище. Просто на отделни етапи 4 - 5 клас и 7- 8 малко повече се интересуваме какво се случва и поглеждаме учебниците от време на време. Не сме се затръшкали за ниски оценки, но нали ние купуваме сборниците и учебниците и затова ги знаем.

# 395
  • софия

Ние много мислихме по въпроса.  Естествено учителите по нов чужд език не препоръчват да се продължи с английския. Координаторите в школите казват ,че няма да сме първите, нито последните, които учат два езика.  Направихме тест в една школа и младежът трябваше да запише В2 ниво. Но... се отказахме.  Няма да е лесно и всеки си познава детето. Аз смятам, че  моето няма да издържи натоварването. На ново място в голям град. С нови неща ще трябва да свиква. Тази година едва ли ще е фатална. Ако догодина продължи с английския ще има време да изкара В2 и С1 до края на училищната степен. Всеки сам решава. Да- два пъти в седмицата по два часа не е много, но след 5 часа немски едва ли му се учи въобще. Ако го бях записала,не знам доколко щеше да има време за домашни и колко концентриран щеше да е на курса. А курсовете наистина не са евтини. 

анджелина джу , а вие в езиково у-ще с основен език английски ли сте? За какво ви е и допълнителна школа тогава? Те имат по 20 часа език в у-ще.
Именно,основен език английски,20 часа седмично,аз смятам,че няма смисъл от още уроци,тя настоява да продължи. Peace

# 396
Именно,основен език английски,20 часа седмично,аз смятам,че няма смисъл от още уроци,тя настоява да продължи. Peace
Това чисто езиково у-ще ли е или профилирана паралелка? Защото в езиковите и след 8 клас езикът е приоритет. Докато в профилираните паралелки (доколкото знам) не е така. Ако е в езикова гимназия  според мен няма смисъл.

# 397
  • Пловдив
Да караш 20 часа седмично език и да ходиш на курс по същия език за мен е безсмислено, освен ако не си го закъсал. Иначе за сертификати има време.
Аз пък винаги съм знаела в кой клас е детето ми. /а, б или в/. И имената на всички учители досега знаех, смятам и тази година да ги науча. Някак си не ми се струва уважително да говоря за оня по физика или тая по химия. Щом искам детето да уважава учителите си, трябва да проявявам и аз някакво уважение към тях и институцията училище като цяло. Част от недоволството си от някои неща спестявам на детето си.  Peace

# 398
  • София
Да караш 20 часа седмично език и да ходиш на курс по същия език за мен е безсмислено, освен ако не си го закъсал. Иначе за сертификати има време.
Аз пък винаги съм знаела в кой клас е детето ми. /а, б или в/. И имената на всички учители досега знаех, смятам и тази година да ги науча. Някак си не ми се струва уважително да говоря за оня по физика или тая по химия. Щом искам детето да уважава учителите си, трябва да проявявам и аз някакво уважение към тях и институцията училище като цяло. Част от недоволството си от някои неща спестявам на детето си.  Peace

Подкрепям напълно! С тази разлика, че не винаги  спестявам коментарите относно какво не ми харесва, но в никакъв случай не омаловажавам работата и преценката на учителя. Просто и те са хора и за тях е допустимо да грешат Peace
Английският и ние го спряхме за да може изцяло да се посвети на немския и да не се бърка с произношения и думи.  Като го слушам вече какво произношение вади и чак да се замисли човек откога го учи от седмица или година Mr. Green Joy
Днес са им дали учебниците по немски -12 броя, някои от тях бая дебели, като ще носи ежедневно 5 от тях плюс тетрадка и тетрадка-речник #Crazy
Днес са имали входно по информационни,написал е горе-долу, защото не всичко са взимали миналата година, а утре имат по БЕЛ.

# 399
  • Русе
За мой късмет и двете ми деца са "В" паралелка, и в старото училище пак беше "В" паралелка, така че лесно се помни. Но друго ме учудваше преди, сега не толкова, като попитам някой колега, най-вече мъж, кой клас е детето му, често се замисля, става въпрос не за буква, а за клас 5 или 6 или 7 например.

# 400
1. Някой може ли да препоръча школа по немски във Варна?

2. Какво мислите за уча.се и полезен ли е наистина?

Последна редакция: ср, 23 сеп 2015, 18:24 от marti5

# 401
  • София
2. Пробвай и ще разбереш дали ще ти е от полза Simple Smile Абонамент за 15 дни е 5 лв. , но мисля, че можеш да гледаш и някакви уроци безплатно. Ако ще се абонираш рзагледай уроците, които си минал миналата година по истори, химия, физика или нещо друго разказвателно. Така ще може да прецениш лесно дали си заслужава.

# 402
  • Варна
Мина днес първата родителска среща.  Simple Smile
Нямаше отсъстващи-на всяко дете имаше родител.
Ще има съботни курсове по езици-немски, руски, китайски, английски. Направи ми впечатление, че доста родители се заинтересуваха от немския.  Sunglasses
Между другото детето ми сподели, че приятели от немските паралелки се уплашили от езика и ще ходят на курсове, уроци.
Уж засега сме решили да се възползваме лятото от интензивен курс по немски(един месец), пак в гимназията. Девойката нали ще го започва като втори език догодина.
Сега ѝ предложих китайски-не ще, искала корейски.
Та накрая може на руски да я запишем. Ще видим.
Курсовете започват другия месец, в сградата на гимназията щели да се провеждат. За цени забравих да питам-ще кажа на детето да пита.  

# 403
  • Варна
Hm... аз други работи чух на нашата родителска среща. Първо чух само за немски, преположих, че английски не се спомена защото е излишно към момента. За руски и китайски не знам. Курсовете са  на модули, по 60 часа/два, евентуално три модула/. Занятията не са в гимназията а във 2ри корпус на ВИНСа, преподаватели настоящи и бивши такива от гимназията. Провеждат се в събота, по 6 часа съответно. Цена  5лв на час. Не разбрах под 'час' учебен или астрономичен имат предвид, предполагам учебен.
Струват ми се скъпи тези курсове, не знам. На тях ще учат нещата изучавани в часовете до момента. Т.е. няма да изпреварват материала в училище. Аз не съм склонна да ги посещава, смятам, че с достатъчно усилия от страна на детето езика ще бъде усвоен в часовете в училище.
За сега Сиси не знае някой от класа и дали ще ги посещава.

# 404
  • Варна
Доколкото знам за тези курсове преди - по немски в 8 клас наваксват с материала, а в 9-ти клас ги подготвят за изпита за лайстунг. Дъщеря ми не е ходила на курс по НЕ, а само на подготовки за олимпиади. Ходи обаче на курс по АЕ - нива В2 и С1 за подготовка за CAE. Доволна съм, цената беше 300 лв на срок, което беше 2 пъти по-евтино от Британика по него време.
Flash, и аз мисля, че няма смисъл от курс, ако детето учи упорито. В крайна сметка на колкото и курсове да ходи, не седне ли да учи сам човек няма да го научи този език.

Общи условия

Активация на акаунт