ОСМИ КЛАС - тема 71

• 48 589
  • 735
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
Нашите миналата година в училище не ползваха учебник. Носеха сборника. Задачите от учебника бяха за домашна, за загрявка преди тези от сборника.  Simple Smile
По химия също не работеха по учебника. Госпожата си разработваше сама уроците, за да научат нещо.

Всичко си зависи от учителя. Дори и в едно и също училище изискванията към класовете са различни.  Simple Smile

# 376
Нашите миналата година в училище не ползваха учебник. Носеха сборника. Задачите от учебника бяха за домашна, за загрявка преди тези от сборника.  Simple Smile
По химия също не работеха по учебника. Госпожата си разработваше сама уроците, за да научат нещо.

Всичко си зависи от учителя. Дори и в едно и също училище изискванията към класовете са различни.  Simple Smile

Учителят може да преподаде урока с много подходящи и разбираеми примери. Някои деца по плановете от тетрадката научват повече, отколкото от уроците в учебника.

# 377
Аз като ви чета и направо се депресирам..Wink)

EXQUISITE, от какво се депресираш? Не всички тук имаме идеални деца. Моето се справи горе-долу с мнoго зор от моя страна. Не е от тези, които постоянно четат.  Еnergy saving  е. Старае се, само когато според него има смисъл. Иначе не си хаби силите.  Учебникът по история за 7 клас го отказа да чете по този предмет. Не мисля, че кой знае какво е загубил обаче. Учителката имаше дефект говора и децата трудно я разбираха. А от учебника не се и стараеха да разберат нещо...

# 378
  • нейде там, където ....
На нашите входното по английски даже вече е върнато.
Тя се е справила блестящо, но не знае какво е общото ниво и откъде ще я подкарват.

Входното е било 41 въпроса и писане на есе за старото училище.
Ако директорката на 73-то и прочете творението, ще си посипе пепел по главата...

Поздравления! Нашият не е доволен от резултата си (имал цели 2 грешки  Laughing). Иначе му стигнало времето да пише и за двете си предишни училища.

# 379
Да докладвам резултата от консултациите- баща ми ще почва лъчетерапия, дано и тоя път отговори толкова добре, както миналия Praynig
През изминалата седмица не съм била адекватна на учебните занимания, ставаше дума за някакво входящо по БЕЛ, което било само диктовка. Писали са нещо по английски, но нямам повече информация, днес вероятно ще го връщат.

# 380

EXQUISITE, от какво се депресираш? Не всички тук имаме идеални деца. Моето се справи горе-долу с мнoго зор от моя страна. Не е от тези, които постоянно четат.  Еnergy saving  е. Старае се, само когато според него има смисъл. Иначе не си хаби силите.  Учебникът по история за 7 клас го отказа да чете по този предмет. Не мисля, че кой знае какво е загубил обаче. Учителката имаше дефект говора и децата трудно я разбираха. А от учебника не се и стараеха да разберат нещо...

Мен ако питаш ,  това въобще не е учебник, а справочник за факти, личности и събития. Генерално сбъркан. Ама кой ме пита !

# 381
Мен ако питаш ,  това въобще не е учебник, а справочник за факти, личности и събития. Генерално сбъркан. Ама кой ме пита !

Абсолютно съм съгласна. Нас никой не ни пита. Ако бях са нагласите отпреди 10 г. ,когато големият син беше в 7 клас, щях да съм недоволна от 4 по история. Сега обаче нямам нищо против 4-ката на бившия седмокласник(вече осмокласник). Добре си пести силите детето. Нямам нищо против предмета история, просто материята се преподава по неподходящ начин. Не искам да съм груба и да се изразявам по- нецензурно...

# 382
  • На черешата
 Moето дете обича историята, но имаха невероятен учител. Стараеше се да преподава интересно, с много странична литература. Самият той им беше казал, че историята в 7 клас е скучна, но ще се постарае да запази интереса им, и успя. Виж по биология беше драма - дъщеря ми мрази този предмет., фактор учител.  Confused

# 383
Moето дете обича историята, но имаха невероятен учител. Стараеше се да преподава интересно, с много странична литература. Самият той им беше казал, че историята в 7 клас е скучна, но ще се постарае да запази интереса им, и успя. Виж по биология беше драма - дъщеря ми мрази този предмет., фактор учител.  Confused

Явно факторът "учител" е изключително важен за всеки предмет. Просто учителят може провокира както интерес, така и омраза.

# 384

EXQUISITE, от какво се депресираш? Не всички тук имаме идеални деца. Моето се справи горе-долу с мнoго зор от моя страна. Не е от тези, които постоянно четат.  Еnergy saving  е. Старае се, само когато според него има смисъл. Иначе не си хаби силите.  Учебникът по история за 7 клас го отказа да чете по този предмет. Не мисля, че кой знае какво е загубил обаче. Учителката имаше дефект говора и децата трудно я разбираха. А от учебника не се и стараеха да разберат нещо...

Имах предвид, от това колко сте в "час" с програми, предмети, уч. материал и тн. на детето.
Моят съм го оставила напълно самостоятелен, ако има въпроси - пита. Аз се старая само да ми разказва какво става и какъв ден е имал.
Знам, че утре има входни нива, май по бг беше..
А днес поръчахме онлайн учебниците по БГ и Мат.

# 385
  • София
Как така скучна, бе хора Simple Smile ? След 6 години повтаряне на една и съща българска история, мисля, че миналата година трябва да им е било много интересно на децата. Какво по-интересно има за тях от древната история?
Какво ли ще учат тази година по този предмет newsm78 Дано само не е пак нашата история.

# 386
  • На черешата
 Чела ли си учебника!? Доста суховато, а може да бъде много интересно, ако някой го напише както трябва. Господинът по история им разказваше истории свързани с всяко събитие и личност, показваше филми. Факт е, че дъщеря ми в 6 и 7 клас ходеше на СИП история, защото той разказвал много увлекателно. А географията, която би трябвало да е интересна, казаваше, че е тъпа. Зубреше за климат, почви и т.н без грам интерес да погледне на глобуса къде е тази страна.  ooooh! По биология пък не можех да я накарам да седне, според нея това бил най-досадния предмет на света и не искала нищо общо да има с него.  Whistling

# 387
  • София
Разбира се, че не съм го чела. Предишните години учебниците по история по-различни ли са били?

# 388
  • София
В момента първа страница не може да се редактира от мен, може от модератор. Ако искате пращайте ми на лични къде учат децата ви и ще измислим нещо.
В по-старите теми имаше списък на децата. Може да се използва, като се допълнят новите данни.

# 389
  • софия
Здравейте,ние сме в голяма дилема.В езикова паралелка е,с интензивно изучаване на езика,има ли смисъл да продължава с уроците в Британика?Дали ще е загуба на време и на пари?И да не се обърка детето повече?Тези от вас,чиито деца са в езикови гимназии,как процедирате?

Общи условия

Активация на акаунт