ОСМИ КЛАС - тема 71

• 48 550
  • 735
  •   1
Отговори
# 480
Някой да ми препоръча, формат и издателство на речник по немски език.
Има толкова много в Ориндж-а, че не успях да избера, искам да е удобен за дъщеря ми, нито да е огромен и тежък, нито дребен Simple Smile

Много е важно да си намери детето най-лесния начин до запомнянето на думите, моето май още не го е намерило Simple Smile

# 481
  • Пловдив
Да препоръчате речник по ФЕ с около 20 000 думи?
На РС посочиха само това изискване.
Сигурно няма значение  Simple Smile ама да попитам все пак.

Има хубави речници на изд. Колибри, двупосочен.
http://www.colibri.bg/knigi/970/frensko-bylgarski-bylgarsko-frenski-rechnik
този е по-малък
http://www.colibri.bg/knigi/964/frensko-bylgarski-bylgarsko-frenski-rechnik

от Колибри може да вземеш и това
http://www.colibri.bg/knigi/1017/sprezhenie-na-frenskite-glagoli
ще му върши чудесна работа, като задълбаят в неправилните глаголи, времената и наклоненията.

♥ HAPPY ♥, големи образи са в началото, докато си пречупят езика от английски на френски. А като се има предвид, че по проучвания между 60 и 70 % от думите в английски са влезнали от френски, би трябвало да няма особен проблем с писането, поне в началото, виж произношението е друга работа.

А за бъдещите франкофони - Във френския език всяко правило има изключения.  Peace

# 482
  • София
Моят пише само тези думи ,които го затрудняват. Иначе ги помни, като прави някакви асоциации, но понякога забравя с какво ги е асоциирал hahaha
Най-лесно се помнят, според мен, когато са свързани с някакъв конкретен текст, пример и изобщо нещо с което да свържеш думата, а не просто някаква дума хвърлена в пространството Peace

# 483
  • Варна

И моят го помръзва, но не бих могла да го накарам да напише 50 Х 20 думи.  По принцип съм от властните майки, които обичат да контролират всичко. Но мисля, че е време в 8 клас да не се контролират толкова изкъсо. Не мога да стоя до главата му като в 1-ви клас. Намрази ме вече заради това повтаряне : Научи ли, написа ли домашното?- Дразни се ,че искам да знам  всичко, което се случва. Но аз не знам къде да поставя границата. Не мога и да го ставя да прави каквото си иска. Не е лесно...

И аз се категоризирам в тази група. Embarassed
Мисля си,че е крайно време да отбия младежа, време е да се справя сам. Няма да е лесно, ама е наложително при нас. Crossing Arms

# 484
При нас г-жата няма никакви претенции как да се учат думите - дали да се пишат,  дали да се прехвърлят от джоб в джоб. Всъщност иска само думите да се знаят. Вървят доста бързо, но май почти всички са учили езика и не им е трудно. За деца обаче, които не са учили езика тази година ще им е трудна, все пак трябва да покрият В1 в края й, а сега се тръгва от А, Б.

# 485
И аз се категоризирам в тази група. Embarassed
Мисля си,че е крайно време да отбия младежа, време е да се справя сам. Няма да е лесно, ама е наложително при нас. Crossing Arms

Дали само  майките с момчета сме такива, julisa? Аз имам 2-ма.  Като гледам познатите с момичетата, като че ли не са такива властни. Дали там бащите дърпат конците? Споделете, моля! Свобода трябва да има, но докъде?

# 486
  • София
Привет! Моя младеж като гледам още не иска да "влезе в час". Пише набързо домашните и излиза.  ooooh! Вчера ми каза, че на входното по математика има 3 и по английски било доста гадно та... Аз съм го оставила тази година и не повтарям постоянно написа ли, научи ли, но като гледам резултата май пак трябва да възстановя мрънкането smile3512

# 487
  • София
... големи образи са в началото, докато си пречупят езика от английски на френски....
А и обратното е голям цирк. Сега се бърка отвреме-навреме, но в шести клас, когато започна да учи английски беше ooooh!  Слушам внимателно текста, който ми чете и нито една дума не разпознавам.  Joy

# 488
  • Пловдив
Не съм властна ли? Щом, когато й звънна на телефона, й изписва Гризли, прави сметка за какво иде реч. Но е самостоятелна. Има свобода в определени рамки. Ще й се понякога да "скъса" синджира, но още й е раничко. При нас няма татко, който да дърпа конците, аз коля и беся.
Майките на приятелките й също не са от най-меките. Държат здраво. И намирам, че е в компания на добре възпитани и стегнати момичета с амбиции и без лиготии. Жалко, че вече са в различни училища. Но се надявам да продължат да поддържат връзка. Peace  

Спунк, наскоро във фейса попаднах на една карикатура, на която пишеше: По-лесно е да научиш френски, отколкото да се опитваш да разбереш английския на французин.

Приятелката ми в Париж е потресена от учителката по английски на сина си в училище - the house се произнася така - з ус  ooooh! Щом като във френски няма звук Х, пък що да не си го спестят и на английски.  Joy

# 489
Не съм властна ли? Щом, когато й звънна на телефона, й изписва Гризли, прави сметка за какво иде реч. Но е самостоятелна. Има свобода в определени рамки. Ще й се понякога да "скъса" синджира, но още й е раничко. При нас няма татко, който да дърпа конците, аз коля и беся.
Майките на приятелките й също не са от най-меките. Държат здраво. И намирам, че е в компания на добре възпитани и стегнати момичета с амбиции и без лиготии. Жалко, че вече са в различни училища. Но се надявам да продължат да поддържат връзка. Peace 

А моите момчета  са ме записали като Мениджъра. И така ми и отговарят като звънкам: "Здрасти, Мениджър!". Татко имат , но той си знае, че имат мениждър и се включва само в краен случай.

# 490
  • София
dundi73,  Joy  Ти си гризли, а на мен вчера ми казаха: "За Хелоуин мисля да се маскирам на теб."

Намерих го  Twisted Evil
Скрит текст:

# 491
О, аз съм работила с французин, с който "комуникирахме" на английски...ами наистина е ужас... Laughing
Обикновено гледах да е писмено Simple Smile

# 492
  • Пловдив
Оооо, само синчето го раздава непукист, значи!?
Въобще не се е трогнал, че започва нов за него език. Той просто е над нещата. Не ходи, а лети.

Не го следя учи или не от пети клас. Каквото е постигнал  newsm78 го е направил сам. Винаги може и по-добре, но като си познавам детето, предпочитам да не го форсирам, че току изключи предпазителя. Той е от тези, които не обичат да прегряват. Автоматично се рестартира, както вече бяхте писали.
Още няма оценки, което започна да ме притеснява. Предпочитам да се опари в самото начало и да си седне на трибуквието.

Охлювче, и аз загледах този речник на издателство Колибри. Не е лош. По натам и един картинен ще му взема, ако прояви желание ( съмнявам се, но...).

Уверенията за карти за ГТ, които снощи погледнах са закупени от училището и са за ВУЗ  ooooh!. Луда работа.

# 493
  • Варна
Дали само  майките с момчета сме такива, julisa? Аз имам 2-ма.  Като гледам познатите с момичетата, като че ли не са такива властни. Дали там бащите дърпат конците? Споделете, моля! Свобода трябва да има, но докъде?

Ами аз имам и малка фръцла. Там по друг начин вървят нещата, в пъти е по-самостоятелна от брат си. Знае какво иска и си го отстоява и постига в повечето случаи.  Mr. Green
При нас тати е за забавление, аз съм звярът у дома. Whistling

# 494
dundi73, много благодаря. В събота търсеше неправилните глаголи.

Аз установявам, че много успешно ме игнорира, нямам достъп до телефона и таблета, като му се обадя приключва разговора бързо, бързо като го разпитвам за училище, му вадя думите с ченгел.
Иска да се откъсне от мен, ама няма да му е лесно  Joy

Съжалявал брат си, защото сега съм била подхванала него  Joy

То и при нас тати е за забавление, да не ви обяснявам как ме одумват тримата и ми се присмиват.
Големият ми каза, че когато имал дете щял да си помисли дали ще ми го дава да го гледам  Joy
Казах му, че аз и не искам, е ако е момиче може и да се замисля  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт