ОСМИ КЛАС - тема 71

• 48 391
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Не сме купили още речници. Но най-вероятно ще е този на Лонгман:"Dictionary of Conterporary English".
Него ни препоръчаха на родителската среща. Не е задължителен, по желание.
От мое време имаме и ние някакви тухли.  Grinning

Стейси този го имаме у дома, но и на мен ми се струва рано на този етап за него.
Иначе се намират от тухлите българо-английски двутомен, англо-руски доста добри/но няма да му свържат работа и още един двутомен англо-български на ЕМАС/ последният е най-нов - от има няма 5 години/

За тълковен - имаме и една стара тухла ,,Oxford advanced learner's dictionary'' от далечната 1989. Mr. Green

Сега го попитах - не са им казали,че трябва да носят речници в училище. ТА на този етап ще се въдържа от вземане на нещо ново, ако се наложи нещо конкретно - тогава.

# 541
  • на майната си
При нас мина входно ниво по БЕЛ - още не е споделила резултат. Днес по МАТ - взела им листовете по-рано, не успяла да си пренесе отговорите, а г-жата щяла само това да гледа - сиреч да се подготвя за недобър старт Simple Smile. Аз съм се подготвила, все пак цяло лято една задача не реши и сега не я виждам да преговаря.
По френски учи, но за жалост грам контрол не мога да упражня по този език. Надявам се да се справи. На първото контролни 4-ка имала.
Речници не съм купувала, записах си на Dundi препоръките.
Мисля, че все още не осъзнава, че не става по-лесно, а напротив. Скоро би трябвало да има РС, предполагам тогава ще разбера как са реални нещата.

# 542
  • Варна
Някой от Първа гимназия ще си прати ли детето на екскурзията в Румъния в края на месеца?
Доколкото разбрах на 8.10 ще има родителска среща заради екскурзията.

Моята иска да отиде.
Трябва да изберем мобилен план (Мтел), за да има мобилен интернет там и да я чуваме. Някой доволен от някой тарифен план?
Досега девойката беше на ваучер.

# 543
  • Пловдив
 Стейси Грей, просто й включи роуминг. Излиза по-изгодно. Ако ти й звъниш на нейна сметка се трупат по 12 ст. на мин., ако не се лъжа. Роуминг може и на предплатена карта.  Peace

А пък на екскурзията мобилен интернет не й е нужен. Ако ще спят в хотел, там вероятно ще има интернет. Роумингът за обаждания е достатъчен.

Мтел -ският нет в чужбина, поне според мен, идва доста скъпичко. /Щом и моят шеф не го ползва, а предпочита да звъни/

# 544
Трябва да изберем мобилен план (Мтел), за да има мобилен интернет там и да я чуваме. Някой доволен от някой тарифен план?

Аз щях да ти кажа същото като  dundi73. Гласовите услуги в рамките на ЕС не са скъпи. Пък и вие няма да си говорите един час. Но пък се учудвам, че все още има деца, които са на предплатени карти. Моите отдавна са на тарифни планове, че и с претенции  за мобилните данни за скорост и  МВ. Мислех, че всички деца са така. Аз явно съм много ларж. В семейството ми аз съм най-ниска тарифа. На другите все не им стигат мегабайтите...с тия смартфони е така явно.

# 545
Някой от Първа гимназия ще си прати ли детето на екскурзията в Румъния в края на месеца?
Доколкото разбрах на 8.10 ще има родителска среща заради екскурзията.

Моята иска да отиде.

Преди 3 месеца и аз ѝ смених примата на тарифен план. Заради смартфона, който получи, реших, че трябва да направя тази промяна. Срещу 16.00лв, получава 600мин към всички и 1000МВ интернет. Това ни беше препоръчано от служителката, като се включваше някаква отстъпка за лоялност. Т.е. 16.00лв. с отстъпката. За мен беше приемливо, та така. " Трансфер" , някакъв е планът.   Ако имаш късмет да попаднеш на читав служител, може много изгодни условия да ви предложат. Peace

Моята утре заминава за Пампорово. Голямо вълнение, но това време ме тревожи. Дано не се разболее... Confused

# 546
  • Варна
Благодаря за съветите!  Hug
Идеално ще бъде щом може на предплатена карта и роуминг.
За ваучъра-идеално ѝ е така. Всички говорим с нея безплатно, интернет на улицата не ѝ е притрябвал засега. Тя така и така още щом се прибере и влиза в нета да си провери нейните сайтове.  Mr. Green
В момента мобилен интернет би могла да ползва само по пътя за училище, в автобуса. В училище телефоните ги изключват.
Предлагала съм ѝ да сменим на някаква тарифа-засега не е искала, но сега подскочи-заради екскурзията.  Grinning
Като се наспи, ще ѝ кажа, че може да остане с ваучер.
Лошото на предплатените е, че имаше някакъв срок, в който трябва да презаредиш, дори и нищо да не си изхарчил.

Да не забравя да похваля детето-на входното по математика донесе 5,50.

# 547
  • Пловдив
Стейси Грей, интеренет има в роуминг и на прима. Цена 50 ст на МВ, така пише на сайта. Пускането и спирането на роуминга става с обаждане на оператор, даже няма нужда да ходиш до офис. Аз така съм пускала роуминг на дзвера, когато пътуваше до Турция и до Босна. И понеже не са в ЕС ми предлагаха различни планови, без да се плаща такса.  Peace

Браво на девойката. Входното на нашите е от две чести - тест днес, 4 задачи за разписване - утре.

Скрит текст:
Ние у нас сме с едни служебни планове, девойката, и аз де, отскоро е с 1000 мин. към всички + 4000МВ интернет за малко пари, но смартфонът й периодично се прецаква, та ще мисля по въпроса за смяна. В училище имат интернет, по история ще ряботят в гугъл класрум, но тогава ще си носи таблета, ако успеем да го настроим. Ако ние не успеем, се надявам в училище да й помогнат.   

# 548
Моята засега има четири шестици, дано така продължи. Вчера отидох в стаята й да прегледам какво учат и пишат - е няма такова мрънкане! Какво ми ровиш, за какво сега гледаш, ще ми разбъркаш нещата... Не е свикнала някой да й се бърка, сама си учи от години. Учудих се, че нямат история, география, физика, химия - вашите ще ги учат ли тези предмети тази година?

# 549
  • Пловдив
LUСY учат се само в професионалните паралелки. Там часовете по език са по-малко. И основно образование се взима след завършен 8 клас.

Другите ще учат тези предмети догодина, в 9 клас, по учебниците за 8 клас. Абе пълна какофония.
Не знам в АК как е, но явно и там първата година е езикова, а общообразователните се учат отново в 9 клас.

# 550
При нас е драма, не бил покрил норматива по физическо.
Притеснен е много.
Аз не съм учудена обаче ми стана жал, не ми се иска да го освобождавам, въпреки че има основателна причина.

# 551
  • Варна
Стейси,моята ще ходи на екскурзията. В Румъния не е била/то и аз/ та няма да пропусне.Simple Smile

От 2 седмици  и моята е на тарифен план с интернет, досега беше с прима. Взех и номер към групата в службата, та не мога да препоръчам план.

# 552
  • Варна
Моят не знам дали ще тръгне на екскурзия, зависи от това дали ще ходи по-голямата част от класа. На родителската класната им беше доста скептична, според нея на този етап това било излишно - трябвало да си учат и това е. Mr. Green
Както си прецени сам. Иначе що се отнася до ходене е пообиколил доста по света и у нас, ама друго си е със себеподобна компания все пак, а не с нас. Laughing

Последна редакция: чт, 01 окт 2015, 19:29 от julisa

# 553
  • Пловдив
При нас е драма, не бил покрил норматива по физическо.
Притеснен е много.
Аз не съм учудена обаче ми стана жал, не ми се иска да го освобождавам, въпреки че има основателна причина.

Непокриването на норматива значи ли непременно ниска оценка? Не би трябвало да е така  newsm78. От тук насетне все по -малко деца ще се справят с изискванията, най вече защото нито им се тича, нито им се скача. Безсмислени са ми тези нормативи, особено за училища извън спортните. Не съм питала моя как се справя, но знам, че не обича много много да мърда, когато не е в настроение за това. Да не говорим, че часовете по ФВС до 7-ми клас му бяха най-противните  #Crazy, а няма кой знай каква причина за това, освен безграничен мързел.
Очаквам резултати от тест по език,от  входно по БЕЛ, по информатика малко се е олял (простено му е, като се има предвид, че миналата година никой нищо не им е преподавал, а караха на самоподготовка вкъщи).

# 554
  • Варна
julisa, нашата класна пък обратното, каза, че били полезни за децата /и за нея/ тези 3 дена на екскурзията. Да се видят и опознаят в неформална обстановка.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт