ОСМИ КЛАС - тема 71

• 48 375
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
охлювчето, и моята девойка ми каза за Церн. Уф, малко много ми идват парите. Ако имат и турне от хора, съвсем няма да мога да се справя. Щеше ми се да видя повече информация, но черно на бяло нищо не е донесла. В понеделник трябвало да кажат, понеже местата били ограничени. А за догодина не било сигурно дали ще има такова пътуване.  Confused
Аз тази година бях планувала евентуално да я пусна през пролетната ваканция на екскурзия до Англия с децата от ЕГ-Пловдив, но само ако братовчед ми води група. Той води 8 клас и всяка година ходят, само тази не знам защо той поне не води ученици.

Аз пък не съм прочела някой да е казал в темата, че иска часовете по физическо да отпаднат. По-скоро такова мнение се изрази по отношение на нормативите. И, принципно, е добре по тези предмети като физическо, музика и изобр. изкуство оценки да няма. Или, ако има, те да не влизат в средния успех от дипломата.

♥ HAPPY ♥, това къде?

# 646
В хора са им казали,  пак някакви приумици на МОН

# 647
dundi73, моя донесе програма:
1 ден нощувка в Нишка баня
2 ден нощувка Любляна
3 ден Хамзе, дворец, остров
4 ден Пътят на романтиката - Бодензее, замъци
5 ден Островът на цветята и пеперудите - Констанц и Майнау
6 ден Церн
7 ден Церн
8 ден обратно към Загреб
9 ден на път за дома
8 нощувки със закуски
Аз не мога да преценя колко ще са допълнителните разходи за билети и храна, но тази сутрин каза, че не иска нов компютър /бяхме обещали/ нито да му ремонтираме счупеното стъкло на телефона, да сме запазили парите за екскурзията.За него Церн е нещо велико, нямам сърце да му откажа.
Ако не се справи с оценките няма да му се случи, за това сме категорични.

# 648
  • Варна
Някой от Първа гимназия ще си прати ли детето на екскурзията в Румъния в края на месеца?
Доколкото разбрах на 8.10 ще има родителска среща заради екскурзията.

Моята иска да отиде.
Трябва да изберем мобилен план (Мтел), за да има мобилен интернет там и да я чуваме. Някой доволен от някой тарифен план?
Досега девойката беше на ваучер.
Ще го пращаме, Иска да отиде. Поне засега това е решението.

# 649
  • нейде там, където ....
dundi73, моя донесе програма:
1 ден нощувка в Нишка баня
2 ден нощувка Любляна
3 ден Хамзе, дворец, остров
4 ден Пътят на романтиката - Бодензее, замъци
5 ден Островът на цветята и пеперудите - Констанц и Майнау
6 ден Церн
7 ден Церн
8 ден обратно към Загреб
9 ден на път за дома
8 нощувки със закуски
Аз не мога да преценя колко ще са допълнителните разходи за билети и храна, но тази сутрин каза, че не иска нов компютър /бяхме обещали/ нито да му ремонтираме счупеното стъкло на телефона, да сме запазили парите за екскурзията.За него Церн е нещо велико, нямам сърце да му откажа.
Ако не се справи с оценките няма да му се случи, за това сме категорични.

Искам и аз такава екскурзия. Колко струва?

# 650
# 651
  • Варна
Тишина в темата.Simple Smile
Моето дете учи от сутринта, мнооого домашно имат, изброи ми нещата макар и да не ги запомних. Отказа ми една разходка до МОЛ-а, трябва да и купувам нещо ама не пожала, нямала време. После се посдърпахме, защото и за лекар нямала време, трябва на дерматолог да я заведа, открих, че има малка екзема отзад на тила, в основата на косата. Sad Ще я замъкна де, ама все насила става. Излиза от стаята си само за да яде и до банята. Скучно ми е така. Crossing Arms

# 652
  • Ланкър, планините Овнерог
Брех, какви деца имало.
МоЙто мрънка от домашните.... по рисуване. Не математика, не език, а рисуване  ooooh! То, че не е лесно и отнема доста време, така е, ама все пак.

# 653
  • Варна
Aз наредих да започва сборника по математика. Коренуването.
Много е щастлива, като се справи по математика, но някой(аз), трябва да подудне малко.  Simple Smile
Засега всичко друго е наред. Ох, забравих нормативите по физическо другата седмица. Дано не откаже да скочи от място, пък нека да е две.  Confused
Ходихме до офис на мтел и ми казаха, че всяка прима карта имала включен роуминг.

Утре имаме час при личния лекар за здравна карта за училище. Иска ми се и за предсточщата екскурзия в чужбина да даде бележка и предполагам няма разлика за лагер/екскурзия у нас или в чужбина. Или има разлика в документа?
Аз се сетих преди малко и за здравна карта за ЕС. Или на децата здравеопазването в чужбина е регламентирано без такава карта?
Дунди?!

# 654
  • нейде там, където ....
охлювчетоо, благодаря.  Исках да се ориентирам в цените на подобни мероприятия, та да съм подготвена от по-рано. Едва ли ще ни се размине до 12-ти клас.

При нас или няма домашни или ги приключва много бързо. Днес беше хванал последния учебник от школата по английски и се ядосваше, че в училище не са поне на това ниво. В знак на протест дори направи няколко упражнения, а аз не го разубеждавах. Laughing

Започна да си издирва и какви състезания ще има тази година. Какво интересно, освен математика, може да имат?

# 655
  • София
Аз се сетих преди малко и за здравна карта за ЕС. Или на децата здравеопазването в чужбина е регламентирано без такава карта?
Дунди?!
Издава се карта ЕЗОК,документите за нея се подават в банка ДСК. Отнема 15 дни.

# 656
  • Варна
Стейси, те ще им направят застраховки за по 5 лева. Иначе Сиси има такава карта и още е валидна, на децата са за доста години/май 5/ докато за възрастни е за една само.
Аз още не знам за екскурзията какво трябва, засега имам само една брошура.

# 657
  • Варна
Стейси, те ще им направят застраховки за по 5 лева. Иначе Сиси има такава карта и още е валидна, на децата са за доста години/май 5/ докато за възрастни е за една само.
Аз още не знам за екскурзията какво трябва, засега имам само една брошура.
Флаш, и аз само брошура имам, но на 8.10 ще разберем повече, на родителската среща.
Засега знам, че нашата класна няма да ходи на екскурзията и желаещите деца от нашия клас трябва да се обърнат към други учителки за записване.

# 658
  • София
Аз предпочитам здравна застраховка пред здравна карта. Цените на застраховките са смешни, а ако се наложи ползване на медицинска помощ със здравна карта, трябва да се намери заведение, което работи с местната здравна каса, има потребителски такси.

# 659
Минаха входните нива, по математика е с 6 , по БЕЛ не са го върнали още.Започнаха  по два пъти в седмицата  диктовки и контролни по немски.За сега е с пълно 6 , много ме радва, че учи с желание.Даже и се вижда много айляшка тази година, без разказвателните предмети. Пролетната ваканция е екскурзията до Виена  - 1125  лв. без обяд и вечеря и без включени такси за разни забележителности. Много ни се видя , но обещахме, че ще върви.Утре има входно по музика , физическо играят на една кална поляна и не е много доволна , но ...

Общи условия

Активация на акаунт