МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 60-та ТЕМА

• 85 476
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
Скрит текст:
здравейте,
бихте ли ми препоръчали хлебопекарна 200 250 лв Simple Smile насочели сме се към тефал но на място видях че е с една бъркалка и се отказахме.Сега сме в затънтена улица каква да си купим.
благодаря предварително

Аз лично предпочитам Мулинекс с една бъркалка, отколкото куча марка с две.
Първият ми Мулинекс беше с една бъркалка. Нямам никакво оплакване.
Смених я заради капацитета. Трябваше ми 1,5 кг.

Аз пък точно обратното. Бих си купила куча марка с 2 бъркалки, отколкото Мулинекс с 1. Вкъщи ни трябва голям хляб и всекидневно пускане по 2 пъти не е вариант. И с кое името и марката ще допринесе за по-хубав хляб  Rolling Eyes newsm78!?! С нищо... като си нацелиш рецептата с вкуса, всяка машина ще се справи /стига да не се разваля, де/

Сестра ми сега си взеха Тефал с 2 бъркалки /около 400лв./ по ЧП и я платиха около 300лв. Честно казано, постоянно им говорех да не дават толкова пари, но те си държат на марките. Парите са си техни и щом така са решили.  Peace

# 346
  • София
И с кое името и марката ще допринесе за по-хубав хляб  Rolling Eyes newsm78!?!

С което всички маркови уреди са по-добри от немарковите.
По-високо качество на произведения уред и съответно на произведения продукт - в случая на месене, втасване и печене.

# 347
  • София
здравейте,
бихте ли ми препоръчали хлебопекарна 200 250 лв Simple Smile насочели сме се към тефал но на място видях че е с една бъркалка и се отказахме.Сега сме в затънтена улица каква да си купим.
благодаря предварително

Аз предлагам да разгледате Горение ВМ 1400Е. Преди да премина на месене с миксер и печене във фурната, бях решил, че това ще е следващата ми машинка. Освен това се предлага с две казанчета - за две малки хлебчета или един голям хляб.

# 348
Здравейте,
Някой беше писал, че си е сменил ваничката на хлебопекарна Силвър Крест от Лидл. Бихте ли ми казали къде мога да поръчам такава ваничка и бъркалки?
Благодаря предварително. Simple Smile

Последна редакция: нд, 20 дек 2015, 22:53 от tn_3881

# 349
  • Варна - Черна гора
Здравейте,
Някой беше писал, че си е сменил казанчето на хлебопекарна Силвър Крест от Лидл. Бихте ли ми казали къде мога да поръчам такова казанче и бъркалки?
Благодаря предварително. Simple Smile
В книжката на хлебопекарната би трябвало да пише. Аз съм купувала от Бушона ЕООД http://www.bushona.com/lp/remont-na-parkside-silver-crest/

# 350
  • Варна - Черна гора
Тази сутрин в Лидл Варна на бул.Вл.Варненчик имаше хлебопекарни - 3 бр. намалени на 79 лв., ако някой иска да си купи  Peace...

# 351
Тази сутрин в Лидл Варна на бул.Вл.Варненчик имаше хлебопекарни - 3 бр. намалени на 79 лв., ако някой иска да си купи  Peace...
Дали има още налични???

# 352
  • на кой му пука, майна
И с кое името и марката ще допринесе за по-хубав хляб  Rolling Eyes newsm78!?!

С което всички маркови уреди са по-добри от немарковите.
По-високо качество на произведения уред и съответно на произведения продукт - в случая на месене, втасване и печене.

И не само...
Аз имам марка Финлукс, прави безупречен хляб, но на казанчето покритието започна да се бели след 3 месеца употреба. Бъркалките изкачат при малко по-лепкаво тесто...
Явно не са успели да копират Горението както трябва !
Та следващата ще е Панасоник, много я харесвам. Смятам, че за уред, който се ползва всеки ден си заслужава да се дадат малко повече пари.../де да мислех така преди да купя тоя боклук Финлукс /

# 353
Е, хайде сега. Пък моята е Силвъркрест. Сега ползвам 2ро казанче, откакто съм я купила - от Януари 2015 смених първото. Значи ще стане година, откакто ползвам това, нито се бели, нито изскача... Е, скоро вече ще трябва да го сменя, защото едната ос започна да се върти малко по-трудно.
Та, според мен не е до марката.

# 354
  • София
Е, хайде сега. Пък моята е Силвъркрест. Сега ползвам 2ро казанче, откакто съм я купила - от Януари 2015 смених първото. Значи ще стане година, откакто ползвам това, нито се бели, нито изскача... Е, скоро вече ще трябва да го сменя, защото едната ос започна да се върти малко по-трудно.

А до какво е?
С втора Мулинекс съм. Първата за две години й взех живота от месене. Нито се лющеше, нито казанче се проби, нито перки изскачаха.
Както я купих, така я продадох.
А е имало дни, в които по 4-5 пъти е месила едно след друго.

# 355
С техниката си е преди всичко до късмет и после до екплоатация и правилно обгрижване. Не искам да споря, това е моето мнение. Пък нека всеки прецени дали да си купи по-скъпо или по-евтино.

# 356
  • на кой му пука, майна

Е, след всичко изброено май-стигаме до извод, че евтиното е некачествено и излиза скъпо. Пък да не говорим за главоболията да търсиш сервизи и резервни части по два пъти в годината  Rolling Eyes

С техниката си е преди всичко до късмет и после до екплоатация и правилно обгрижване. Не искам да споря, това е моето мнение. Пък нека всеки прецени дали да си купи по-скъпо или по-евтино.

А ти твоята правилно ли я експлоатираш и обгрижваш, че си сменила вече казанчето и сама казваш, че ще сменяш с трето ?

# 357
За моята марка главоболия да търсиш сервизи, поне засега няма. Има си легален и откриваем такъв с постоянно заредени резервни части, поне засега. Grinning А не както тук редовно се оплакват в темата, че някои марки остават неизползваеми, заради липсата на сервизи и части.
Никога досега не съм се оплаквала от недоопечена горна кора на хляба, както някои собственици на Мулинекс.
Сестра ми като идваха на гости у нас, много харесваха и все още много харесват нашия хляб и заради това и те си взеха пекарна - Тефал с 2 бъркалки от 400 лв. на 300 лв. на сегашния ЧП. Ами не са доволни, че много им припича хляба и на най-слабата степен. Та, ето че и за тях моята наполовина по-евтина машина, прави по-хубав хляб.... Казвах им аз, ама.... Grinning
За първото ми казанче оказа роля късметът /партидата се оказа дефектна и много се оплакаха/ и неправилното ми експлоатиране /докато се науча правилно да вадя казанчето, правех някакви странни извъртания и бях поизкривила отдолу захватките/. Simple Smile
А това ми казанче си работи много добре вече година, нямам никакви забележки, но ми се струва, че едната му ос се върти малко по-трудно като го мия и ако затегне повече, сигурно ще трябва да го сменя. Но засега все още се държи перфектно.
И забравих да напиша, че пекарната я ползвам всекидневно.

Последна редакция: пт, 25 дек 2015, 02:06 от 6tastliva

# 358
  • София
Скрит текст:

Е, след всичко изброено май-стигаме до извод, че евтиното е некачествено и излиза скъпо. Пък да не говорим за главоболията да търсиш сервизи и резервни части по два пъти в годината  Rolling Eyes

Скрит текст:

А ти твоята правилно ли я експлоатираш и обгрижваш, че си сменила вече казанчето и сама казваш, че ще сменяш с трето ?
+100

# 359
  • София

А до какво е?
С втора Мулинекс съм. Първата за две години й взех живота от месене. Нито се лющеше, нито казанче се проби, нито перки изскачаха.
Както я купих, така я продадох.
А е имало дни, в които по 4-5 пъти е месила едно след друго.

Първата ми беше Кенууд, смених я след година - казанчето отиде, а новото казанче беше 2/3 от цената на уреда. Следващата ми беше Мулинекс, след година й купих ново казанче, след 2 - нова машина (Ронсън). Смених я след 4 години (поради отишло казанче). Сега е унолд - ще видим колко време ще изкара, надявам се - повечко...

Общи условия

Активация на акаунт