МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 60-та ТЕМА

  • 85 324
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
  • Мнения: 987
Ясно  Peace

# 661
  • Мнения: 4 188
Кажете за тая квас. От къде се купува и колко се слага. Ползвам от готовите немски брашна, но кой знае какви боклуци има вътре   newsm78

# 662
  • Мнения: X
Чети, на етикета сигурно си пише ( за боклуците). Не знам продават ли квас, по принцип сам си го правиш (което е проблема).

# 663
  • София
  • Мнения: 3 034
 Всичко продават, но по-добре пробвай да си "отгледаш" собствен квас. Аконе от първия, ще стане от втория или третия път, но поне няма да се чудиш какво има вътре Peace. Иначе за купешки квас прегледай офертите в екомагазините. Потърси и темата за хляб с квас, където е описано кое как се прави.

# 664
  • София
  • Мнения: 8 495
Кажете за тая квас. От къде се купува и колко се слага. Ползвам от готовите немски брашна, но кой знае какви боклуци има вътре   newsm78

...Не знам продават ли квас, по принцип сам си го правиш (което е проблема).

Всичко продават, но по-добре пробвай да си "отгледаш" собствен квас. Аконе от първия, ще стане от втория или третия път, но поне няма да се чудиш какво има вътре Peace. Иначе за купешки квас прегледай офертите в екомагазините. Потърси и темата за хляб с квас, където е описано кое как се прави.

Квас може да си направите сами - има цяла тема тук във готварския форум, намерете я. Там сме развили много подробно техниката и сме споделили всички проблеми, които сме срещнали. Джема например там е дала много рецепти и достъпни съвети.

ПРЕДУПРЕЖДАВАМ обаче, че тя се приготвя понякога бавно и с много търпение и ... спокойствие. Тези животинки усещат изнервянето и правят много често номера. Кваса понякога трудно се захваща по високите етажи и високопланинските райони. И тя като маята се влияе от тези неща.

С квас обаче тестото втасва МНОГО, МНОГО АМА НАИСТИНА МНОГО по-бавно (минимум 3-4 часа). И то втасва САМО И ЕДИНСТВЕНО по естествения начин - без принудително загряване (иначе тестото ще стане кисело)

Не отричам, че в някои магазини се продава качествена квас, но лично аз не съм купувал никога.

И накрая за да се реванширам за дългия и досаден пост, ще ви кажа, че най бързо квас се прави от ... истинска боза със захар (без подсладител) и без никакви подобрители и консерванти. Защо ли? Ами защото самата истинска стара и класическа боза всъщност си е чист течен квас. А как ще познаете истинската боза? Ами като я оставите два три дни на топло и тя кипне (всъщност станала е на квас, който трябва след това просто да „обновите“). Моята домашната понякога едвам изтрайва до другия ден, ама аз все пак работя с енто поколение квас. Модерната боза е с по-дълъг срок на годност, а понякога дори и не кипва.

# 665
  • Мнения: 1 168
Кажете за тая квас. От къде се купува и колко се слага. Ползвам от готовите немски брашна, но кой знае какви боклуци има вътре   newsm78

Откъде купуваш немски брашна?

# 666
  • Мнения: 4 188
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s … c2oEK36B_gr5GU9Gg  това и по- долу има още видове брашна купуваме от Фантастико и други магазини.

# 667
  • Мнения: 851
Подобни готови смеси за пекарна има и в Лидл.Пробвах хляб с тях-добър е,хареса ми.Цената  е към 2,70

# 668
  • Мнения: 3 020
Подобни готови смеси за пекарна има и в Лидл.Пробвах хляб с тях-добър е,хареса ми.Цената  е към 2,70
Два пъти съм пробвала подобна смес, не се хареса вкъщи. Особено пък тази от Лидл - ужасно солен хляб, а пропорциите бяха сбъркани. Стана много рядко тесто.

# 669
  • София
  • Мнения: 3 034
 Аз пък, вчера видях в Била и си купих пълнозърнеста смес от ръжено и пшенично брашно на Арчар. Уважавам тяхната продукция, защото поне по етикет е без грам подобрители. За мен отдавна съм решил, че няма смисъл от домашно хлебоправене ако ползваш готови смеси Peace.

# 670
  • Мнения: 8 394
......................
 За мен отдавна съм решил, че няма смисъл от домашно хлебоправене ако ползваш готови смеси Peace.
И аз така.  Peace Пробвала съм смесите на Лидл, само тази за чабата ми хареса.
А благодарение на темата придобих смелост и започнах сама да си правя смеси, освен това намалих и маята, и захарта.

Преди време се коментираше направата на кекс в машината. Пробвах рецептата на Танита, хубав стана, но какаото дойде малко повече за нашия вкус. Определено ще го пробвам пак, както и рецептата от книжката. Ето снимка (малко избързах да го извадя от формата и го счупих, явно трябва да се изчака напълно да изстине). Стана като купешките.  Laughing
Скрит текст:

# 671
  • Мнения: 851
Да,наистина изглежда много тъмен,но зависи и какво какао сте сложили,аз го правих с на д-р Йоткер и не беше така наситен какаов вкус и цвят.

# 672
  • Мнения: 8 394
Сложих какао от Лидл (Кастело). Мерих с лъжицата от машината.  Peace

Преди малко замесих тесто за пица (на програма 13 за тесто за пица). Ще правя калцоне, после ще кача снимки.

# 673
  • Мнения: 851
Получи ли се тестото за пицата?

# 674
  • Мнения: 8 394
Тестото стана чудно. Рецептата е от книжката (спазих точно рецептата само намалих солта наполовина, правих за размер 1 пица 30см, излязоха 2 прилични калцонета). Оставих го за около час и половина в хладилника, че нямах възможност да оформя веднага. Ето снимки:
Скрит текст:
и разрез

След малко ще е готов и козунака по рецепта на Пина, изцяло месен и печен в хлебопекарната. След последното премесване го сплетох, намазах с яйце  и поръсих със захар. Опря в капака.  ooooh!

Последна редакция: сб, 20 фев 2016, 22:31 от Fortuna

Общи условия

Активация на акаунт