МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 60-та ТЕМА

• 85 386
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Ами да и , че се прави само от трици, без брашно.....

И за какво ще цапаш хлебопекарната с това чудо!? Забъркай го с миксера и го изпечи във фурната.  Peace

# 526
  • Балчик
Момичета, някой пекъл ли е дюкански хляб в машината. Понеже е без мазнина, чудя се дали няма да залепне?

За залепване няма да залепне, но при редовно производство ще си надереш казанчето бързо, щом са асмо трици.

# 527
Момичета, тестото за щолен сполучливо ли става в машината, че едва сега ми дойде музата да правя щолен.

# 528
  • Балчик
Да, става, то няма какво да му е несполучливото, какво всяко тесто, измесва се добре, стига да е съобразено количеството.

# 529
Джема, в рецептата, която е в другата тема една дама беше писала, че плодовете оставали на дъното. Предполагам, че ако го прехвърля в тава и го изпека във фурната, няма да го има този проблем  Rolling Eyes

# 530
  • Балчик
Е, плодовете се добавят след замесването на основното тесто и е добре да се вмесят в него ръчно. Защото иначе от бъркалките се разкъсват стафидите  и правят тестото по-тъмно. Аз на ръка ги добавях, когато го месих в хлебопекарната. То не е трудоемък и неприятен процес, за да разчиташ на машината. Peace

# 531
Чудесно, аз смятам да добавя и марципан.

# 532
  • Sofia
Може ли рецептата за щолен?

# 533
# 534
Аз, обаче късно видях рецептата ти и направих тази от началната страница с рецептите. Спазих абсолютно всичко. Получиха се прекрасни щолени и когато ги сложих да се пекат във фурната се разляха и станаха на една тънка кора....Аз не бих опитала, но половинът не дава да ги хвърля.

# 535
Сложих хлебче в машината,но започна да се опира в капака/явно от маята-френската/,обаче има още 55 мин.,да се пече?Да го оставям ли или във фурната да го доизпека?

# 536
  • София
Щом вече се пече надали ще се надуе още, поне моят втасва, втасва и като почне да се пече не се променя повече на обем.
Какво ще рече от френската мая - ако не си сложила прекалено много, не би трябвало да има проблеми с нея.

# 537
Да,благодаря,така го оставих,не се надува повече,леко е опрял в капака.Френска суха мая взех от Била,Saf-instant,малко повече сложих с половин ч.л.

# 538
Да,благодаря,така го оставих,не се надува повече,леко е опрял в капака.Френска суха мая взех от Била,Saf-instant,малко повече сложих с половин ч.л.
От нея слагам дори по-малко. Peace В сравнение с тази на д-р Йоткер и Меркурий ми се струва по-силна.
Аз слагам по 1ч.л. на 450 гр брашно (по рецепта от книжката трябва да сложа 1 и 1/2ч.л. ). През лятото слагам дори още по-малко.

# 539
  • София
малко повече сложих с половин ч.л.  -  не е съвсем ясно повече от какво и на колко брашно.
(По моята книга с рецепти на 500 гр бяло брашно се слага 1  мерителна лъжичка (чаена) мая, винаги само с френската съм правила, винаги спазвам количеството и става идеално.)

Общи условия

Активация на акаунт