МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 60-та ТЕМА

• 85 363
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Джемма  Hug +1

# 571
На  коледнатa томбола спечелих хлебопекарна AYCO - някаква измислена марка явно, прави мъъъъъничко хлбче, като един голям мъфин направо, обачеее прави толкова хубав хляб, толкова е безшумна, прекрасна е, нищо че има само 4 програми , няма отложен старт, програматора и е чудесен и хляба става отличен.

# 572
Забравих да се похваля как си надрах брутално казанчето предколедно - за пръв път сложих да се месят меденки без да разбия яйцата и захарта и резултата беше на лице . Плачевен просто.
Сега трябва да си поръчам ново.
 Та и за кекс разбивайте си сместа ,за да не постигнете моите съвършени постижения  Grinning

# 573
  • София
Как точно се изтъркаха бъркалките ?
Моята машина е на 1г и кусур и им няма ама абсолютно нищо .
Виж казанчето се олющи ,но там вината е моя .

Ами лесно. започна да се отлепя покритието... вече няколко месеца не я ползвам.
Като стана дума - как се справяте с тесто за содена питка ще го пека във фурна, понеже 2 пъти с пекарната не стана, но поне месенето да направи.

# 574
Содената питка не трябва да се меси много, не е за хлебопекарна. Размеси си го на две на три, остави го да почине 15 мин и печи Peace

# 575
Как точно се изтъркаха бъркалките ?
Моята машина е на 1г и кусур и им няма ама абсолютно нищо .
Виж казанчето се олющи ,но там вината е моя .

Ами лесно. започна да се отлепя покритието... вече няколко месеца не я ползвам.
Като стана дума - как се справяте с тесто за содена питка ще го пека във фурна, понеже 2 пъти с пекарната не стана, но поне месенето да направи.
Ако машината ти е от Лидл - за месене използвам само програмата за макарони - идеална е . Там меся всичко .

# 576
Хората се радват на експеримента. Не малко тухли и отломки сме изяли с кеф. Голяма работа, като няма да е кекс или машината- Мулинекс.
Ето ви един, опечен в пекарната, заради формата и нямането на опасност да го изгоря в бързината.
Скрит текст:

# 577
Този изглежда добре , но аз съм фен на пандишпан и кексове ,които в машината няма как да се получат.

# 578
  • Балчик
Ами, тухла четворка. И от снимката личи, че е суховат, тип хляб. Мое мнение, вкусови разни. Аз не харесвам такива кексове. Не че не  съм правила в машината, но то беше през 2004 година за проба. От тогава насам не повторих.

# 579
Аз като велик експериментатор / какви ли не дивотии съм пробвала / някак не ми дава душа да опитам . Просто съм предубедена - това е .
Обичам си въздушен кекс.

# 580
 Кексът никак не беше лош, не беше и сух, но си остана в графа експерименти. Точно защото не е хляб.
 Това, което казвам е, че в началото като си купиш машина е голяма тръпка сега какво ще се получи, ако ...и почваш да мислиш кои продукти да ѝ сипеш. Отделно, има и много рецепти за сладък хляб, който не е някакъв измислен, а просто не е по нашенски влажен и на конци. Идеален за чай или кафе, дори за закуска. И все пак, не е същото като да си купиш скъп вносен сладкиш и да не ти хареса. А с машината не е и като да загубиш три часа около тестото.

# 581
Аз често правя кекс и става идеален,нищо не разбивам предварително,всичко в пекарната директно.Който иска да пробва тази рецепта,уникален става,не е дунапренен,нито сух,нито сбит.Перфектен кекс,много ми наподобява вкуса на едни от Лидл:
http://www.tanitaang.com/2009/05/blog-post_12.html?m=1

# 582
Dkoki, твоята машина Кенууд ли беше? Thinking И ако да, 1/2 доза ли правиш както пише Танита и на коя програма?

# 583
Правя го точно както е дадено-1/2 вода,3 яйца и т.н.Слагам есенция ванилия и ром на д-р Йоткер,след разбъркване на продуктите поставям парченца шоколад и малко преди печенето пак шоколад/така остава отгоре/.
http://prikachi.com/images.php?images/675/8593675B.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/676/8593676y.jpg
Пекарната ми е Kenwood и го правя на програма 8/за торта и кейк е/1,22 мин.продължителност.При Танита е 2 часа,изпича ми се идеално.

# 584
Благодаря, Dkoki  Hug, значи правилно съм се ориентирала за програмата. Ще пробвам рецептата. Peace

Общи условия

Активация на акаунт