МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 60-та ТЕМА

• 85 348
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • Балчик
запис  Peace

подариха ми машина за хляб- за сега опитите са плачевни,ще чета рецепти от темата  Mr. Green Stop

Защо, какво точно се случи? Единственото, което може да се сбърка е количеството на маята и неподходящата продължителност на програмата. Другата причина е лоша рецепта, но тя е въпрос на вкус- измислени хлябове с яйца, сухи млека и т.н

# 631
  • Перник
И количеството брашно може да доведе до плачевен резултат - при мен така се получи първия път - брашното ми беше твърде малко.

# 632
  • Балчик
Е, то вече нали го виждаш, че не е тесто, значи ще се сетиш да добавиш още. Peace
Още на първа страница си пише- да не маже под бъркалките. Макар че, аз с по-меко тесто харесвам повече хляба.

# 633
  • Перник
E, сега вече знам. Ама първия път прочетох в книжката, че е важно да са точни количествата, а нямах (и все още нямам) везна. И смятах брашното в супени лъжици. Какво съм смятала не знам, тестото беше като за кекс, а аз до последно вярвах, че ще стане хляб от него  Crazy
Тогава не бях открила и темата. Просто получих хлебопекарна за Коледа и нямах търпение да я пробвам. А сега и аз харесвам хляба с по-меко тесто. А и по-малко се рони така.

# 634
Аз не меря с везна, имам сито за брашно, което е със скала. Като чаша с дръжка е, продават го в големите вериги супермаркети.

# 635
  • София
И аз да се похваля - един приятел ми уреди казанче за старата ми хлебопекарна "Мидеа" и вече трети ден си хрупаме чудесен хляб. Не робувам на марки и по тази причина мога да кажа, че Мидеата прави много по-добър хляб от Мулинекса.

# 636
  • София
Предлагат ли се някъде електрически тенджери от едно време с горен реотан, алуминиеви newsm78 може и да не са от алуминий.

# 637
  • София
Предлагат ли се някъде електрически тенджери от едно време с горен реотан, алуминиеви newsm78 може и да не са от алуминий.

http://www.bg.all.biz/tendzhera-elektricheska-g70665#.VsOB1uZCgms

Можеш да се обадиш или да пишеш на производителя и да попиташ откъде да си я купиш

# 638
  • София
Супер.
Алуминия може и с хартия за печене да се избегне Peace

# 639
  • Добрич

Още за електрическите тенджери: http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=60139

# 640
  • София
Благодаря  Hug

# 641
Привет!
Интересува ме дали някой има новата хлебопекарна Панасоник, с програми за хляб с квас и соден хляб, да сподели мнение.
Не мога да намеря оферта в интернет, мисля гледах я в Технополис, около 400 лв беше.
Моята е Мулинекс 5000, имам я от 2008 г., работи перфектно още (пу-пу, да не й е уроки    Laughing  ), само казанчето съм сменяла, че се надра, но ми се иска да я сменя с някоя с повече опции и екстри.

# 642
  • София
Привет!
Интересува ме дали някой има новата хлебопекарна Панасоник, с програми за хляб с квас и соден хляб, да сподели мнение.
Не мога да намеря оферта в интернет, мисля гледах я в Технополис, около 400 лв беше.
Моята е Мулинекс 5000, имам я от 2008 г., работи перфектно още (пу-пу, да не й е уроки    Laughing  ), само казанчето съм сменяла, че се надра, но ми се иска да я сменя с някоя с повече опции и екстри.

При хляба с кваса е удължено времето на втасване (просто няма какво друго да бъде). При содения пък няма втасване и направо се преминава към печене. Така, че ако си познавате машинката можете спокойно и сама да си комбинирате програмите за месене и печене.

# 643
  • София
Знаете ли къде се продават бъркалки за Силвъркрест в София?

# 644
Знаете ли къде се продават бъркалки за Силвъркрест в София?

Ами преди няколко поста ти отговорих точно на този въпрос.  Peace
Наистина не мога да разбера защо винаги питаш по няколко пъти  Rolling Eyes
Ще ти го напиша наново.

В книжката към пекарната ти има адреса и телефона на сервиза на СилверКрест, който се намира в София. Не го знам наизуст, така че ще трябва да си го погледнеш в книжката. И тогава също ти писах, че цената на бъркалките е 5 лв. + цената на казанчето е 20 лв. = общо на 25 лв.

Общи условия

Активация на акаунт