Права бях!

• 18 242
  • 125
  •   1
Отговори
# 90
Могат да извадят дубликат на всеки документ.

# 91
     L'Agent, или ограничете достъпа на въпросните хора до свекър ти, или мислите за прехвърляне на жилището на детето/децата му според уговорките, които имате.

# 92
Сигурно съветът ми ще прозвучи тотално лаишки, но си свалете и гледайте филма Still Alice. Peace След това поговорете за реални мерки, които ще вземете оттук насетне, кой ще се грижи за дядото и кой ще плаща. Според мен наличието на навлеци в ситуацията е малкият проблем. Като за начало, приберете нотариалния акт на апартамента при вас.
Много точен съвет. Алцхаймер далеч не означава изперкал дядка, когото някой трябва просто да наглежда.

# 93
  • София - Рим и обратно
А какво ще помогне криенето на нотариалния акт?

# 94
А какво ще помогне криенето на нотариалния акт?

Знам ли, най-малкото ще ги затрудни да отидат в първия момент на умопомрачение да прехвърлят апартамента. Може би да приберат личната карта ще е по-ефективно, но би било опасно ако загуби ориентация и няма документ за самоличност в него.

# 95
  • София
Тази част от сериала вече съм я гледала.
Няма смисъл от  криене на ЛК и нотар. акт. На всичко се вади дубликат.
 Стареца и сина му живеят на 2та края на София. Сина работи, има и ангажименти със деца и жена - нормално е.
Надява се навлеците да наглеждат дядката, да го отменят.  Засега може и да го правят, но като се обездвижи те ще избягат.
В началото на темата или в старата тема писах - да се направи запор на имотите на стареца.
Аз с двама алцхаймери и изчезнал нотар. акт успях да запорирам имотите - от данъчното към общината да не издават данъчна оценка по искане на друг, освен мене. Бях там с приятелка - брокерка. Ами не помня какво говорихме, с какво заплашвахме но сработи.
Ще става все по-страшно и сложно с напредване на болестта, днес ще е добре, а утре - не. Трябва да се мисли за частен старчески дом.
Скъпо е, но и те се изхитриха - като чуят диагнозата и вечно нямат места.
Ако се наеме жена за гледане - може, но колко време ще издържи гледачката преди да напусне...

# 96
  • Бургас
Aisha, на недвижими имоти не се слага запор, а възбрана. Не знам ти точно какво си правила, но не давай правни съвети ей така наизуст. То така се възбранявали имоти....

# 97
  • при късмета
Аз с двама алцхаймери и изчезнал нотар. акт успях да запорирам имотите - от данъчното към общината да не издават данъчна оценка по искане на друг, освен мене. Бях там с приятелка - брокерка. Ами не помня какво говорихме, с какво заплашвахме но сработи.
Не знам кога е било това, но сега няма да сработи. По закон се издава дан. оценка само на собственик или с у-ние за наследници.
Може само така да са ти казали, че е сработило, че да се отърват. И преди не се сещам за документ, който да се входира в общината и да се отбележи по някоя партида да не се издава данъчна оценка.
Само в съда може да запорираш имот и от там тази информация излиза в АП, но това не става със забрана да се издава дан. оценка. Даже за такава забрана не съм чувала
Хърмаяни е права. Единствения сигурен вариант е дядото сега да прехвърли собствеността си на наследника/ците си.
Навлеците, ако са с цел да вземат имота и сега няма да се грижат за него. Ще имат сметка да се влошава по-бързо или да му се струпат и други заболявания.
Дядото като прехвърли имота и ги уведомят и сами ще се махнат

# 98
  • София
Не знам точнте термини, но нещо направихме в данъчното към общината. И до сега като получавам писма за данъците след адреса на имота е написано "запор по искане на Аиша".
По-добре такива съвети, отколкото лежерното мнение на ССФ, че имота си е негов и той разполага. Не ми се търси в началото на темата.
Като го хване Алцхаймера ситуацията е друга и тежестта пада на децата и внуците.

# 99
  • Бургас
Не знам точнте термини, но нещо направихме в данъчното към общината. И до сега като получавам писма за данъците след адреса на имота е написано "запор по искане на Аиша".
По-добре такива съвети, отколкото лежерното мнение на ССФ, че имота си е негов и той разполага. Не ми се търси в началото на темата.
Като го хване Алцхаймера ситуацията е друга и тежестта пада на децата и внуците.
Какво ще рече "лежерно мнение"  newsm78 Дала съм компетентен съвет. Не съм написала "отидох в данъчното и направих нещо".
Ако имотът е изцяло на свекъра - да, те нищо не могат да направят, защото не са съ/собственици.

# 100
  • при късмета
Това коя община е? И точно "запор" ли пише?

# 101
  • София
Лозенец за апартамент, Витоша за имот в Симеоново,  да - запор за издаване на дан. оценка по искане на ....

# 102
  • София
A трява ли епикриза или друго основание за издаване на такъв запор? Имотът си е чисто негов.

# 103
A трява ли епикриза или друго основание за издаване на такъв запор? Имотът си е чисто негов.
Говорете с адвокат, все пак - случаш различни.
Все си мисля, че с диагнозата ще може да му се ограничат правата да се разпорежда с имоти и пари.

# 104
  • Бургас
Единственото, което може да направите, за да предпазите имуществото на дядото, е да го поставите под запрещение. Това става посредством подаване на съответните документи в съда и след издаване на съдебно решение. Както вече казах - на имот не се поставя запор, а възбрана, а в случая няма правни основания за това.
Наистина спрете да давате правни съвети, защото пишете неистини и подвеждате хората Peace

Общи условия

Активация на акаунт