ДУБАЙ 10-та тема

• 76 843
  • 757
  •   1
Отговори
# 180
Лисичке, аз не съм ползвала ваучери, но би трябвало просто да го дадеш на касата и едно ястие/атракция/билет ще ти е безплатно. Всъщност те не са за 50% намаление, както си писала, а са за 1+1 безплатно.

# 181
Лисичке, аз не съм ползвала ваучери, но би трябвало просто да го дадеш на касата и едно ястие/атракция/билет ще ти е безплатно. Всъщност те не са за 50% намаление, както си писала, а са за 1+1 безплатно.

Да,неправилно съм се изразила за 50%,наистина е  1+1 безплатно.
А natalito78 ми обясни на лични /за което огромно благодаря   bouquet/ как точно става-можеш да поръчаш две различни неща от заведението,като по-евтиното е безплатно.А аз си мислех,че си длъжен да вземаш винаги две еднакви неща.Това е за ваучерите,за които не е упоменато точно за какво се отнасят-напр.Main Menu Item или Main Course.

# 182
maggi_91 ,  Entertainer- а е книга с ваучери за 50% намаление на развлечения и хранене в Дубай - купуваш 1 ,второто е безплатно.
Ето тук могат да се видят всички ваучери:
https://www.theentertainerme.com/outlets?category=&location_ … ets&find=true

Ние си купихме цялата книга,понеже сме 5-има и смятам,че ще ни е изгодно.Очаквам книгата до няколко дни.
В момента правя систематизация за хранене в различните райони и ще мога да препоръчам конкретни ваучери за определени молове или райони.
Ние сме ноември в Дубай и ще мога да предоставя останалите ми ваучери след това.
Валидни са до 30.12.2015г.
Но за сафари има много предложения,аз вече съм си избрала фирма,така че имам свободни.
Изчела съм доста материал и бих могла да дам компетентни препоръки , надявам се Simple Smile

Само не зная конкретно как се процедира, зададох по-горе въпрос, но така и никой , който е бил вече в Дубай и се е възползвал от ваучерите, не ми отговори...

Благодаря за разяснението,  ние пътуваме след 2 седмици, но май-няма смисъл да си взимаме тази книжка при положение, че сме само 2-ма.
А от Групон, има ли някой, който е купувал?

# 183
Не знаех, че някой ти е писал, видях ти мнението от днес следобед:
Само не зная конкретно как се процедира, зададох по-горе въпрос, но така и никой , който е бил вече в Дубай и се е възползвал от ваучерите, не ми отговори...
Странно е защо не се пише в темата, за да е по-лесно и за другите...

maggi_91, ако си купувала от Грабо примерно, с Групон е същото. Четеш внимателно офертата, купуваш ваучер, разпечатваш го и го ползваш.

# 184
Барелина , благодаря и на тебе за включването, всяко допълнително разяснение е ценно за такива незнаещи като мене . Наистина е добре да се казват тук нещата,за да са полезни за всички.Аз затова преразказах това,което съм научила на лични. Peace
И да използвам поста си ,за да попитам-какво е най-удачно да планирам за почивните петък и събота-евентуално Абу Даби ? Или Марината? Моля за мнения...

Последна редакция: ср, 07 окт 2015, 19:31 от lisichkata

# 185
  • гр.София
Здравейте момичета, предстои ми пътешествие до Дубай следващия месец, търся си ваучери за сафари, биг бъз, монорелсово влакче и евентуално аквариума в Атлантис. В случай, че на някого са му останали или има в повече моля да ми пише на лични , за да се разберем. Много благодаря предварително. Simple Smile
Здравей, ако решиш да вземете биг бус билет към него има доста безплатни купони - за аквариума в Атлантик, сафари + рисуване на ръка, хапване, разходка с лодка и други. Ние си бяхме взели билет за 48 часа и нямахме време да ползваме всички ваучери дори.

# 186
  • Варна
Влизам набързо да кажа за ваучерите. Ние си взехме вечеря по канала за 125еад за двама. От сайта на Кобонати, а самата тур фирма е Saluja. Имахме малко драма с плащането, защото платих на Кобонати с дебитна, ане с кредитна карта. Иначе самата вечеря и шоуто бяха хубави. Заслужава си един такъв отдих след дългия ден на препускане.
Иначе който ще наема кола и има телефон с Андроид или функция за локализация, може да си дръпме програмката HERE  тя е с офлайн карта за държавата, която ще посещавате и с навигацията на телефона става идеален джипиес. Не иска интернет- ползва само джипиеса на телефона. На нас ни върши идеална работа.

# 187
Не знаех, че някой ти е писал, видях ти мнението от днес следобед:
Странно е защо не се пише в темата, за да е по-лесно и за другите...

maggi_91, ако си купувала от Грабо примерно, с Групон е същото. Четеш внимателно офертата, купуваш ваучер, разпечатваш го и го ползваш.

Барелина, благодаря за отговора, да купувала съм от Грабо, ще пробвам и от Групон. Някъде прочетох, че не приемали плащане от България и от тази гледна точка ми бяха притесненията Simple Smile

# 188
Маги, може би проблемите идват от картата. Преди имах една VISA на ЦКБ и почти винаги имаше проблем с нея или не я приемаха. От години съм с VISA на ПИБ и всичко е 6. Групон нямат изгода да блокират плащания от бг карти.

Ето нещо от техния сайт:
The website won't accept my payment

If you can't get your payment to go through, and you're sure you've input all of your details correctly, it may be that your card provider has put a block on internet transactions or that there's a problem with your card. You might want to try using an alternative method of payment such as CashU, or a different credit or debit card.

# 189
Нашето пътуване наближи, вече има по-малко от седмица и имам няколко въпроса към тези които са ходили:

1. Почти сигурно сме се спряли на City Max в Bur Dubai който е-забелязвам че с метро е супер удобен и до летището, и до даунтаун Дубай, също цената е доста офертна-450лв за 4 нощувки за 2ма, с вкл. такси, без закуска. Искам да попитам още веднъж-дали някой който е бил в този хотел са му правели проблем за неженени двойки? (каквато сме и ние).
2.  Като програма сме измислили следното (без значение от подредбата на дните)
  -първи ден- пристигане вечерта, настаняване и лека разходка
  -втори ден- Бурж Халифа + разходка на Палм Джумейра и Дубай Марина надвечер
  -трети ден-сафари + разходка следобеда по Дубай Крийк
  -четвърти ден-молове(+евентуално аквариума..били сме в Лондонския и се чудя дали има смисъл, но пък тунела май им е по-мащабен както има и хранене на животни което май ще е яко)
  -пети ден, за каквото остане време + пътуване наобратно
3. Храната доколкото разбирам е доста евтина(изкл. ресторантите разбира се) а и това не е водещо, по-скоро искам да попитам ако се придвижваме 90% с метро, за 4 дни горе долу колко да си заредим картите? Разбрах че първоначално се дават 25АЕД с 19АЕД кредит, но не стигало и после трябва пак да се зарежда-има ли минимум за зареждане, четох май че е 20..?
4. Струва ли си ходене до Абу Даби (1.5часа с рейс, 35АЕД-все едно Плд-Сф Grinning ) главно за джамията и етихад кулите?
5. За Бурж Халифа, аквариума и сафарито-могат ли на място да се заплащат? (ясно че може, но дали ще успеем да се вредим от опашки..самото сафари също така, само през интернет ли мога да го резервирам, или има там някъде намясто където да отидеш и да се запишеш).

# 190
Нашето пътуване наближи, вече има по-малко от седмица и имам няколко въпроса към тези които са ходили:

1. Почти сигурно сме се спряли на City Max в Bur Dubai който е-забелязвам че с метро е супер удобен и до летището, и до даунтаун Дубай, също цената е доста офертна-450лв за 4 нощувки за 2ма, с вкл. такси, без закуска. Искам да попитам още веднъж-дали някой който е бил в този хотел са му правели проблем за неженени двойки? (каквато сме и ние).
2.  Като програма сме измислили следното (без значение от подредбата на дните)
  -първи ден- пристигане вечерта, настаняване и лека разходка
  -втори ден- Бурж Халифа + разходка на Палм Джумейра и Дубай Марина надвечер
  -трети ден-сафари + разходка следобеда по Дубай Крийк
  -четвърти ден-молове(+евентуално аквариума..били сме в Лондонския и се чудя дали има смисъл, но пък тунела май им е по-мащабен както има и хранене на животни което май ще е яко)
  -пети ден, за каквото остане време + пътуване наобратно
3. Храната доколкото разбирам е доста евтина(изкл. ресторантите разбира се) а и това не е водещо, по-скоро искам да попитам ако се придвижваме 90% с метро, за 4 дни горе долу колко да си заредим картите? Разбрах че първоначално се дават 25АЕД с 19АЕД кредит, но не стигало и после трябва пак да се зарежда-има ли минимум за зареждане, четох май че е 20..?
4. Струва ли си ходене до Абу Даби (1.5часа с рейс, 35АЕД-все едно Плд-Сф Grinning ) главно за джамията и етихад кулите?
5. За Бурж Халифа, аквариума и сафарито-могат ли на място да се заплащат? (ясно че може, но дали ще успеем да се вредим от опашки..самото сафари също така, само през интернет ли мога да го резервирам, или има там някъде намясто където да отидеш и да се запишеш).

City Max Bur Dubai е трудно да се каже, че е близо до метрото и е удобен за придвижване с градски транспорт. Дори да успявате да вървите 20 мин. до спирката после ще трябва да се прекачвате на другата линия.
Относно програмата - да от хотела или в някой мол има възможност да запазите сафари и други екскурзии, но предвид краткия престой според мен е по-добре да си организирате нещата предварително. За Бурж Халифа може да няма свободни места за деня, в който искате. Когато ние ходихме билетите свършваха малко след като се пуснат, т.е. един месец преди датата. За третия ден сутрешно сафари ли планирате? Повечето сафарита са следобед от 15-16 ч. до 21-22 ч.
Друго - да определено по добре един ден в Абу Даби отколкото по моловете, все пак молове, магазини и тук си имаме, така или иначе Дубай мол ще го разгледате с Бурж Халифа и фонтаните, като биете пътя до там не е ли по-добре да видите поне най-хубавите им неща. А можете и последния ден да минете през някой друг.
А плаж, Мадинат Джумейра, Бурж Ал Араб?
Аквариума в Дубай мол е това което се вижда отвън + преминаването през самият тунел. Към входа има и зоологическа градина, която е много хубава.

# 191
City Max Bur Dubai е трудно да се каже, че е близо до метрото и е удобен за придвижване с градски транспорт. Дори да успявате да вървите 20 мин. до спирката после ще трябва да се прекачвате на другата линия.
Относно програмата - да от хотела или в някой мол има възможност да запазите сафари и други екскурзии, но предвид краткия престой според мен е по-добре да си организирате нещата предварително. За Бурж Халифа може да няма свободни места за деня, в който искате. Когато ние ходихме билетите свършваха малко след като се пуснат, т.е. един месец преди датата. За третия ден сутрешно сафари ли планирате? Повечето сафарита са следобед от 15-16 ч. до 21-22 ч.
Друго - да определено по добре един ден в Абу Даби отколкото по моловете, все пак молове, магазини и тук си имаме, така или иначе Дубай мол ще го разгледате с Бурж Халифа и фонтаните, като биете пътя до там не е ли по-добре да видите поне най-хубавите им неща. А можете и последния ден да минете през някой друг.
А плаж, Мадинат Джумейра, Бурж Ал Араб?
Аквариума в Дубай мол е това което се вижда отвън + преминаването през самият тунел. Към входа има и зоологическа градина, която е много хубава.
Благодаря още веднъж за мнението и съветите, не споря и не се опитвам да убеждавам, още по-малко хора които са били, просто водя дискусия.

- за разположението на хотела и пътуването-до бурж халифа в мапс ми го дава само с червената линия от АДЦБ до Бурж Халифа (5 спирки) и 15мин ходене ДО едната спирка и 15 ДО другата.
С ходенето проблем нямаме, за справка-в Милано си поставихме рекорд, дори без да усетим някаква умора-40км(пеш, има приложения доста които мерят изминато разстояние само когато се движиш пеша, т.е. с 3-4-5км..качвайки се на транспорт се вижда че спира да засича). Наясно съм колко пясък и жега и влага ще е, но сме физически активни и 5-10км в жегата не вярвам да ни бутнат.

За Бурж Халифа си ми дават че е свободно за всички часови диапазони (124етаж), т.ч. честно казано се чудя дали да ги буквам онлайн-а ако времето е по-кофти в деня който съм избрал..в смисъл то ясно че няма да вали, но да няма някакви мъгли и пясъци и нищо да не се вижда отгоре (случи ни се в Париж на Монтапарнас тауър)...това ми е единственото опасание, иначе ест. че онлайн "винаги ще бъде по-лесно".

За Сафарито-ами като час нямам предпочитание, но видях че вечерта е 20-30% по-евтино..не мога да си обясня защо, сигурно е по-жега.

Плажа, палмата и Бурж Ал Араб да, също ще ги вместим, просто не са неща за които трябва буукване и можем да го направим когато решим.

# 192
нали си чел, че предварителният букинг е по-евтин?

колкото до това, дали жегата ще ви събори, е едната страна на нещата. Другата е липсата на тротоари тук-там Simple Smile

# 193
Привет !
Букването през сайта на БХ е удобно и лесно. Направих го днес. Потвърдено Simple Smile
До 17.00 ч. цената е 125 AED, след това цената скача двойно (general admission entry at the top,124 level).
Получих потвърждение по емейл с указания да се получат билетите от киоск на ниво LG в Дубай мол.

За сафари ми препоръчаха Arabian Adventures.

# 194
Момичета, много съм разочарована.
Днес от туристическата агенция ми звънят да ми кажат, че хотела се променя и вместо в Ал Барша ще бъдем в Бур Дубай Sad . И агентката ме убеждава, че мястото било супер и по-хубава база, а аз не съм на това мнение. Всичко си бях предвидила спрямо хотела. Някой нещо да ме посъветва? Sad След една седмица пътуваме .

Общи условия

Активация на акаунт