ДУБАЙ 10-та тема

• 76 948
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, предстои ни пътуваме до Дубай с майка ми, която е със сменена колянна става. Моля някой, който лично със сменена става или негов близък да сподели имал ли е проблеми по летищата с пищящите устройства за метал и как се процедира.
Предварително благодаря са информацията

# 631
Здравейте,хотелът ни е в Шарджа,имате ли представа по какъв начин можем да се придвижим от летището на Дубай до Шарджа?Дали има автобуси или можем само с такси?Благодаря!
Има автобуси от Дубай до Шаржа. Напиши на кое летище кацате и кой ви е хотела, за да помогнем повече.

Здравейте,
следя ви с интерес  Peace
Имам въпрос - септ./ октомври месец подходящо ли е за разходки и плаж , както и къде е този сайт с ваучери като грабо  newsm78
Супер е за плаж и разходки. Предполагам, че ще избягвате най-горещите часове от деня.

Сайтове за групово пазаруване в Дубай:
www.groupon.ae
www.cobone.com
www.kobonaty.com
www.yallabanana.com
www.nailthedeal.com
www.hitthedeals.com

Здравейте, предстои ни пътуваме до Дубай с майка ми, която е със сменена колянна става. Моля някой, който лично със сменена става или негов близък да сподели имал ли е проблеми по летищата с пищящите устройства за метал и как се процедира.
Писах в другата тема, но и тук да ти кажа, че няма да има проблем на летището.

# 632
Здравейте,хотелът ни е в Шарджа,имате ли представа по какъв начин можем да се придвижим от летището на Дубай до Шарджа?Дали има автобуси или можем само с такси?Благодаря!
Има автобуси от Дубай до Шаржа. Напиши на кое летище кацате и кой ви е хотела, за да помогнем повече.

Здравейте,
следя ви с интерес  Peace
Имам въпрос - септ./ октомври месец подходящо ли е за разходки и плаж , както и къде е този сайт с ваучери като грабо  newsm78
Супер е за плаж и разходки. Предполагам, че ще избягвате най-горещите часове от деня.

Сайтове за групово пазаруване в Дубай:
www.groupon.ae
www.cobone.com
www.kobonaty.com
www.yallabanana.com
www.nailthedeal.com
www.hitthedeals.com

Писах в другата тема, но и тук да ти кажа, че няма да има проблем на летището.
[/quote
И тук благодаря, Балерина

# 633
Търся (купувам) един ваучер за Big Bus, за сафари и евентуално за круиз по Дубай Марина за 2016 година. Моля пишете ми лично съобщение.

# 634
http://www.booking.com/hotel/ae/marhaba-resort.bg.html?aid=32317 … 2b1;dcid=1;;bhh=1  това е хотелът ни в Шарджа,кацаме на централното летище в Дубай,благодаря предварително Балеринка!

# 635
http://www.booking.com/hotel/ae/marhaba-resort.bg.html?aid=32317 … 2b1;dcid=1;;bhh=1  това е хотелът ни в Шарджа,кацаме на централното летище в Дубай,благодаря предварително Балеринка!
Дава ми, че разстоянието с кола е около 18 km, което би трябвало да струва около $13 - $16 USD   (AED 50 - AED 55) на посока и е около 15 минути.
Ето това е маршрутът с метро, автобус и пеша:
Скрит текст:
От летището хващате червената линия на метрото, слизате на спирка Union, качвате се на зелената линия и слизате на спирка Al Ghubaiba. От Al Ghubaiba има автобус E306, който отива до Al Jubail в Шаржа. Хотелът ви е на 3-4км от там. Можете или да отидете пеша (поне 30-40мин вървене) или да си хванете едно такси, което ще е около $5 - $6 USD   (AED 18 - AED 21).

Резервирали ли сте го вече? Каква е причината да изберете точно този хотел? Далеч е от Дубай, отзивите не са хубави...

# 636
Здравейте!
Много полезна информация намерих тук,  за което сърдечно Ви благодаря!
Това беше и причината да организирам самостоятелна екскурзия до Добай.
Летим на 23 януари и се връщаме на 30ти.
Имам някои въпроси, и ще се радвам да дадете Вашето компетентно мнение!
Програмата, която планирам е следната:
24-ти Сити тур ДУБАЙ и следобед- САФАРИ
25-ти -Мадинат Джумейра и вечер - круиз с xclusivecruise.com
26-ти- Будж ХАлифа в 11.00 ч. и Дубай МОЛ, към 18,00 - фонтаните
27-ми-Citi Tur Abu Dabi
28-ми-плаж
29-ти-плаж
30-летим  обратно
1. С какво да запълним времето до полета на 30ти и къде можа да си оставим багажите?
2. Относно храната- къде и какво ? Някакви предложения?
3. Кой плаж да посетим ? Хотелът ни е до метро станция Шараф- виждам, че може да се стигне с метрото до JBR beach, но трябва и да се върви пеша 20 мин. Трябва ли дасе носят хавлии на плажа? Плаща ли се входа?
4. Нещо да сме пропуснали да включим в нашия план?
5. Относно фирмите, които предлагат екскурзии: направих запитване в Райна Тур и АБЦ тур- първите ми дават цена 600 АЕД за сити тур Дубай, Сафари и Абу даби, а вторите- 90 долара за трите, което си е доста голяма разлика.
Някой ползвал ли е трите услуги на тези две фирми и доволен ли е?
лагодаря предварително!

# 637
  • София
За много години! Grinning...
И аз търся 2 бр. ваучери за Биг бус-а за 2016 г. Моля да ми пише на лични, ако някой има за продаване...

# 638
Здравейте,
видях тук в групата, че оф. празници за септември са : Arafat (Haj) Day is on Thursday, September 24, 2015
Eid al-Adha (Feast of Sacrifice) is on Friday, September 25, 2015 .

Само тези два дни ли са почивни, затворени  ли са всички атракции/ магазини тогава ?

# 639
Здравейте,
видях тук в групата, че оф. празници за септември са : Arafat (Haj) Day is on Thursday, September 24, 2015

Само тези два дни ли са почивни, затворени  ли са всички атракции/ магазини тогава ?
Тези дати не са постоянни, менят се всяка година.
За 2016г. са в периода 10-13 септември.

# 640
Здравейте,

така ли, многоооооо благодаря ( че тайничко около 20 замислям ходене )  bouquet

# 641
  • София
Скрит текст:
Здравейте!
Много полезна информация намерих тук,  за което сърдечно Ви благодаря!
Това беше и причината да организирам самостоятелна екскурзия до Добай.
Летим на 23 януари и се връщаме на 30ти.
Имам някои въпроси, и ще се радвам да дадете Вашето компетентно мнение!
Програмата, която планирам е следната:
24-ти Сити тур ДУБАЙ и следобед- САФАРИ
25-ти -Мадинат Джумейра и вечер - круиз с xclusivecruise.com
26-ти- Будж ХАлифа в 11.00 ч. и Дубай МОЛ, към 18,00 - фонтаните
27-ми-Citi Tur Abu Dabi
28-ми-плаж
29-ти-плаж
30-летим  обратно
1. С какво да запълним времето до полета на 30ти и къде можа да си оставим багажите?
2. Относно храната- къде и какво ? Някакви предложения?
3. Кой плаж да посетим ? Хотелът ни е до метро станция Шараф- виждам, че може да се стигне с метрото до JBR beach, но трябва и да се върви пеша 20 мин. Трябва ли дасе носят хавлии на плажа? Плаща ли се входа?
4. Нещо да сме пропуснали да включим в нашия план?
5. Относно фирмите, които предлагат екскурзии: направих запитване в Райна Тур и АБЦ тур- първите ми дават цена 600 АЕД за сити тур Дубай, Сафари и Абу даби, а вторите- 90 долара за трите, което си е доста голяма разлика.
Някой ползвал ли е трите услуги на тези две фирми и доволен ли е?
лагодаря предварително!

Здравейте MSD,

Програмата Ви е хубава.
Относно последния ден: Багажа може и в хотела да оставите, ние така направихме. Разходихме се, хапнахме, пихме по кафе и тръгнахме към летището.
Ние ползвахме услугите на Райна Турс точно с този пакет, който са Ви предложили. Останахме доволни. Водачите ни предоставиха много информация, бяха много отзивчиви и ни взимаха точно на време от хотела. Имам разказ от нашата почивка, но мисля, че е в предишната тема.

# 642
  • София
Здравейте,

Ние бяхме точно по това време в Дубай през 2015 г. и не сме видяли затворени атракции, освен Heritage Village в Абу Даби.

# 643
Здравей те,и Честита Нова Година нека тя, ни донесе повече приключения .Имам нужда от малко помощ за програмата ми до Дубай тъй като сме 8 човека и всички разчитат на мен.
19.01.Пристигане трансфер и настаняване.
20.01. Обиколка на Дубай и вечерта Сафари
21.01. Златен сук Дубай мол Бурж Халифа и фонтани
22.01 Цветна градина Мол на Емирите снежната пързалка и ледено кафе
23.01- -----------
24.01. Абу Даби Ферари писта
25.01. Обиколка на Марина и вечерта Кораб по Марината
26.01 Освобождаване на хотела Ибан батут мол и летище.
Моля Ви ако нещо съм пропуснала да ми помогнете ,че остава 1 ден празен.Благодаря предварително.

# 644
За много години на всички!
MSD, ако летите с Wizzair вечерта, може да използвате деня да отидете до Миракъл гардън... Багажа може да оставите в хотела и после да се върнете да го вземете (ако разбира се разстоянията не са големи). Доколкото знам в Дубай мол има гардероб за багаж... Ние последния ден стояхме в хотела ни до обед, после взехме такси и отидохме с багажа до Ибн Батута мол. Там на изхода на един голям супермаркет има отделение да си оставиш багажа (уж за да пазаруваш в супера), но ние се разходихме в целия мол, хапнахме, пазарувахме сувенири... Мола е много интересен и си заслужава да се види. После си взехме багажа и отидохме до спирката на автобуса до летището...

Rosbomi, този ден може плаж, разглеждане на Мадинат Джумейра и на близо е Бурж ал Араб, аква парк на Атлантис ако обичате водните пързалки...

Последна редакция: сб, 02 яну 2016, 21:53 от lunna pateka

Общи условия

Активация на акаунт