ДУБАЙ 10-та тема

• 76 816
  • 757
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте и от мен! След много четене и ровене реших да се включа и аз в темата с въпроси. Тъй като нашето пътуване до Дубай наближава, заминаваме на 5ти октомври, 4 човека, та сега усилено текат последни приготовления и покупки. За момента съм изключително раздвоена и не знам кой от водните паркове да посетим, дали Wild Wadi или Aquaventure, и двата са скъпи, така че ще изберем само един от тях. За съжаление твърде късно разбрах за възможността с купоните, та няма време вече да поръчваме такива от ибей. Какво ще кажете вие, кой от двата варианта е по-добър. Имам и още един въпрос - видях че в дубайския групон са пуснали ваучери за Burj Khalifa, който е доста на далавера Simple Smile Проблемът е, че преид месец се пробвах да купя от там ваучери за сафари и не успях като от техния customer service ми казаха, че не можело да се пазарува с карти издадени от други страни. Реших все пак пак да пробвам и с Burj Khalifa та им писах пак и един човечец ми отговори, че нямали такива рестрикции и проблемът може би бил в банката. Та хайде сега звъни до Райфайзен, от където пък ми отговориха, че при тях проблеми няма, нито са блокирали танзакциите нито нищо. Та някой друг имал ли е проблеми с точно този сайт?

# 91
2 декември не е никак добра дата за туристите, ако държите да ходите по забележителности. Трафикът е ужасен, карат като луди, правят се паради на украсени коли, всички се юрват към Корниш(където е Емирейтс палас) и стават задръствания. Най-вероятно Емирейтс палас ще е пълен с гости и съответно затворен за простсмъртни. В джамията ще има големи опашки - за мъже не толкова, но жените чакат за абаи много. Ще е много трудно да се паркира. Преценете си можете ли да се слеете с навалицата, защото и това е много интересно, но можете да убиете целия ден в колата...в задръстване. https://www.youtube.com/watch?v=hDgRLzBg290
същото ще е в Дубай.
Благодаря за разяснението и... Ужас.

На плаж поне може ли да се ходи? Предпочитам да "жертвам" деня само в плаж отколкото да рискувам със задръстванията.
А 1.12 и 3.12 са си... Нормални дни, нали?  Laughing Да можем да си караме по програмата, която още не съм измислила.
Ние и формула засичаме, и този празник.

# 92
1 и 3 също не са съвсем обикновени, защото има много туристи, но със сигурност няма такъв трафик. За плаж е ок, да.

# 93
  • Варна
Днес подадох молба за международна книжка в КАТ, във вторник трябва да е готова. Защо не стана веднага не ми е ясно.

Решил съм до утре да приключа официално с хотела- имаме резервация в La Vila Najd с право на отмяна, но продължавам да гледам оферти и за нещо по-изгодно.
За Дейра разбрах, че е добре да се избягва от към хотели, кои други райони да НЕ гледам? Или кои са добрите за престой? Виждам има сериозна разлика в цените в Ал Барша (където за сега сме ние) и Бур Дубай например.

# 94
  • София
Тити, благодаря за отговора.

Направо ми се развали настроението, честно. Но се чудя, то голям избор нямам…..
Wizz промениха полета от 3.12. на 1.12. и аз без много да му мисля запазих хотел в Абу Даби за две нощувки.  От 03.12. до 08.12. имаме платени нощувки в Дубай. Така че се пада на 02. И на 03.12 да сме там. Аз в Абу Даби имам следната цел:
-   Да посетим джамията /ще го оставя за 03.12./
-    Да посетим Observation Deck
-   В Емирейтс не държа да влизам, снимка отпред е достатъчна.
-   Остров Яс и евентуално Ферари.
Притеснява ме задръстването и това, което описа Тити /за съжаление линка ще мога да отворя чак довечера/. От друга страна хотелът се намира на Корниш и се чудя дали е възможно просто да не ползваме колата през този ден /за Етихад и Емирейтс/.
Тити, и още един въпрос. Какво ще ме посъветваш за следобедният чай в Observation Deck? 175AED+16% на човек. Заслужава ли си? Благодаря предварително.

# 95
не знам, честно, какво сте се засилили всички да пиете скъп чай Simple Smile

някой беше питал къде да пие кафе в Абу Даби. Кафенета има навсякъде. Като изключим старбъксовете и лакостите, има няколко вериги, които и ние, 'местните', харесваме - Шекспир е едната, има кафенета в World trade center с излаз на улицата, на Саадият, в Яс мол и Deerfield mall, за туристи най-удобни са World trade center и Яс мол(на площада вътре). Другото е Firenze на Hamdan bin Mohamed и третото е кафе Arabia на 2 и 15 улица срещу Мушриф парк, който е доста приятен парк. La brioche също е популярно, но закуската им не е на нивото на Шекспир. 

# 96
  • София
Уфф, аз далеч не ЩА да пия чай за такива пари /примерно, в плановете ми никога не бих включила този в Бурж Ал Араб/, но някак си, за да се качим горе, за това е целия зор. Laughing

# 97
http://www.groupon.ae/deals/at-the-top-burj-khalifa-1?p=2&nl … halifa-1-74273816

Пак има оферта за Бурж Халифа, само имайте впредвид че оттук не можах да платя, но в Дубай успях да си взема ваучери за тази оферта-явно има ограничение някакво  да си там, когато плащаш, и важеше само в опреденени дни и часове Simple Smile
Виждам, че е за фаст трак, но от къде да видя за кои дни и часове се отнася офертата?

# 98
Ние също сме се организирали да ходим там през декември, но аз лично малко се притеснявам от положението в съседните държави.... Проверила съм доста подробно маршрута на полета и че за сега емирствата не са засегнати по никакъв начин, но знам ли.... постоянно ни заливат с новини за войни и терористи в Близкия Изток....

# 99
Ние също сме се организирали да ходим там през декември, но аз лично малко се притеснявам от положението в съседните държави.... Проверила съм доста подробно маршрута на полета и че за сега емирствата не са засегнати по никакъв начин, но знам ли.... постоянно ни заливат с новини за войни и терористи в Близкия Изток....
На твое място не бих се притеснявала.

# 100
Здравейте и от мен! След много четене и ровене реших да се включа и аз в темата с въпроси. Тъй като нашето пътуване до Дубай наближава, заминаваме на 5ти октомври, 4 човека, та сега усилено текат последни приготовления и покупки. За момента съм изключително раздвоена и не знам кой от водните паркове да посетим, дали Wild Wadi или Aquaventure, и двата са скъпи, така че ще изберем само един от тях. За съжаление твърде късно разбрах за възможността с купоните, та няма време вече да поръчваме такива от ибей. Какво ще кажете вие, кой от двата варианта е по-добър. Имам и още един въпрос - видях че в дубайския групон са пуснали ваучери за Burj Khalifa, който е доста на далавера Simple Smile Проблемът е, че преид месец се пробвах да купя от там ваучери за сафари и не успях като от техния customer service ми казаха, че не можело да се пазарува с карти издадени от други страни. Реших все пак пак да пробвам и с Burj Khalifa та им писах пак и един човечец ми отговори, че нямали такива рестрикции и проблемът може би бил в банката. Та хайде сега звъни до Райфайзен, от където пък ми отговориха, че при тях проблеми няма, нито са блокирали танзакциите нито нищо. Та някой друг имал ли е проблеми с точно този сайт?

За аквапарковете специално в последните няколко страници се обсъждаха предимно те. Може да погледнеш различните мнения.
За ваучерите от книгата все още може да поръчате. Аз също разбрах няколко дни преди да заминем и ги поръчах от ибей, но от дубайски доставчик и бяха доставени в хотела ни два дни преди да пристигнем.

# 101
не знам, честно, какво сте се засилили всички да пиете скъп чай Simple Smile

някой беше питал къде да пие кафе в Абу Даби. Кафенета има навсякъде. Като изключим старбъксовете и лакостите, има няколко вериги, които и ние, 'местните', харесваме - Шекспир е едната, има кафенета в World trade center с излаз на улицата, на Саадият, в Яс мол и Deerfield mall, за туристи най-удобни са World trade center и Яс мол(на площада вътре). Другото е Firenze на Hamdan bin Mohamed и третото е кафе Arabia на 2 и 15 улица срещу Мушриф парк, който е доста приятен парк. La brioche също е популярно, но закуската им не е на нивото на Шекспир. 

Тити , моля те кажи , така и не разбрах , в Абу Даби има ли пазар , който можем да разгледаме ?

# 102
ми...като цяло не.
Приказките за иранския пазар ги подминете. Плодове и зеленчуци сте виждали, подправки няма.
До плодовете и зеленчуците е пазарът за фурми, не очаквайте екзотика, просто ако ще пазарувате специални фурми, там е мястото. От 5 до 100 дирхама килото, във всякаква степен на изсушеност.
Те са от едната страна на Мина порт. Не се наемам да обяснявам как се ходи там Simple Smile
от другата страна на Мина порт където са дау-тата, е рибният пазар, за мен единственото място, което си струва да се разгледа, при условие, че носите на смрад и хлъзгавост. Там ние си купуваме риба, скариди, калмари, октоподи - и ги оставяме да ни ги сготвЯТ. Уникално готвят там, но всичко отнема около 2-3 часа.
Почти няма как да се иде пеш до пазарите, въпреки че са на края на Корниш.

# 103
Защото четох за Стария им пазар , че бил опожарен преди години , и знам ли може да са го вузстановили или да са се преместили другаде хахах

# 104
Защото четох за Стария им пазар , че бил опожарен преди години , и знам ли може да са го вузстановили или да са се преместили другаде хахах

защото всеки пише както му дойде. Този стар пазар не е бил стар в смисъл на както туристите си го представят. На него също се продаваха евтини пластмаси. Изгоря един магазин за мебели, точно бяхме пристигнали. Нищо автентично няма.

Общи условия

Активация на акаунт