ДУБАЙ 10-та тема

• 76 825
  • 757
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, момичета предстои ни пътуване до Дубай, първо посещение тръгваме на 14.10 до 21.10, с Уиз.
Оглеждам за хотел, Сити макс ми дава цена 600€ приблизително за периода. Наш приятел дубаец препоръча  този - https://www.google.ae/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&am … rates%20apartment , цената приблизително същата. Какво мислите за втория? И кой от двата да избера? Същия приятел ни дава и кола, само ще го питам има ли навигация и ако няма не знам как ше се оправяме... Постовете на Ахава ми бяха много полезни, благодаря на нея и на останалите, които споделят!
Мъжът ми е с двойно поданство, има и израелско гражданство, ще пътува с български паспорт, надявам се да няма проблеми. Все още не съм направила програма, през деня ще плажуваме и чак след шест часа вечер ще се разхождаме, ще видим описаните на първа страница неща, без сафари и аква паркове, не си падам аз по екстремни изживявания:) Кой плаж ми препоръчвате?
Един ден ше отидем до Абу Даби сами с колата, ако нашия приятел е зает, само с карането се тревожа...
Трабва мъжът ми да си изкара международна книжка така ли? Миналата година за Израел вади, дали важи?
Сигурно ще ми изскочат още питания. Притесних се със тия смени на дати, как да видя дали за нашия полет всичко е ОК?

# 106
Здравейте!

В петък кацнахме от Дубай. Бяхме там 5 дена (4 нощувки).
Ще напиша нашата програма и това, което ми направи впечатление Simple Smile

Разменям ваучер за  The Lost Chambers срещу 1  шоколад или кутия бонбони  Crazy

Отседнахме в City Max - идеална локация! На гърба на The Mall of Emirates. Резервирахме директно през сайта им, тъй като имаха оферта -25% за 4+ нощувки! Платихме 600 лева, докато в booking-а излизаше към 700лв, а май и отгоре.

Ето и програмата ни:

21.09 - кацане
Трансфер на wizz до хотела по 90 дирхама на човек (45 лв). Бяхме само аз и моя приятел в лъскав джип. Шофьора беше приятен. Вързахме разговор. Обясни ни колко много му харесва живота в Дубай. Той е Пакистанец (най-големия % от населението на Дубай). Обясни, че всички в Дубай живеят заедно в един толерантен мулти-културен град.
Настанихме се в хотела и отидохме да хапнем в мола.
Към 23ч бяхме вече на бар 360, който се намира близо до Burj Al Arab и hotel Jumeirah. Бирата е 45-50 дирхама, както и малкия ликьор. Като комплимент ни сервираха купичка с ядки.

22.09
Плаж JBR - превъзходен! Чист, спокоен....Водата беше чай, дъното е заравнено. Имаше живи морски звезди...мидички. Красота!
Пеша до Dubai Marina Mall. Хапнахме и разгледахме набързо.
Хванахме си метро от Dubai Marina към Dubai Mall
Видяхме аквариума, но не влизахме. Входа е 100 дирхама.
Имахме резервиран билети за 19ч за Burj Khalifa. Отидохме на входа 15 мин по-рано и организацията беше чудесна. Качихме се на 125 етаж, където има 360 градуса гледка към Дубай. Слязохме на 124 етаж по стълбите, за да гледаме шоуто на фонтаните от терасата. После слязохме долу и изгледахме следващото шоу вече пред самите фонтани. Редуват европейска с арабска песен и се радвам, че долу хванахме арабската Simple Smile

23.09
Плаж до Burj Al Arab -  в сравнение JBR е доста по-населено. Пясъка беше по-едър, но все така чудесен, както и водата.
В 17ч ни взеха от хотела за Dinner in the Desert. Бяхме с Dubai Fun Tours. Всичко беше на ниво в техния Camp. Интересна програма. Вкусна храна Simple Smile За храната ни помолиха да се разделим на жени и мъже. Имаше 10тина опашки от мъже и жени по един в редица и всеки чинно и спокойно си сипваше храна.
В цената беше включен - трансфер, хенна рисунка, пушене на наргиле, безалкохолни напитки, можеше да се преоблечеш като местните и да се снимаш, програма с много танци, вечеря и един типичен техен десерт - нещо като карамелизирана поничка.
По 180 дирхама а човек.

24.09
Хванахме Palm Monorail до Atlantis - цената е 25 дирхама на човек за двете посоки.
Посетихме The Lost Chambers, но не успяхме да си ползваме ваучера, защото било Public holiday и не важал за тогава. Билета е 120 дирхама на човек.
На връщане пак разходка в Mall of Emirates. Хапнахме в CheeseCake Factoy - едно парче е между 30-34 дирхама.  В 19:45 се качихме на Big Bus Dubai за вечерна панорамна разходка. Имахме ваучер за това, а билета е 145 дирхама.
Шофьора караше изключително бързо, имаше някакво забавяне, а се  оказа, че в 21:15 трябва да сме на WAFI Mall и да наблюдаваме шоу звук и светлина в Египетски стил. После слязохме с нашия шофьор на обиколка из Souk Khan Murjan - вижте из нета за какво става дума. Имаше страхотен ресторант, където много местни ходели да хапват. Шофьора ни каза, че цената на вечерята е между 60-100 дирхама на човек.

25.09
Ibn Battutta Mall на път за летището.
От там може да се хване автобус F55, който стига за 40 минути до летището. Билета за него е 8 дирхама на човек. Минава по 1 път на час! Ние имахме много интересна случка и добре, че шофьора ни изчака. Всъщност там всички са мили и любезни!

На летището в БГ реалността ни връхлетя с ударна сила. Блъсканица, намусени служители, тромава организация, 3 катастрофи от летището до вкъщи....Изобщо - познатата българска свинщина + дъждовното време.

Какво ми направи впечатление - беше топло, но не и непоносимо.
Хората са любезни (както навсякъде извън БГ). Не съм усетила някой да ми се вглежда в облеклото, а не сложих нищо под коляното. Изобщо за престоя ми там се чудех защо тук в темата има схващане, че някой местен ще се обиди от облеклото ни. Така или иначе те също не се разсъбличат в знак на уважение към Европейските схващания. Всички хора си живеят мирно и спокойно. Имаше много местни, които се държаха за ръка, а от темата тук бях останала с впечатление, че е страшно затегнато положението. Мисля, че само в БГ го има тоа - виж този/онзи как е облечен. По света хората просто си живеят, но това е друга тема.

Има вагони само за жени и деца! Ако има мъже вътре, то те могат да бъдат глобени!
Чекирането за пътуването с метро или трамвай е не само на влизане, но и на излизане и ако не се чекирате на излизане, билета ви няма да е валиден на следващия трансфер и ще се наложи да се връщате да се чекирате правилно или ще трябва да си купите нов билет.

Моловете работят до полунощ и са пълни с народ. Мисля, че отлеждат децата си там. Имаше много жени, които бутаха в количките деца на 4-5 години, с биберони и памперси. Хранят се с фаст фууд. Тъпчат дори най-малките с пържени картофи, малко по-големи и с кола. Това ми се видя ужасно.

Пожелавам приятно изкарване на всички, на които им предстои пътуване там!

Ако някой иска ваучера, моля да ми пише лично съобщение Simple Smile

Последна редакция: нд, 27 сеп 2015, 22:32 от Love_fairy

# 107
Привет! Четох, четох и така и не видях отговор на един въпрос дето така си го задавам тия дни. Къде си оставяхте вие куфарите последния ден преди полета? Ние също ще отседнем в Ситимакс ал Барша, та се чудех имат ли някакво помещение, в което могат да се оставят и дали някой е питал дали има възможност за по късен чек оут?

# 108
  • София
Привет! Четох, четох и така и не видях отговор на един въпрос дето така си го задавам тия дни. Къде си оставяхте вие куфарите последния ден преди полета? Ние също ще отседнем в Ситимакс ал Барша, та се чудех имат ли някакво помещение, в което могат да се оставят и дали някой е питал дали има възможност за по късен чек оут?

Имат помещение за багажа. Като влизаш към рецепцията се пада до нея в ляво. В дясно ти е ресторантът. Peace
Има възможност за късен чек аут, но трябва да доплащаш. Ние не видяхме смисъл в него. Беше на повече от 1/2 цена за нощувка.

# 109
Всъщност относно плажовете и вагоните за жени и деца: до колко годишни считат някой за 'дете'?

# 110
  • София
Всъщност относно плажовете и вагоните за жени и деца: до колко годишни считат някой за 'дете'?

Не разбирам какво искаш да попиташ за плажовете.
За вагоните - има такъв само за жени, не мисля че е проблем и голямо дете да се вози там. Не е чак толкова стриктно.
Но във вагоните за мъже има и жени, чужденки. Те, местните жени в метрото не пътуват. Wink

Love_fairy
, благодаря за чудесното описание.  bouquet
 И аз не веднъж съм се чудела на доста неща, които се пишат тук относно облеклото, поведението, вноса на това-онова. Ама, форум е... Всеки пише през призмата си. Wink

# 111

Не разбирам какво искаш да попиташ за плажовете.

това, болднатото питам?

# 112
  • Варна
А каква е политиката за пушене? Къде е разрешено и къде не?

Love_fairy за бара имахте ли резервация? Какъв е дрес кода и има ли такса за вход или изискване за минимална консумация?

# 113
Трабва мъжът ми да си изкара международна книжка така ли? Миналата година за Израел вади, дали важи?

Точно една година важи, погледнете кога сте я извадили - трябва да я носите и да има кредитна карта на негово име.

# 114
  • София

Навсякъде, където не е затворено помещение. Но, и в затворените се пуши. Както навсякъде. Wink

# 115

Love_fairy за бара имахте ли резервация? Какъв е дрес кода и има ли такса за вход или изискване за минимална консумация?

Нямахме предварителна резервация. Нямаше такса вход, дрес код, нито минимална консумация, но ако сте двама човека 100 дирхама не ви мърдат.

Ние бяхме и на диско в нашия хотел. Беше много готно. Имаше музика на живо. Групата беше много добра  - пееха актуални парчета, латино, реге.. Simple Smile

Подарявам ваучер за The Lost Chambers, валиден до края на 2015 (без техните Pubic holidays) -  за шоколад Simple Smile

# 116
Никъде не съм виждала граница във възрастта за деца. В публичният транспорт май деца до 5 години или 90см се возят безплатно. Ако те притеснява, най-добре им пиши и ги питай.

# 117
Тити, синът ми е на 16 г. Дали ще го пуснат на женско - детския плаж?

# 118
ебаваш ли се?

# 119
Що? ПО нашите закони си е дете?
За това питам по техните как е?

Общи условия

Активация на акаунт