ДУБАЙ 10-та тема

• 76 867
  • 757
  •   1
Отговори
# 195
ronaldo888 аз също не се опитвам да те убеждавам или да споря. Ти питаш, а аз се опитах да съм ти полезна.
Ние също обикаляме градовете в Европа предимно пеша и дори когато бях бременна сме обиколили всички забележителности в Рим без да ползваме никакъв транспорт, а бях вече не толкова подвижна и жегата трудно ми понасяше. Но Дубай е различен и ще разбереш колко наистина е различен чак като отидете на място. Сега колкото и да те съветваме, че разстоянията са просто огромни - несравними с тези между забележителностите на градовете в Европа, жегата ако пече също и най-вече, че Дубай не е пригоден за пешеходци /на повечето места няма тротоари, няма пешеходни светофари и подлези, както и с километри няма място за пресичане/, трудно ще ни повярваш.
Ще се радвам да споделиш впечатленията си, когато се приберете Simple Smile

# 196
Момичета, много съм разочарована.
Днес от туристическата агенция ми звънят да ми кажат, че хотела се променя и вместо в Ал Барша ще бъдем в Бур Дубай Sad . И агентката ме убеждава, че мястото било супер и по-хубава база, а аз не съм на това мнение. Всичко си бях предвидила спрямо хотела. Някой нещо да ме посъветва? Sad След една седмица пътуваме .

Много е неприятно така. Не знам кои са хотелите, но принципно в Бур Дубай са по-евтини и ако нямат разлика в звездите следва поне да Ви намалят цената или да Ви компенсират с нещо друго.

# 197
ronaldo888 аз също не се опитвам да те убеждавам или да споря. Ти питаш, а аз се опитах да съм ти полезна.
Ние също обикаляме градовете в Европа предимно пеша и дори когато бях бременна сме обиколили всички забележителности в Рим без да ползваме никакъв транспорт, а бях вече не толкова подвижна и жегата трудно ми понасяше. Но Дубай е различен и ще разбереш колко наистина е различен чак като отидете на място. Сега колкото и да те съветваме, че разстоянията са просто огромни - несравними с тези между забележителностите на градовете в Европа, жегата ако пече също и най-вече, че Дубай не е пригоден за пешеходци /на повечето места няма тротоари, няма пешеходни светофари и подлези, както и с километри няма място за пресичане/, трудно ще ни повярваш.
Ще се радвам да споделиш впечатленията си, когато се приберете Simple Smile

Е аз говоря за 20те мин от хотела до метрото, естествено че няма да тръгнем от една забележителност до друга пеш.

А преди време бях гледал на стрийтвю в мапса едни зонички с вода и мрежа от малки мостчета между тях..сградите бяха ниски, в арабски стил, с палми между тях...мисля че не е Burj Khalifa Lake, някой сеща ли се за подобна зона?

# 198
Днес от туристическата агенция ми звънят да ми кажат, че хотела се променя и вместо в Ал Барша ще бъдем в Бур Дубай Sad . И агентката ме убеждава, че мястото било супер и по-хубава база, а аз не съм на това мнение. Всичко си бях предвидила спрямо хотела. Някой нещо да ме посъветва? Sad След една седмица пътуваме .
Могат ли просто ей така да променят хотела?  Shocked

А преди време бях гледал на стрийтвю в мапса едни зонички с вода и мрежа от малки мостчета между тях..сградите бяха ниски, в арабски стил, с палми между тях...мисля че не е Burj Khalifa Lake, някой сеща ли се за подобна зона?

Да не е Мадинат Джумейра?

# 199

Много е неприятно така. Не знам кои са хотелите, но принципно в Бур Дубай са по-евтини и ако нямат разлика в звездите следва поне да Ви намалят цената или да Ви компенсират с нещо друго.

Да наистина много неприятно Sad Изключително некоректно според мен. Гледат как да спечелят някой лев, но така не се прави. И особено да ме убеждават колко по-добре било в Бур Дубай.

# 200
 maggi_91, какво ви изтъкнаха като причина за смяна на хотела? Този в Бур Дубай същата категория ли е като в Ал Барша. Разправяйте се, не оставайте така да мине, ако трябва настоявявайте да ви преместят в сходен хотел в Ал Барша.

# 201
maggi_91, какво ви изтъкнаха като причина за смяна на хотела? Този в Бур Дубай същата категория ли е като в Ал Барша. Разправяйте се, не оставайте така да мине, ако трябва настоявявайте да ви преместят в сходен хотел в Ал Барша.

AniSim, не ми изтъкнаха основателна причина, просто казаха, че хотела се сменял. Като им обясних, че не искам да го сменям и че съм си направила маршрути спрямо хотела, те ми казаха, че останалата група щяла да е в другия хотел и така щели сме да сме с групата ( но аз не искам да съм с групата, аз никой не познавам, за какво ми е групата).Не можело да сме в този хотел от договора.
Сега им писах, че няма проблем да сменим хотела, но да си остане в Ал Барша. Сега ще чакам отговор.

# 202
  • Варна
О как може така? Настоявайте си за Ал Барша, какво като не сте с групата.

За разстоянита тук мога да кажа едно- нямат аналог с Европа. Ние онзи ден с мъжа ми вървяхме 2км пеша от Бурж Ал Араб до метрото на Мола на Емирствата. Не беше затрудняващо от към разстояние, но беше наприятно, защото беше жега, влага, фучат коли и прахоляци, потиш се и накрая влизаш в метро станцията окъпан в пот, а там те смразяват едни 18 градуса. Да не говорим, че от там нататък имаш да се придвижваш на някъде другаде, което означава че си носиш всичката смрад с теб.
Но както са казали другите докато не се види не може да се разбере.

Днес с мъжа ми си говорихме, че тук сетивата се размиват- това, че виждаш нещо не означава, че е близо- то просто е толкова огромно, че севижда от далече; това че не виждаш нещо, не означава че не е там. Заради абсолютно равния релеф някои сгради и улици към които вървиш просто изведнъж сякаш изскачат пред теб.

# 203
Маги, прочети си договора. В него вероятно пише името на хотела 'или друг подобен'. Агенциите се застраховат и често дори в прав текст пишат, че могат да сменят хотела с друг от същата категория. Под категория се разбира брой звезди.

# 204
Маги, прочети си договора. В него вероятно пише името на хотела 'или друг подобен'. Агенциите се застраховат и често дори в прав текст пишат, че могат да сменят хотела с друг от същата категория. Под категория се разбира брой звезди.

zigizagi, да така пише в договора, че може да се смени за друг същата категория и реално така направиха, но според мен и смяната на района е от значение. В booking като цъкнах датите разликата в цените на двата хотела беше 800 лв.
Писах им, но едва ли ще успея да извоювам нещо, яд ме е, че така предстартово ми се разваля хубавата емоция от предстоящото пътуване. Не е болка за умиране и там пак ще си го направим хубаво, но въпроса е принципен.
Хубав ден на всички от мен Simple Smile  Hug bouquet

# 205
Същата категория да формално означава брой звезди, но и района е много важен за Дубай. Трябва да ви подсигурят сходен хотел в района, който сте си избрали. Иначе ще губите време в предвижване от единия край на града до другия и допълнително разходи по това предвижване, ако програмата ще ви е основно в новата част. Ако е нужно кажи, че ще пуснеш оплакване до съответните инстанции. Напълно в техните възможности е да ви запазят хотел в Ал Барша, просто явно искат да минат по-тънко откъм разходи, разбира се абсолютно некоректно.

Последна редакция: пт, 09 окт 2015, 09:56 от AniSim

# 206
Привет !
Букването през сайта на БХ е удобно и лесно. Направих го днес. Потвърдено Simple Smile
До 17.00 ч. цената е 125 AED, след това цената скача двойно (general admission entry at the top,124 level).
Получих потвърждение по емейл с указания да се получат билетите от киоск на ниво LG в Дубай мол.

За сафари ми препоръчаха Arabian Adventures.

За сафарито да питам, понеже буквам през букинг.ком и на резервацията ми дава че за този сайт имам 10% отстъпка, и съответно това ми грабна интереса:
http://www.getyourguide.com/dubai-l173/afternoon-desert-safari-w … bq-dinner-t34233/
За 2ма човека, с отстъпката идва по-малко от 100евро, а включва почти всичко без АТВ-та (джипки, камили, сноуборд, ядене, пиене, бели денс и т.н.) докато повечето други, някои дори по-скъпи, не включват някои от тези неща в цената. Чудя се обаче...ако го букна, има ли вариант примерно отивам там и няма такава оферта, няма такава фирма и да ни измамят?

И като споменаваш Arabian Adventures, намира ми два сайта-в първия са доста скъпи по 300дирхама на човек, а другото което ми намира изглежда отново доста офертно, по 140-160дирхама:
http://www.arabianadventuresdubai.com/arabian/evening-desert-safari.php
И отново виждам че включва всичко. Някой ползвал ли е един от тези два сайта?

# 207
За две различни фирми става въпрос, затова и цената е различна.

Фирмата с добрите отзиви е тази (по-скъпата  Wink)

https://www.arabian-adventures.com/en/tours-and-safaris/index.aspx

# 208
Здравейте, както вече писах, скоро ми предстои пътуване до Дубай.Опитвам се да направя програма Simple Smile
Искам да попитам според Вас - изпълнимо ли е това в един ден
- Palm Djumeira с монорелсовото влакче (прочетох че тръгва сутринта от 10 ч.) + Atlantis The Palm (The lost Chambers aquarium)  + Madinat Djumeirah - даже ми се иска и да се разходим до плажа на Бурж Ал Араб

Предварително благодаря!

# 209
Според мен е напълно изпълнимо.

Общи условия

Активация на акаунт