ДУБАЙ 10-та тема

• 76 808
  • 757
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, предстои ми пътуване до Дубай през февруари, сега правя програмата. Чета доста темите, както и пътеписи, съвети, но искам да ви попитам някои неща:
1. Не мога да се ориентирам ентертейнер книгата за 2016 какви атракциони вкл, както и в крайна сметка струва ли си тази книга.
2.Струва ли си бързото влакче, кой билет е най-изгоден и вкл. ли се в книгата. Планираме в един ден да разгледаме Абу Даби- джамията, двореца и ферари, ще успеем ли? Дали да не ползваме агенция от тези местните. Колебая се за ферари, там колко време ще ни трябва, на билетите има fast past, това значи ли, че не се чака. 350дирхама е на човек средния вариант и затова се чудя?
3.За корабчето - четох едно момиче препоръчва това от Дубай Марина, а повечето са по Дубай крик (между старата и новата част) - какво е общото мнение, кой маршрут е по-интересен
4.Аквапарк и къпане през февруари - мисията възможна ли е, или водата ще е хладна?
5.Тъй като в датите ни се вкл.14.02, какво да избера за този ден, да е по-романтично - Бурж кхалфа и фонтаните, или нещо друго?
6.Струва ли си биг бус-а?
7. За сафарито- тъй като виждам големи разлики в цените, има ли големи разлики и в качеството на услугата, коя фирма да избера?
Малко ви изтормозих с въпросите си, но дано да ми отделите малко време. Благодаря предварително.

# 646
Миналата година ходих ме по Дубай крик и на мен лично не ми хареса много ,но тази година съм си резервирала по Дубай Марината там чета ,че е по хубаво. Резервирай корабче с Xclusivecruise.com всеки понеделник цената е на половина 125 AED. За книгата мога да ти отговоря когато се върнем, но от това което аз разбрах ,че си заслужава ако сте повече хора. Сафари и обиколки си ги вземи от колективните сайтове за пазаруване излизат по изгодни.

# 647
  • sofia
Ние миналата година от 5-12.02 ходихме поне 3-4 пъти на плаж. Доста топло беше Simple Smile, около 28-30 градуса през деня

# 648
Балеринка,огромно благодаря за ценната  информация!
Принципно  Дубай ни беше междинна спирка ,но пътуването ни до Индия-Гоа пропадна засега и затова!Иначе с три деца исках нещо тип бунгало,като нашия хотел,цената също много ми хареса а и ние сме супер непретенциозни! Simple Smile

# 649
mili4ka,  по-добрия круиз е по Марината и то вечер когато всичко е осветено. Може с вечеря на корабчето което е много интересно и романтично или без вечеря. Един ден в Абу Даби е малко ако ще ходите до Ферарито. Ние така направихме,но бяхме с кола под наем и пак не ни стигна времето. Ферарито е голям комплекс, чака се на опашки пред атракциите и отнема доста време ако искаш да видиш всичко... Може би организирано с агенция там ще видите повече неща.. За 14.02. най-романтично според мен е следобеден чай в Бурж ал Араб (ако нямате деца с вас,понеже там не пускат деца в Sky view бара и ако не ви идва скъпо цена от около 200 евро за двамата). Но си заслужава... За Аква парка е добре сутрин от 10.00 да се отиде, слънцето пада там по-рано и след това става хладно, водата си е студена... Но аз говоря за декември... Иначе си е топло времето...

Аз да попитам за вечерното сафари с коя фирма резервирате и колко време е цялото приключение?

# 650
Привет,
завърнахме се и ние в снежна БГ! От 28 на -7 градуса. бърррр.

Тези хора ни измъчиха в хотела = всеки ден чистача оставяше климатика на 17 градуса - да ловиш бели мечки като се прибереш! Всеки ден разправии, защото климатика не можел да работи на повече от 19 гр и трябва да се изключва централно.

Много добри суми мога да кажа за Fly Dubai. - води се ниско тарифен, но може да си гледаш тв, не са скъпи напитките в самолета, 2.50- лв за кола, фанта... в кутийка. Включена е доста добра храна.

Сафари с арабиан експедишън с ваучер от ентертейнера,

Круиз по марината с excluzive круиз пак с ваучер (вторник за жени е на 50 %) но ние ползвахме ваучера.

Всичко беше ОК.!

# 651
Благодаря ви много за информацията. Само не разбрах кои атракциони се включват в книгата за 2016, нещо не се ориентирам с нея. Другото което се чудя е за биг бус-а, четох доста противоречиви мнения. А ако наема агенция за Абу Даби ще успея ли и с Ферари и джамия и двореца, т.е ще разполагам ли с повече време? Благодаря ви много още веднъж.

# 652
И аз имам нужда от малко повече разяснения относно тази книга.... по принцип може ли да се ползва от повече от един човек и как.... има ли някакъв списък за кои атракции може да се ползва и какви са намаленията.

# 653
gold, в кой хотел бяхте? Сафарито ви дневно или вечерно беше? Круиза по Марината през деня или с вечеря?

mili4ka_sladi4ka, за Абу Даби най-добре пиши на агенцията и питай каква е програмата им за тази екскурзия до там да ти кажат по часове колко време се отделя за всяка атракция... Мисля си да не би пък Ферарито само да го посетят и огледат отвън за снимки и да не се влиза въобще вътре? Ако се влиза питай и дали е включен билета или се купува на място допълнително....
За биг бус не мога да помогна, но защо да не си заслужава...  newsm78 Това е един добър начин да видиш града без да мислиш за транспорта между отделните атракции.... За хора без кола под наем е удобно... Аз винаги ползвам такива автобуси в Европа когато ходя на екскурзии и съм доволна... Peace

# 654
Момичета,ние понеже сме с децата,препоръчайте ми атракционни за тях!Набелязала съм аквариума в Шарджа-нали ще сме там,ще ги кача и на камили,искам да ги заведа и на аквапарк ,нещо друго интересно за деца?А кой сайт е най-добър за ваучери?Разходките с корабче само вечерни ли са?С децата ми се иска да сме през деня.А относно книгата,има ли семейни оферти?

# 655
Благодаря ви много за информацията. Само не разбрах кои атракциони се включват в книгата за 2016, нещо не се ориентирам с нея. Другото което се чудя е за биг бус-а, четох доста противоречиви мнения. А ако наема агенция за Абу Даби ще успея ли и с Ферари и джамия и двореца, т.е ще разполагам ли с повече време? Благодаря ви много още веднъж.
Агенциите обикновено водят само до входа на Ферари, снимка и посещение на магазина. Няма да ти стигне времето. За Ферари ти трябва цял ден, билетът не е евтин, а за атракциите се чака.
Книгите с ваучъри се продават в магазините за хранителни стоки. Дебели са и съдържат много излишни неща. Всички са на принципа 3 талона за услуга/заведение/атракция, като всеки талон при представяне на място ви дава същото още веднъж.
Мари, разходка с ферито по дубай марина има едночасова в 11, 13, 15 през деня. Посетете миракъл гарденс и дубай ленд - едно до друго са, също аквариума и    underwater zoo в дубай мол.

# 656
здравейте планираме да направим една екскурзия може бе март според вас как е времето и да попитам добра и лоялна компания агенция

# 657
gold, в кой хотел бяхте? Сафарито ви дневно или вечерно беше? Круиза по Марината през деня или с вечеря?

В Grand Midwesr REVE в Теком. Движихе се основно с такси - за 8-10 лв до МАрината и Бурж Ал Араб, за
Емирейтс Мол - също. Сомо до Дубай Мол беше 25 лв.

За Сафарито ни взеха в 2 часа. към 4 бяхме на дюните и така до 5 и нещо до залеза - после лагера - беше много хубав, с много луксозни толаетни, храна. само рускинята - кючекчиня не ни хареса много, ама танурата оправи впечатлението.

Круза взехме сънсет - от 5 часа - хванахме залеза беше много хубаво. Блок маса, много обилна, безалкохолни на корем - няма наливни питиета - само кутийки. И постоянно те подканят да си вземеш още. Правеха и различни видове паста на място. След него има още един - вечерен круиз, но се радвам, че не избрахме него - като се скрие слънцето и си става хладно.
Това е сайта им: http://xclusivecruise.com

На плаж бяхме на JBR пред Хилтън - има безплатна ивица, много голяма, съблекални и тоалетни малко по-настрани.

# 658
искам и да ви попитам гледам че повечето хотели са само със закуска яденето как е като цена лесно ли се намеря смисъл просто се притеснявам дали ще се оправим

# 659
Да разбирам ли, че купувайки си книгата с ваучери за близо 250лв, получавам по 1 билет безплатен за атракциони (тип сафари, аквапарк) и ако искам съпругът ми да ползва същите промоции, трябва да закупя 2 книги за двамата? Мислех че ваучерите там са 1+1безпл.

И аз се интересувам има ли смисъл от закуските в хотела и може ли да се плащат на място не всеки ден? Ние резервирахме в Ибис мол оф дъ емирейтс, с безпл.анулиране. Има ли отзиви за този хотел? Закуската е 27лв на човек и се чудя има ли смисъл или да хапнем нещо в мола, наоколо?

Общи условия

Активация на акаунт