Ясли, училище или детска градина, при мамите от ИБ веселбата не спира

• 26 514
  • 743
  •   1
Отговори
# 30
Поспалане, благодаря за хубавата тема  Hug
Меци, звучиш ми спокойна и уверена, дано да е така и на живо  Hug Поздрави на Емка, аз много вярвам в нея  Flutter  Heart Eyes
Форест, аз не бих се притеснявала за храненето, има моменти, в които и Дени проявява мързел и аз й давам да яде, но като цяло яде колкото яде и не настоявам. Пу-пу, сега сме в период на похапване, та нямам забележки към нея  Mr. Green  Hug
Петьофка, да ти е жив и здрав режденика, много целувки от нас   bouquet
Бени, и аз ви зърнах за малко, най-хубавите ми бяхте  Heart Eyes
Цвете, ще видиш как всичко се нарежда, малкият ще свиква с обстановката, докато на теб все ще ти липсва  Mr. Green Лека работа ти желая  Hug И ще вдигат учителските заплати, добре ми звучат тия работи  Mr. Green
Тук вчера цял ден валя, днес има слънце, но си е хладно, но го дават пак до 30 градуса тия дни, та си ги чакам  Flutter

# 31
  • Sydney
ANI BANI да, австралийската системае (КиндиРу е името, но ни предупредиха да не казваме името, защото щяло да ги глобят)... като цяло е развиване на мозъка, чрез движения, прости и лесни за децата, започва се от раждането до 5 годишна възраст (когато по австралийски тръгват на училище). В БГ са от миналата година Юни, аз исках още зимата да я запиша ама с тея болести чак Май се вредихме... за мен е важно, че на нея й харесва и ходи с удоволствие Simple Smile
Love_fairy Благодаря Simple Smile за вашето ядене - може би или не е гладна или се нахранва бързо и от там вече няма интерес...
mecani и това всичко е заради раждането й ли? в смисъл не е било добре ли?
coconuD Благодаря Simple Smile

# 32
  • В къщурката на хълма на феите
Бени като цяло да .. всичко е от раждането ..
Кокосито аз така звуча, ама ела да ме видиш отвътре кво ми е Mr. Green

# 33
  • Северозапада
Малко ми е тъпо да мрънкам на фона на Мецините неволи, ама тези дни полудях. Още в петък София показа признаци на разболяване - хрема. Хванах я и събота и неделя я тъпках с инфлуцид, морска вода, инхалации и вечер и чай. В понеделник беше в прилично състояние, само лека хрема. Аз обаче се събудих с болезнено гърло, останахме вкъщи и посетихме личните лекарки (на София и моята). София беше с отминаваща вирусна инфекция, на мен ми дадоха 3 дни болничен. Във вторник София започва да подкашля. В сряда минахме пак през личните, кашлицата не е от спазъм, явно нещо я дразни, да пие сироп. В четвъртък уж всичко беше наред, станахме и се приготвихме за работа и ясла. Пипам София, топла. Мернах Т - 37. Реших, че и е топло, защото е по-облечена и хайде на ясла. Стигнахме до яслата, а тя все така топла и се прибрахме. През деня всичко беше ОК, затова днес отново се запътихме към яслата. И на средата на пътя бльок-бльок, София повръща  ooooh! Прибрахме се , измих, преоблякох, изглеждаше добре, затова тръгнахме пак. И отново бльок-бльок, та се прибрахме окончателно. След това нищо, слава Богу, предполагам и е станало гадно от сиропа за кашлица, този от бъз и вит. С, с които аз я натъпках + половин кексче, с което сама се натъпка. Е..ти кьопавата седмица  #Cussing out
И все пак като цяло съм доволна как изкара този вирус. Не знам дали от Биозина, който пи до преди 10-тина дни, но леко мина, в сравнение с миналата година (пу-пу  Praynig). Сега и аз си взех Биозин. Миналата зима изкарах всеки един вирус заедно със София и хич не ми се иска и тази да е така.

# 34
Мравче, ама, че гадост...Това с гърлото май наистина е вирус. Аз и ММ го изкарахме.
Дано сте здравички  Hug

# 35
  • shumen
Бени,сега Ви изгледах и ми хареса и на мен много предаването.
Мравче,вирус е явно.Май сега имало някакъв такъв.
Форестче,и Дени понякога ми прави така,но ако не иска да яде не го насилвам.Оставям го да огладнее хубаво и тогава пак предлагам.
Аз сега се чудя в Понеделник какво да им занеса в ДГ за почерпка за рождения ден,че ще им е първи ден и не се знае колко деца ще са. Затова приемам идеи всякакви.
Кокосче,снощи и тука се изсипа голям дъжд,че бяхме навънка и едва се прибрахме целите мокри.
Ние сутринта с малчо ходихме и напазарихме доста неща за кръщенето за Неделя и дрехи за ДГ.На мама сега яко и олекна джоба и ще чака 15 да и преведе бившия големите пари-150 лева.

# 36
Дани, на Габи баща й плаща великите 100лв Simple Smile Жив и здрав да е! Аз се надявам никога да не опирам до тях и затова ги събирам в сметка на Габи Simple Smile
За почерпката - ако позволяват вече - вземи една торта и няколко сока.

# 37
100 лева ли е издръжката?

# 38
  • shumen
Сигме,моята е 150 на 1000 лева негови.Аз исках 200,но му се видяха много и ги закова на 150.
Форестче,аз ги тегля,но отиват за Дени.Като му се купи едно друго и се плати ДГ(при нас е 45 лева на месец)и те заминали.А онзи и те му се виждат много и пита къде сме ги давали,че не стигали.
За торта питах и казаха,че може,но понеже им било 1 ден и не знаели колко деца ще са,по добре да не съм вземала нея,а нещо друго.Сега се замислих и утре като отида да взема тортата за кръщенето може да поръчам 20 пастички,но дали ще стигнат не знам.

# 39
Сигма, да, 100 лв е  Mr. Green

Дани, по-добре торта, че може да се среже на повече парчета, а фиксиран брой кексчета-няма как. Или вземи някакви сладки на килограм, крекери и т.н. На Габи градината с все танци и англ. език е 130лв. Тази година обаче съм я записала на частни уроци по английски в Оксиния (което си е пак сериозна сума) и ще откажа английския в градината и ще ходи на 2 вида танци. Мен поне баща й не ме пита къде отиват парите. Ясно му е, че не я гледам с 200лв на месец,

# 40
Мерси за инфото  Peace

# 41
Петьофи, честит рожден ден на Мишо. Нека да е здрав и щастлив. Hug
Момичета, имам нужда от съвети всякакви как да убедя Сиянка, че на градината е хубаво. Тръгна от 1-ви септември. Още от първия ден плаче, даже още със ставането се гушва в мен и едвам я приготвям. Като я оставям плаче, после казват, че уж е спокойна. Знам, че е нормално да плаче, но днес беше върха. Не позволи да я облечем, гушка се в баща си, в мен и не ни пуска ръцете. Повтаряше, че не иска там и по никакъв начин не успяхме да я убедим да я облечем. Даже казваше, че коремчето я боли. Не отидох на работа и останахме вкъщи.
Като я питам защо не иска там казва, че лелите й се карат. Питам я защо -не може да отговори. После каза, че са я били. Аз естествено не вярвам. Говори за децата, за играчките, но като заговоря за лелите и се разстройва. Незнам какво да мисля. Днес цял ден й обяснявам, че големите деца ходят на градина, че бебетата остават на ясла и тя казва да. Като й кажа, че в понеделник ще отиде и пак наново.
Дълго стана, но съм много объркана и незнам какво да правя. Страх ме е, че в понеделник ще направи същия номер,но няма как всеки ден да отсъствам от работа. А и така може да реши, че номера минана и всеки ден да ни прави луди калинки.
И на яслата плачеше, но не още от вкъщи и не с такъв " страх " от там.

# 42
STANITANI, миличката Сиянка. Можеш ли да говориш с родители на други дечица от групата ви? Ние имаме фейсбук група и обсъждаме понякога на кой какво му е направило впечатление, но пък вие още не сте имали родителска среща  (имай го предвид да го предложиш, защото е добра идея). Габи плачеше сега в сборните групи. Просто сърцето ми скъса. Викаше ме през прозореца - мамо, моля те, върни се Sad Връщах се два пъти да я успокоявам. Говорих с други майки и те споделиха, че децата им не искат да ходят в сборната група, заради госпожите.
Сега Габи вече си е в нейната група и сутрин ми казва - мамо, няма да плача, защото съм с моите госпожи и ги обичам.
Възможно е, Сиянка да не е свикнала с промяната. Госпожите са й чужди още. Говори и с тях, ако може да я приласкават някак, да създадат в нея усещане, че там при тях е хубаво. Ако има познато детенце може да ги събираш, за да си станат приятелчета и да има желание да ходи на градина, за да си играят.

# 43
Защо не й вярваш? Аз мисля, че не лъже.

# 44
Мравке, аз съм забелязала, че от Инфлуцида Дени започва да кашля, не знам защо, но като го спра и спира кашлицата. Бъдете здрави и двете  Hug
Стани, трябва да си твърда колкото и да е трудно. Изпращаш я с усмивка, закачаш се с нея, обясняваш, че мама е на работа да изкарва парички, а децата на градинка и се правиш на силна и непоколебима. Много е трудно, но ако отстъпиш и верно ставаш калинка  Mr. Green Децата са много умни и усещат всичко, само ако видят, че може да им мине номера и се повтаря. Трябва й време и ще свикне, дано да е по-скоро  Hug

Общи условия

Активация на акаунт