Изчерпан яйчников резерв

• 324 683
  • 2 704
  •   1
Отговори
# 1 590
Здравейте прекрасни Relaxed

Отново пиша тук, тъй като преди 2-3 седмици ви занимавах с въпроси относно ниското си АМХ (0.4) и препоръки дали да замразявам яйцеклетки.
По ваша препоръка отидох на второ мнение, при д-р Тихомирова в Надежда. Останах с много добро впечатление, млада докторка е, но пак много добре и изчерпателно обясняваше. Броихме антрални фоликули - по 4 в яйчник, даже в единия 3 май, за съжаление (разбрах, че това е доста малко).
Мъжът ми пусна спермограма, погледнаха му я набързо и казаха "всичко е наред", но в заключението са написали "Тератозооспермия" - ще помоля докаторката да я разчете и да каже дали наистина всичко е наред.

Също ми изписа изследвания на щитовидните хормони и едно генеточно излседване за кариотип - не го бях чувала и в момента чета и виждам, че се прави и на двамата партньори - каза, че се пуска, когато има такова нетипично настъпване на ранна менопауза (на 31 г. съм).

Тези всичките неща ги пиша просто информативно, ако на някой в подобна ситуация би му било от полза.

Препоръча замразяване на ембриони, не на яйцеклетки, тъй като това била стабилната структура и един вид има доста по-големи шансове. Каза, че го препоръчват, когато жената има партньор. Общо взето това е - замразяването като един вид застраховка, тъй като не са ми добри резултатите. Очевидно нямаме за къде да чакаме и няма да чакаме година, както мислехме, а ще действаме. На първия преглед ми казаха 6 месеца естествени опити преди да се говори за ин-витро, но д-р Тихомирова каза - максимум 2,3 месеца с тези резултати. Та така...

Много благодаря за насоките в тази тема - много ми помогнахте да се ориентираме по-бързо кое, как, какво Simple Smile

# 1 591
Че то 8 аф си е доста сносен резултат, за каква ранна менопауза говори тая докторка? Това изобщо не е ИЯР.

# 1 592
За жена на 31 год това е НЯР и в този случай съм напълно съгласна с препоръките на д-р Тихомирова (с която не винаги съм съгласна).
Аз бих я послушала, Owly.
Късмет 🍀🤞🏻

# 1 593
Значи съвсем правилно съм преценила, когато изказах мнение че е по - разумно ембриони, отколкото яйцеклетки, във вашия случай . Да, за тази възраст 7-8 са си малко. Чак ИЯР не е, но е нисък резерва. Много хубаво че сте решили да действате. В този живот всички си имаме някакви планове, идеи, но част от играта е да сме адаптивни и да сменяме концепцията в движение, когато обстоятелства го изискват.

# 1 594
Owly, правилно ви е насочила към изследване на кариотип. При мен точно от там изскочи отговорът на въпроса защо на 32 съм с почти изчерпан резерв. Оказа се, че имам Синдром на Свръхжената, който води до преждевременно изчерпване. На 31 имах още по 8-9, а година по-късно само 3 антрални, така че е чудесно, че сте решили да действате. Желая ви успех!

# 1 595
На кой ден от цикъла  са тия резултати? Лигавицата изглежда добър размер, по принцип на овулация трябва да е около 10 мм но и 8 не е чак толкова зле. Броят аф предполага ПКЯ но това вече го знаеш. Няма как от тази оскъдна инфо да кажем дали имаш О, но и ти хормонални изследвания не си дала а те са много важни. Има специална тема за хорм изсл и е много полезна. Добрата новина е, че с ПКЯ рано или късно се забременява просто трябва търпение.
Резултатите са правени на 8ми ден от цикъла. Нямам овулация. Аз питах дали от тези резултати евентуално може да се разбере дали яйчниковият ми резерв е добре? Защото си пусках АМХ и заради ПКЯ излезе 8

# 1 596
Здравейте,  момичета,
Може ли да си самоназнача кариотип и кога се прави- има ли значение ден от цикъл, на гладно и т.н.? Доколкото разбирам е кръвен тест за двамата партньори, нали?

# 1 597
При нас го назначиха само на мен, заради ниския ми АМХ. На мъжа ми казаха, че не е задължително да пуска - има хубава спермограма. Прави се когато си искаш, в сайта на Надежда пишеше 30 мин-1 час преди това да си се наял, аз така направих, защото го пуснах там. 170 лв струва. Резултати излизат за около 3 седмици. Та да, можи да си ги самоназначиш. Отиваш, плащаш, пускаш и чакаш резултат

# 1 598
Това е генетично изследване и няма значение кога се прави. Аз ви препоръчвам да го направите и на двамата - първо,че има такива пакети и излиза по-евтино, после, че от него може да изскочат проблеми с гените, които да нямат никакво проявление. Освен това аз бих заложила на генетична лаборатория или такава, която праща в чужбина.

# 1 599
Надежда не ли ги пращат в чужбина? Мислех, че за това отнема толкова време резултата 🙄 Аз честно казано го пуснах, защото според мен не заради гените са ми намалели яйцеклетките и един вид исках да си го докажа. В крайна сметка дори да открия причината за намаляването, тя няма ми върне част от вече изчерпаните яйцеклетки.  Merritu както си бяхме писали с теб,  не дава решение,а само някакъв отговор.

# 1 600
  • София
Надежда, Цибалаб и геника се работят на едно място в чужбина, Германия доколкото знам.

# 1 601
Не знам конкретно за Надежда, генерално го казах Simple Smile Аз лично пусках в Синево - те пращат в Германия. Но да това не дава разрешение....на мен поне ми даде някакъв мир - да знам защо, а не да търся още и още.

# 1 602
Кариотип съм пускала в Майчин дом ,но не знам къде го работят...Сигурно там.

# 1 603
В Майчин дом се намира националната генетична лаборатория, съвсем си е добре да се пусне там.

# 1 604
Здравейте. На 38г съм, пуснах си изследване за ЯР на 3 ден и резултатите са лоши:
Скрит текст:

FSН    24.5   фоликуларна фаза    IU/l    3.00    14.40
Антимюлеров хормон        0.35      ng/ml    1.00    6.80
Inhibin B    12.67     pg/ml    40.00    200.00
TSH    2.34    µIU/ml    0.35    5.00

Имам дете на две години заченато бързо и спонтанно . Опитаме от 8 месеца за второ. Към момента нямаме възможност да посетим клиника..Въпросът ми е има ли спонтанно забременели с подобни стойности? Или изобщо да не се надявам? Какви добавки да приемам?

Ще съм благодарна на всяко споделено мнение и опит. Благодаря   bouquet

Винаги има шанс за спонтанна бременност. Мен тук най-притеснително ми изглежда резултата на Inhibin B. Докато АMH показва количество, той говори за качеството на резерва.

Общи условия

Активация на акаунт