Изчерпан яйчников резерв

• 327 364
  • 2 704
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Момичета, правих ФСХ и АМХ в цикълът, който ми дойде непосредствено след неуспешно инвитро.
Резултатаите са на 3ти ден:
ФСХ 6,79 (точно година по-рано 6,35)
АМХ 1,419 реф.1-6,8

Искам да питам две неща: мога ли да се надявам след месец-два АМХ да е по-високо, предвид скорошната ми стимулация и вторто имам малък задържан ф от стимулацията (при прегледа на 3ти ден), може ли да е повлияло на резултата както на ФСХ, така и на АМХ в посока нагоре или надолу?

Благодаря  bouquet

# 256
  • София
в повечето случаи влияе на фсх, понижава го.
за амх не знам.

# 257
Тъй като AMH може да се изследва по всяко време на месечния цикъл, мисля, че задържаният фоликул не би повлиял на неговата стойност.

# 258
Тъй като AMH може да се изследва по всяко време на месечния цикъл, мисля, че задържаният фоликул не би повлиял на неговата стойност.
АМХ се изследва на трети ден от цикъла!

# 259
poluks, съжалявам, но не си права. AMH се произвежда само от антралните фоликули и може да се изследва по всяко време на месечния цикъл. Обикновено го предписват заедно с Inhibin B и други хормони, които се изследват на 3 ден от цикъла.

Последна редакция: ср, 31 май 2017, 22:38 от ~Mystic~

# 260
Здравейте,регистрирах се тук за да попитам и за вашето мнение.На почти 26 съм и от 2 години цикълът ми спря.Ходих с Тутракан,в София.За да имам цикъл го предизвиквах казваха ми да пия дуфастон,естрофем,фемостон,но когато спра той пак изчезва.В Тутракан ми препоръчаха ин витро ,тъй като се съмняват за преждевременна менопауза.Преди два дена отидох на безплатна консултация в Пловдив с професор от турция (клиника в Истанбул-Йедитепе ,проф.Джем).показах всички изслдвания на новите отново хормони направени 2 дена преди това(предизвиках си отново цикъл ,за да може да пусна хормоните ),той ги видя и каза,че при тези стойности се касае отново за преждевременна менопауза.до последно чаках да ми излезе АМХ и когато им показах и него се оказа,че резерва е почти изчерпан.Казаха да пия 3 месеца противозачатъчни и всеки месец да им изпращам ФСХ и Е2 и наблюдавайки ги да преценят дали въобще да започнат ин  витро или няма смисъл ,дали въобще ще отделя яйцеклетки ,колко и дали ще са годни после.

Стойностите ми са:

тсх-3.31 (0.27-4.2)
лх-17.6 (2.4-12.6)
фсх -28.1 (3.5-12.5)
пролактин-652 (127-637)
Е2 -901 (46-607)
АМХ - 0.05 (0.1-10.4)

Според вас със този АМХ има ли начин някакъв да забременея естесвено или... и има ли забременели.Също така да спомена не сме се пазели никога ,макар ,че мъжът ми го няма по доста време (работи извън Бг).но все пак когато си е тук не сме се пазели и никога не се е случвало за 5 години.

# 261
  • София
пролактина ти е на горна граница, естрадиола ти е огромен.
никой лекар ли не ги забеляза?
тсх също е мааалко високо.

# 262
  • София
пролактина ти е на горна граница, естрадиола ти е огромен.
никой лекар ли не ги забеляза?
тсх също е мааалко високо.
Peace

Трябва да вкараш рполактина в норма задължително, той блокира овулацията. Освен това виж нивото на вит Д, то е много определящо за нивото и на АМХ.
Изключителна рядкост е момиче на твоите години да е с изчерпан резерв Confused Други хормони излседвала ли си, андрогени? Трябва да има някаква причина за това, не може на 25 години просто тка да ти спре цикъла.

# 263
Днес щях да ходя да изследвам витамин Б12 и Д ох 25(понеже ми казаха и на тях да направя) ,но няма да успея така,че ще е тези дни.Нямам други имам все стари хормони и за Пловдив ми искаха пълна кръвна,кръвна група,тези хормони , anti hbs,anti hbc,hbsag.В София ми казаха ,че може да се опита и с някакви хапчета костилбегит или нещо такова ,да предизвиквам цикъл и да ги пия 3 месеца ,ако вече и с тях не стане тогава ин витро,но не бяха видели АМХ ,а сега и той излезе нисък.

# 264
естрадиолът е наистина много висок. не се ли видя задържан фоликул или доминантен такъв? при предизвиканите цикли реално не се знае много на кой ден от цикъла отговаря кървенето. не знам дали един-два месеца да не следиш антралните, преди да почнеш противозачатъчни, за да се види дали въобще има такива. с противозачатъчните изкуствено ще се свали ФСХ, но ако няма антрални, нивата му са без особено значение.
не се отчайвай. дори да си в ранна менопауза, има и други начини за дете-осиновяване, донорски яйцеклетки.

# 265
  • София
за яйчников резерв най-добрият специалист е д-р Явор Владимиров (www.ivf.bg) в момента имат и кампания за безплатни изследвания за яйчников резерв, ако не е приключила, това е добър шанс.

за мен, с това АМХ, шансовете са изключително минимални. твой плюс е, че си млада и знам за някои случаи, когато се получава спонтанно бременност и с такъв АМХ, но това не е никаква гаранция, че ще се случи и при тем. поне имаш време да опитваш още, преди да решиш за донорска процедура. но всякакви игри с клостилбегити, противозачатъчни, естрогени едва ли ще помогнат.

# 266
Тъй като съм родом от Варна и днес ще се прибера за 2 дена за утре съм си записала вече час и за някакър д-р александров в Аг да видим и той какво ще каже,майка ми ми звънна да видя и за там и за негово мнение ,да видим утре и той какво ще каже ,казаха ми да си нося всички изследвания.

# 267
Iordanka91, изследвай и мъжките хормони: андростендион, тестостерон, DHEA-S, 17-OH progesterone. Всички те се изследват на 3-ти ден от цикъла.
А с килограмите как си? Изследвала ли си инсулин и кръвна захар на гладно?

Според мен трябва да се направят наистина всички изследвания и също да се преброят антралните фоликули в началото на цикъла и чак тогава да се поставят такива диагнози.

# 268
Сега съм в момента ,в който търся и друго място където да отида.Майка ми иска да отида още някаде и за друго мнение,чудя се вече къде .Препоръчайте ми някой може и в София ,гледам и за клиника Надежда има има и други ...незнам поне и на още едно място да отида

Здравей , наистина както някой спомена по горе, голям плюс са ти годините.. на теория имаш време в което може да продължаваш да опитваш по естествен начин да забременееш. Но, както вече все по често се случва, и на тези прекрасни години за бременност - ти да се окажеш със изчерпан резерв... При мен това се случи на 41, някак си по нормално изглежда. Аз нямах избор, нито време да си чакам и използвах донорска програма на пловдивска клиника. За щастие всичко се получи от първия път. Нищо не пречи да се поинтересуваш от донорските програми, до като през това време си правите опити за естесвенно забременяване. Мога да дам подробности, ако те интересува , пиши ми на лични.
 Горе главата - живота продължава!   

# 269
Здравейте,
Само да вметна, че кампанията на д-р Владимиров за безплатна проверка на резерва е до 30.06. Днес записах час. Искат да си 2-4 ден от цикъла. Включва АМХ, Инхибин и ФСХ + ехограф за антрални фоликули. Успех в борбата!

Общи условия

Активация на акаунт