Бременност и досадна СВЕКЪРВА

• 13 521
  • 112
  •   1
Отговори
# 30
Това СВЕКЪРВА трябва да го направят ОПАСЕН ВИД НА ЧОВЕЧЕСТВОТО и неговото съществуване.Да се затварят на остров далеч от нормалните хора.
Ти представяш ли се да вземеш да родиш момче? После има да пишеш във форума "Търся си остров далеч от нормалните хора". hahaha

# 31
Тц, тогава песента ще е друга - Снахите трябва да ги забранят със закон или да ги задължат да си седят по къщите, а синовете ни да ги посещават от време на време когато имат нужди.
Всеки гледа от собствената си камбанария.

# 32
Тц, тогава песента ще е друга - Снахите трябва да ги забранят със закон или да ги задължат да си седят по къщите, а синовете ни да ги посещават от време на време когато имат нужди.
Всеки гледа от собствената си камбанария.

Така си е  Hug Peace, но нали първо трябва на простотията да отвърнем с простотия ... Какво беше "Всяко действие има равно по сила противодействие" . Трудно е да прецениш накъде да насочиш енергията си , за да постигнеш максимална ефективност !

# 33
Няколко поколения под един покрив е много лоша комбинация. И собственият ми опит го показва. Съгласна съм, че едно такова навиране е да се спестят едни пари или пък не винаги е възможно да се отдели за разход като наем или ипотека, но за мен лично е от изключителна важност първо да се помисли за самостоятелност и след това за деца. Нямам претенции, че съм права, но самостоятелността ти дава свобода и спокойствие и предотвратява точно такива кофти ситуации.

# 34
Абе, момичета, за какво говорите, и защо намесвате битови въпроси като къде са били живеели?

Според мен свекито си е, и ще си остане завинаги нахална и носо-навираща се в живота на младите, без никакво значение в чия къща живеят? Тя ако се държи сега като простачка - винаги ще си остане таква. Ако сега се държи като интелигентна, винаги ще си остане таква/. На 50+години хората не се променят.

Авторката - още от сега вземи, че й бий шута и не й давай никакъв повод да ти се акчва на главата, ил ида сио позволява да дава непоискани съвети. Изобщо не си въобразявай, че тази простачка ще се спре. Моята е същата - след аборта какво ми наговори, не е истина. После почна да кара ММ да правел тест за бащинство, и това и сега продължава, въпреки че чакаме трето дете. Простачката си остава простачка завинаги - и затова, я спри от сега.

Направи следното - при първият минимален опит за намеса от нейна страна, спретни такъв луд скандал, че да не си и помисля да повдигне отново темата. Ако след това продължи - имай готовност за втори. Само така, макар и за известно време, ще успееш да й вземеш страха, и да я държиш настрани от семейството си.

И недей го жали твоят мъж - той трябва да заеме категорична позиция, и то да е на твоята страна.

Иначе - какво те чака като се родят децата, ти не можеш да си го представиш даже ... ако е толкова проста, колкото моята, ще почнат едни поставяния на диагнози по децата, едни простоии, едно чудо ... и тогава - твоят мъж ще бъде по-лесен за манипулиране от майка му. отколкот е сега. Затова - веднъж завинаги реши въпроса с това той на чия страна ще застава, и тя да си гледа работата.
Не смятам, че с чувство за хумор ще й влееш акъл - както споменах, на 50+ години, вливката не се получава ...

# 35
Защото битовите въпроси са от изключително значение в случая. Нали се сещаш, че в домът на свекървата  си на гости и не си в позиция да налагаш правила или да вдигаш скандали. Но пък имаш пълната свобода и право да се изнесеш и да не търпиш глупостите и и да не я допускаш в дома си като не ти е кеф. Схващаш ли разликата. Не мога да разбера защо се навирате да делите една кухня щом не можете да се понасяте. Разбирам да е месец, два, година ако щеш, докато се намери вариант за самостоятелност ама с години да се живее по този начин си е чист мазохизъм.

# 36
Защото битовите въпроси са от изключително значение в случая.
      Peace
      Дори свекървата да няма нищо против да обърнат реда в дома й, различните навици и тертипи пак могат да съсипят отношенията в общо домакинство.

# 37
не съм съгласна с теб - дори в дома на свекървата да си, трябва да я поставиш на мястото й за какво има право да ти се меси, и за какво - няма право.

Има право да се меси - как и кога ще переш, простираш, готвиш, гладиш, гледаш телевизия, каниш гости, евентуално и дори за вечерен час /е, звучи смешно, но разбираш мисълта ми/, по кое време на денонощието да влизаш в банята и да се къпеш - може пък нощните шумове да я стряскат и да й пречи да спи добре?

Няма право да се меси - кога ще правиш секс с мъжа си, кога ще си имате деца, как ще се казват те, в кое училище ще ги запишеш, кога ще ходите с мъжа си на почивка - и колко ще струва тази почивка ...

това ми беше идеята - с други думи, скандали по бебешките въпроси са съвсем уместни, по мое мнение

# 38
И аз мисля като rumka.
Ако свекървата иска да командва и да си пъха носа навсякъде, ми да си купи куче бе! И да го командва как си иска.

# 39
не съм съгласна с теб - дори в дома на свекървата да си, трябва да я поставиш на мястото й за какво има право да ти се меси, и за какво - няма право.
     Ако правилно оцениш собственото си положение и направиш нужното за себе си, подчертаното никога няма да се налага. Всъщност не е и твоя работа, а на сина на свекърва ти (нямам предвид теб конкретно).
      Защото същата тази проста, нагла, одъртяла вещица още утре може да реши, че не си желана в дома й и по никое време, без подготовка и време за реакция, да ви остави на улицата, заедно със синчето й.
      Не оправдавам липсата на възпитание и методите "бий самара да се сеща магарето" от страна на свекървата от темата, но крайните ви изказвания може много повече да навредят на авторката, отколкото да помогнат.

# 40
Аз пък не намирам за нормално скандалите и напрежението да се неминуема част от ежедневието в една къща, независимо кой ги предизвиква. Така че като има нещо, което не ти харесва го променяш според възможностите си. Мен щяха да ме разведата собствените ми родители след няколко месеца живот при тях. Сега се виждаме за по месец на няколко години ( ходим им на гости ) и сме си много мили. В техният дом првилата ги налагат те, като не ни изнася си намерихме начин да изчитим проблема. Ако те ми дойдат на гости ще се съобразяват с нашите правила. 

# 41
да - но тук не става въпрос за съобразяване с правила по отношение на БИТОВИТЕ въпроси, а става дума за намеса в ЛИЧНИТЕ въпроси.

Както споменах - в личните дела на едно младо семейство, родителите и другите външни - нямат право, и най-добре хич да не се месят. Защото ще ги докарат до развод. Нали знаете - пътят към ада е постлан с добри намерения ... не съм си го измислила аз.

Ако смята, че като им дава подслон, това й дава право да говори и да обижда и да си вре носа под чаршафите им - аз не съм съгласна, че едното може дори бегло да компенсира другото. Снахата да не е намерена на пътя???
Хубаво е, че съпругът е постъпил адекватно, предимно негово задължение е да спре носопъхането на майка си в семейството му. Снахата пък, също да не стои безучастна - ами да покаже че не й е безралично бабата да се меси. И с това надявам се, младите и старите ще се разберат и ще си добруват. Иначе все в тази тема ще има да пише момичето ..

# 42
И аз мисля като rumka.
Ако свекървата иска да командва и да си пъха носа навсякъде, ми да си купи куче бе! И да го командва как си иска.

Който иска да командва си създава собствен дом, но да се натресеш в дома на свекървата и да вдигаш скандали ми се вижда прекалено. Да се изнесат, да си организират сами живота и домакинството както искат, тогава може и въобще да не се виждат със свеки.  Peace

# 43
Тва са хипотетични ситуации и може да се цитираме до Коледа.
Права си да, но това не значи, че когато живееш с някой "чужд" като снахата например, ти дава право да я обиждаш. И да, естествено, че тя ще се изнесе, за да се чувства спокойна, но не е длъжна да се изнася тихо.
Когато някой се държи като помияр, няма как да очаква отношение като старо куче-медалист.

# 44
Общо взето нещата са въпрос на гледна точка. Имах позната, която се разхождаше по прашки в дома на свекърите си, което ги скандализираше. Тя обаче не намираше нищо нередно в това, тениската и била дълга и не се виждали. Свекъра искаше тя да се облича прилично пред него и изразяваше гласно раздразнението си, тя пък правеше фасони и скандали на мъжа си. Кой прав и кой крив в случая.

Общи условия

Активация на акаунт