ТРЕТИ клас

• 44 088
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Ние имаме тази , но баткото я започна доста по-късно (може би към 10-12г). Някои неща в нея са доста натурални и не са  за всеки , а баткото беше доста чувствителен и реших, че му е рано на 8г (когато ни я подариха) Малкият и той не проявява сериозен интерес по темата и мисля и с него да зачакам, освен ако не попита пръв (или ако не е намерил други пътища за осведомяване Crazy) newsm78

# 466
  • София
Да - това е другият момент, че всяко дете на различна възраст започва да проявява интерес към подобни теми  Peace.

# 467
  • София
Всъщност по-големият ми син така и не  прояви сериозен интерес и не е питал нищо по темата. Даже изпитваше неудобство, когато се налагаше да му обяснявам нещо подобно, за което е попитал. Затова,  когато сметнах, че може да смели информацията, му дадох книгата и му казах да я прочете когато прецени и ако има въпроси да пита. Peace

# 468
  • Бургас
Аз искам да ви попитам нещо по-встрани.Как бихте реагирали,ако срещнете майка на дете,с което вашето има контакт в училище и ви каже,че има гниди?След това да ви каже,че няма пари за "въшколизин" и после да ви покани на гости да си поиграят децата?
Днес са се обадили от училище да я уведомят,но детето не е отстранено newsm78.
Такава ли е сега практиката?

# 469
  • София
Не знам каква е практиката, но има писмо до училището ни от Столична община, ако не греша и здравна инспекция, че явно има нещо като епидемия по училищата и съответно класната ни предупреди да преглеждаме децата редовно.
Аз купих някакво пръскало, което предпазва.
Едва ли го е оставила така детето, без да вземе мерки майката  newsm78.

# 470
  • Бургас
Цитат
Едва ли го е оставила така детето, без да вземе мерки майката  .

За съжаление и такива ги има.И да нищо не е предприела.Детето си е бая мома на 13.
Моята я мажа профилактично.
Интересно ми е ,ако тези с въшки не се отстраняват,как се очаква да няма епидемия?
В Бургас,доколкото разбрах си е направо бизнес -10лв въшката.Голяма инфлация значи,по мое време беше 0.50лв Joy

# 471
  • София
аз да питам какво е това превантивно пръскало Crazy

# 472
  • София
При нас връщат децата- обаждат се да си ги приберем. За съжаление, тази епидемия е вече от повече от 1г. Моите 2 пъти се сдобиха с тази "екстра", по този повод установих, че въшките са станали крайно неподатливи на третиране.  Mr. Green

# 473
Плашите ме, момчетата са лесни ..ами  АЗ и котката що ще правим  newsm78

# 474
  • София
Плашите ме, момчетата са лесни ..ами  АЗ и котката що ще правим  newsm78

Въшките не могат да виреят по котката.

# 475
знам, то принципно и нейните бълхи не ходят по хората, но не винаги е така  Crazy и понеже споделиха, че въшките били мутирали.. та знае ли човек Crazy

# 476
  • София
Хедрин протект - уж в аптеката казаха, че е най-ефикасно. Към 11 лв. 120 мл.

# 477
Има и един билков препарат,  френски.  За превенция

# 478
  • София
Не знам какво е това "Въшколизин" и дали съществува такова нещо, но българският препарат против въшки (не превантивен, а изтребващ) се казва "Виприн" и струва около 5 лв. силно се съмнявам някой да няма тези пари, за да почисти детето си от въшки.

Ако още не сте разбрали за въшките, значи сте късметлии. Аз от пролетта три пъти провеждах яростна борба с тях - изчистване и след 1 месец ново заразяване. Упорито нещо е, не се вижда лесно, ако са малко и косата е светла, трябва редовно разресване. Проблемът се оказа световен и въшки има в училищата във почти всички развити страни.

# 479
  • софия
И миналата, и тази година всяка седмица след миене на косата пръскам с
Скрит текст:
Не ми се мисли как бих могла да я изчиста с нейната гъста, дълга и тъмно руса коса  #Crazy

Последна редакция: ср, 04 ное 2015, 08:21 от zvanche

Общи условия

Активация на акаунт