ТРЕТИ клас

• 43 352
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Аз лично бих включила в жалбата и споменатото отношение към детето. Абсолютно не допустимо е и задържането, и реакцията й. Този понеделник нашата класна поиска да ги задържи за консултация по ЧО, защото цели клас се беше издънил на контролното. Всяко дете се обади на родителите си да пита и да предупреди и ако някое не можеше да остане си тръгна навреме.

# 631
  • София
Бубче, това е съвсем различно.
Ако има нужда да. Но постоянно задържане след часовете, плюс подобно нагло държане....

# 632
  • Бургас
То отношението май е по-притеснително и от задържането.  Confused

# 633
  • София
Бубче, това е съвсем различно.
Ако има нужда да. Но постоянно задържане след часовете, плюс подобно нагло държане....
Точно защото е различно го дадох за пример как би трябвало да е - да не е системно и ако се налага, да се иска разрешение от родителите и да е само в случай, че има възможност за такова нещо.

# 634
Здравейте,
днес в училище са съобщили за олимпиада по математика, която ще се проведе на 12.12 от 9 ч. Опитах се да намеря задачите от предходни години, но не успях. Не виждам въобще олимпиади за 3 клас. Моля някой да помогне!

# 635
Олимпиадите са за 4 клас и нагоре

# 636
  • София
Разбира се, че трябва да говориш с него, но първо се свържи и с другите родители и отидете заедно.

# 637
Разбира се, че трябва да говориш с него, но първо се свържи и с другите родители и отидете заедно.

Лекси и аз си мислих същото,но всички само мърморят и се оплакват и ги е страх да отидат при Директора,понеже щяло да рефлектира върху децата им  Simple Smile

Момичета,благодаря Ви за отговорите,абсолютно сте прави и след днешното и тенденциозно отношение,твърдо реших,че ще ходя при Директора.
Направи ми проблем,че искам да забера дъщеря ми 1 час по-рано,за да я заведа на лекар,при положение,че детето още от 13.00 часа я предупредило,че ще дойда по-рано,сега за 1 час ми иска бележка, ок взех от лекарката и утре с бележката направо при Директора  Close
И най-много ме е яд,че като не може да ме "обори" мен си го изкарва на детето и то пред класа, за оценките вече не се дразня,защото виждам на какъв принцип ги пише,но психиката и здравето на детето ми е по-важна от оценките на госпожата!Само се надявам Директора наистина да вземе отношение,защото преди 2 години е имало оплакване от друг родител,но така си е останало..........глас в пустиня  Close

# 638
Да, така е:
http://www.mon.bg/?go=page&pageId=16&subpageId=80
Първият линк отвори,  bebenka, и виж заповедта на министъра на образованието за организирането и провеждането на ученическите олимпиади. Дори "Аз и мога" е от ІV клас.

Да не би да ви навиват за някое поредно състезание. Последните години математическите състезания са повече от редовните часове по математика за една учебна година. Спрях да се харча за такива. И да си губим времето.

Цитат на:  link=topic=870867.msg32112736#msg32112736 date=1449074161
Цитат на:  link=topic=870867.msg32111752#msg32111752 date=1449065256

И най-много ме е яд,че като не може да ме "обори" мен си го изкарва на детето и то пред класа, за оценките вече не се дразня,защото виждам на какъв принцип ги пише,но психиката и здравето на детето ми е по-важна от оценките на госпожата!Само се надявам Директора наистина да вземе отношение,защото преди 2 години е имало оплакване от друг родител,но така си е останало..........глас в пустиня  Close

И тази жена още година и половина ще я търпите ли? С такова отношение?

# 639
Да, така е:
http://www.mon.bg/?go=page&pageId=16&subpageId=80
Първият линк отвори,  bebenka, и виж заповедта на министъра на образованието за организирането и провеждането на ученическите олимпиади. Дори "Аз и мога" е от ІV клас.

Да не би да ви навиват за някое поредно състезание. Последните години математическите състезания са повече от редовните часове по математика за една учебна година. Спрях да се харча за такива. И да си губим времето.

Цитат на:  link=topic=870867.msg32112736#msg32112736 date=1449074161
Цитат на:  link=topic=870867.msg32111752#msg32111752 date=1449065256

И най-много ме е яд,че като не може да ме "обори" мен си го изкарва на детето и то пред класа, за оценките вече не се дразня,защото виждам на какъв принцип ги пише,но психиката и здравето на детето ми е по-важна от оценките на госпожата!Само се надявам Директора наистина да вземе отношение,защото преди 2 години е имало оплакване от друг родител,но така си е останало..........глас в пустиня  Close

И тази жена още година и половина ще я търпите ли? С такова отношение?

Judy, честно да ти кажа едвам я гледам вече,снощи говорих с дъщеря ми да я преместя в друг клас,тя пък била свикнала с децата и не иска и сега се чудя какво да правя  Rolling Eyes
Между другото все още умувам дали да говоря с Директора или направо жалба да подам  newsm78

# 640
Първо- според мен говори с директора. Те обикновено си знаят и ще те посъветват дали да напишеш жалба, ако нещата са назрели и смятат да махнат учителката, или пък ще тушират нещата без официалности ( често и това става). Наблегни на отношението към детето непременно ( толкова грозно и непрофесионално да си го изкарва така на детето, ей това най-много го мразя)
Второ- и аз търпях една такава няколко години, а дъщеря ми ревеше и се тръшкаше че не иска да се мести. Щом се премести, се "прероди". Сама се чудеше защо е чакала толкова. Не е за пренебрегване варианта с местенето на детето.

# 641
♥ HAPPY ♥ ,благодаря ти за съвета. Утре ще ходя при Директора и дано не забравя да кажа всичко, което искам  Rolling Eyes
В първи клас имаше оплакване от една майка,че бие сина и,но тя пак се "измъкна" и каза,че детето не слушало и леко го била ударила и Директора и каза това да не се повтаря,пазеше поведение може би месец и после положението стана пак същото,затова имам големи съмнения дали изобщо Директора ще вземе под внимание това,което ще му кажа /тъй като на края на учебната година ще се пенсионира/ или ще си защити персонала?

# 642
Ми в случая с дъщеря ми директорката  най-първото( проблемното) училище не взе в предвид нищо, казваше ни че сме изнервени и да ходим на църква и подобни щуротии. Класа от 1 до 4 клас се стопи наполовина- хората си изместиха децата. Дъщеря ми до ден днешен получава мини паник атаки ако я изкарат на дъската и прочие последствия от преживяното от 1 до 3 клас...В новото училище обаче получавах съдействие от директора по всякакви въпроси, така че говори с тях, прецени...ако директорката е човек на място и професионалист, ще намериш решение на проблема си.

# 643
А защо само ти, не може ли да се организирате няколко родители, предполагам това е проблем и на другите? Може би така ще имат повече тежест думите ти, а не да го зачете за плод на лично пристрастие (това имам предвид, че директорката би си помислила като защитна реакция).
Подкрепям да говориш с директорката, но си направи списък с няколко силни аргументи и без емоции, за да приеме сериозно проблема bouquet
Не е истина колко непрактично е всичко в образователната система.
Аз напоследък съм на вълна - защо аджеба учителите излизат добре подготвени да поднасят материала, но нямат никаква идея как да се справят с децата и как да реагират чисто ролево... Последно ме ядоса даскалицата от занималнята, която ми каза 'ами аз й казах да спре, но тя не слуша' - ставаше дума да не стои на студено на терасата. При което я питам, добре кой е учителя в случая, кой има власт? Казвам й, като не слуша дайте й диктовка, задачи, да пише....! И тя се учуди искрено, че може да постъпи така и ми каза 'добре, следващият път така ще направя' ooooh! И това жена на минимум 40 години.

# 644
Привет !
Искам да попитам някои от вас случвало ли ви се е да ползвате психолога които е към училището ? Имам проблем семеен и които се притеснявам да не рефлектира върху детето затова се замислям да отида да разговарям с психоложката за помощ. Детенце се справя отлично в училище попринцип но има неща които ме притесняват. Става въпрос за това че с баща му се разведохме това лято .. и има неща които стават и сега и  да реагирам навреме ...

Писахме писмо на Дядо Коледа ... иска какъвто и да е конструктор .

Общи условия

Активация на акаунт