Забременели след инвитро - тема 14

• 44 340
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
И аз да се запиша при вас днес вече чух сърчицата на моите сладки ембриончета, едното е вече цял 1 см(поне така разбрах),а другото е малко по малко. Вече съм в 7 седмица.

Последна редакция: пт, 16 окт 2015, 12:16 от ofeliq_asgr

# 586
И аз да се запиша при вас днес вече чух сърчицата на моите сладки ембриончета, едното е вече цял 1 см(поне така разбрах),а другото е малко по малко. Вече съм в 7 седмица.

Здравей и аз уж съм 7 седмица , но нищо не чухме , само се видя че е пораснало и в жълтото тяло има ембрионче. Трябва ли да се притеснявам или се случва, гледат ме само на вагинален. Благодаря и леко бременеене.

# 587
Ако имаш ембрион в жълтото тяло си е за притеснение, да ти кажа.  Joy
Сега сериозно - щом виждате ембрион в плодния сак, значи всичко е наред към тази седмица. Сърдечна седмица някои апарати/лекари улавят и чак към 9-та, така че щом всичко по размери отговаря на седмицата, нямаш повод за притеснения.

# 588
Ако имаш ембрион в жълтото тяло си е за притеснение, да ти кажа.  Joy
Сега сериозно - щом виждате ембрион в плодния сак, значи всичко е наред към тази седмица. Сърдечна седмица някои апарати/лекари улавят и чак към 9-та, така че щом всичко по размери отговаря на седмицата, нямаш повод за притеснения.

Целувам те ... много благодаря.  Hug

# 589
  • На остров
Естлар вие готовите ли сте, как ще раждаш ?

# 590
Естествено, всеки момент, надявам се. Подготвихме се, сега чистя за спорт и физ зарядка, пък белким се раздвижат нещата.

# 591
  • На остров
Стискам палци  Hug да мине леко и безпроблемно ! Аз на времето и на купон ходих с надеждата да се раздвижат ама не Sunglasses

# 592
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
Току-що се върнах от втората си ФМ при д-р Михова. Значи по-голяма сладурка, заедно с д-р Персенска не познавам.  Hug Бях се подготвила с няколко въпроса, единият от които тя самата подхвана още като стъпих в кабинета, без да я питам. Става дума за това, че имам Вродена надбъбречна хиперплазия с високи надбъбречни. Като цяло ми е късна форма и от нея ми е по-голямото окосмяване, нисичка съм, но цялото семейство сме така, мазна кожа и това. Никой досега не ми е казвал, че това е проблем при забременяване, защото си имах спонтанна овулация. При вродената класическа обаче момиченцата се раждат с външни деформации на външните полови органи, по-дълъг клитор и устнички по-събрани, приличащи малко на тестисите. Не е проблем, но да 1 годинка момиченцето трябва да се оперира, за да се коригират само тези външни проблеми. Вътрешно няма проблем. Все пак хирургически интервенции на малко бебенце не са за предпочитане.

Та затова наскоро ми се беше свило сърчицето дали да искам момиченце и дали няма да му предам това. Д-р Михова ми обясни, че ако сега видим ясно изрязено момиченце, няма да е такъв риск, но ако видим нещо да стърчи няма да сме сигурни дали е момченце или момиченце с аномалии.

Слава Богу още като сложи ехографа и каза, че е момиченце. Сто пъти ми показа и в надупена форма   Laughing и т.н., че няма видими причини. Все пак ми даде телефона на д-р Начев да искам второ мнение дали все пак да не си пия костикороидите, но той не ми вдигна и се прибрахме в Пловдив. Ще видя тук в Пловдив при друг ендокринолог, за да ми каже и той мнението си, но дано все така всичко е наред.

Иначе бебка е страхотна красавица. Най-сладкото гардже.  Heart Eyes Д-р Михова ми обърна особено внимание, тъй като разчитаме само на ФМ, без БХС и гледа нослето, вратлето и всичко. То едно сладко навирено чипо носле. Пу пу. Беше и много кротка днес. Като изви краченца и такъв хубав профил й видях. По-красиви крачета не съм виждала. Абе, переше се като манекенка, ама грациозна.  Wink Иначе нухалната - 2, а се борим за под 5, което е супер, нослето-супер, на вратлето костицата миниатюрна, сърце, бъбреци, всичко е прекрасно. Много съм щастлива и благодарна! А д-р Михова е невероятна. Била се ровила и изчела над 20 статии за вродената надбъбречна, после пък като ми гледа шийката, че нали съм дребничка и предразположена, вика че няма да ми я гледа и вагинално, защото добре се виждала. После ми вика - айде все пак да я видя и вагинално, че довечера като си легна ще се чудя защо не го погледнах това момиче. Златна!

Та така, момичета! Съвсем официално и много щастливо мога да си заявя розовичките гащички!  Simple Smile Пък живи и здрави ще стискам палци да си намеря добър ендо тук и да ми се успокои малко душицата за другото.
Целувки на всички!
  Heart Eyes

# 593
Наскомими, браво за хубавите новини  Hug Дано нямаш повече притеснения до края. Днес и аз бях при д-р Михова, сигурно сме се видели. А относно д-р Михова и д-р Персенска и аз имам афинитет към тях и спокоествието, което ми вдъхват, обичам си ги тези лекарки  Heart Eyes

И при нас на прегледа всичко е наред, най-после му снимахме и муцунката на човека, на мама сладурчето. Единственото притеснение е, че върви седмица напред и окоплодните води са малко над нормата, та ще правя натоварване с глюкоза, за да изключим ГД. Човечето вече е 950гр.  Heart Eyes, което и на мен ми се видя малко множко за 26гс., но пък баща му се е родил около 4 кг и може просто да си е бащичко  Laughing

# 594
  • Стара Загора
Благодаря за топлия прием. Искам да ви попитам до кога пихте фолиевата киселина- имам спомен че в турция казаха до 12 седмица. Преди малко бях при аг-то но забравих да питам мога ли да я спра.

# 595
Това е витамин, до 12-та седмица е задължителен, след това - препоръчителен, но по желание.

# 596
Цвети, не се притеснявай, бебо си е добре. Моя бандит е 1100г от миналия петък, т.е 26 гс и 6 дни  Laughing
Екатерина, фолиевата киселина се приема до 12 г.с
Наскомими, честити розови гащи  Joy
Ирен, честита двойна радост.

# 597
  • Стара Загора
благодаря ви за бързите отговори момичета Simple Smile
вече съм в 13 седмица и сама си го спрях преди 2дена и уж да потвърдя при лекаря, ама нещо съм много разсеяна. следващия път със списък ще ходя.
Естлар леко раждане желая Simple Smile

Последна редакция: пт, 16 окт 2015, 16:55 от ekaterina2015

# 598
Браво, на мами Наскомими и Цвети!!! Браво на бебчовците!

Добре дошли, на новите момичета, от днес!

Фолиевата я приемам все още, но под формата на Фемибион, съвместно вътре със сто витамина.

# 599
Ехх че ни се изпълни темичката с положителни новини последните два дни!
Добре дошли на Бонбони, Ирен22, Офелиа и Бенито. Лека бременност и пухкави бебоци на финала.
Наскомими, радвам се за добрия преглед и честити ти розови гащи. Heart Eyes Аз с нетърпение си чакам прегледа на 22-ри при Др. Чачева. Много ми е важно нейното мнение.
Естлар, вълнувам се около твоето раждане. Пожелавам ти да мине бързо, леко и безпроблемно. Ти го заслужаваш!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт